به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری رویترز، شرکت کنندگان در این تجمع که امروز جمعه در برابر کنسولگری چین در سیدنی برگزار شد، حضور آن کشور در تبت را محکوم کردند.
ارتش چین در 1950 وارد تبت شد و از آن زمان این منطقه را تحت اختیار داشته است.
اداره امور این سرزمین، که معمولا تحت الحمایه چین بوده، از قرن هفدهم به بعد بر عهده رهبر مذهبی بوداییان تبتی بود که عنوان دالایی لاما را دارد.
با سقوط حکومت امپراتوری چین در سال 1913 و بروز هرج و مرج سیاسی در این کشور، دولت محلی تبت به استقلال نسبی دست یافت که تا سال 1950 ادامه داشت.
در آن سال، دولت کمونیستی چین با اعزام نظامیان خود به تبت زمام امور این سرزمین را دوباره در دست گرفت هرچند اختیارات محدودی را نیز به دولت محلی تبت داد.
در سال 1956، اهالی تبت علیه تسلط چین دست به شورش زدند که در سال 1959 توسط ارتش جمهوری خلق چین سرکوب شد و گفته می شود در جریان آن، هزاران تن از اهالی تبت جان خود را از دست دادند.
با سرکوب این قیام، رهبران دولت محلی و جمعی از ساکنان تبت به خارج گریختند و دالایی لاما حکومت در تبعید تبت را در هند تشکیل داد.
براساس برخی آمار، جمعیت سرزمین تبت به بیش از شش میلیون نفر می رسد و تبعیدیان تبتی می گویند که مهاجرت گسترده اهالی سایر نقاط چین به تبت باعث تغییر در ترکیب جمعیتی این سرزمین شده است.
در حال حاضر، تایوان نیز، مدعی حق حاکمیت بر تبت است.