فلسطینیان با برگزاری تجمع اعتراضی در شهر رام الله در کرانه باختری رود اردن، دعوت انگلیس از نخست وزیر رژیم صهیونیستی را برای مشارکت در مراسم یکصدمین سالگرد صدور اعلامیه شوم« بالفور» را محکوم کردند.

به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری آناتولی، امروز دهها فلسطینی با حمل پلاکاردهایی، مقابل مرکز فرهنگی انگلیس در شهر رام‌الله تجمع کردند و اقدام انگلیس برای دعوت از« بنیامین نتانیاهو» برای حضور در مراسم یکصدمین سالگرد صدور اعلامیه بالفور‎ را محکوم کردند.

شرکت کنندگان در این تجمع اعتراضی که با فراخوان گروه های فلسطینی برگزار شد، از انگلیس خواستند ضمن عذرخواهی از ملت فلسطین و به رسمیت شناختن دولت فلسطین، حق بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین مادری خود را به رسمیت بشناسند.

هدف از برگزاری این تجمع؛ اعتراض به اعلامیه بالفور

«مصطفی برغوثی»، دبیرکل حزب ابتکار فلسطینی ( زیرشاخه سازمان آزادیبخش فلسطین) هدف از برگزاری این تجمع را، اعتراض به اعلامیه بالفور و تاکید بر ضرورت عذرخواهی انگلیس از ملت فلسطین دانست.

برغوثی با تاکید بر مخالفت جمع گسترده ای از مردم انگلیس با برگزاری مراسم یکصدمین سالگرد صدور اعلامیه بالفور و دعوت از نتانیاهو برای حضور در این مراسم، لغو این دعوت را خواستار شد.

نخست وزیر رژیم صهیونیستی ششم فوریه اعلام کرده بود که «ترزا می»، نخست وزیر انگلیس از وی برای حضور در مراسم سالگرد اعلامیه بالفور در لندن دعوت کرده است.

پیش بینی می شود این مراسم در ماه فوریه آینده برگزار شود.

اعلامیه بالفور (Balfour Declaration)، نامه‌ای بود که در سال 1917 توسط «آرتور جیمز بالفور»، وزیر خارجه وقت خطاب به «والتر روتشیلد»، سیاستمدار یهودی‌تبار و عضو مجلس عوام انگلیس نوشته شد.

در این نامه وزیر خارجه انگلیس بر «موضع مثبت» دولت برای «ایجاد خانه ملی برای یهودیان در سرزمین فلسطین» خبر داد. بسیاری بیانیه بالفور را سرآغاز تلاش برای تاسیس رژیم صهیونیستی و  اشغال سرزمین فلسطین می دانند. 125/111

بیشتر بخوانید:

ترزا می: بیانیه بالفور نشانگر تعهد انگلیس در ایجاد موطن برای یهودیان است

بیانیه شوم بالفور، توطئه انگلیس و اشغال سرزمین فلسطین

بیانیه بالفور، ریشه نابسامانی امنیتی خاورمیانه