به گزارش خبرگزاری ایران پرس، این تفاهمنامه روز چهارشنبه با حضور سفیر ایران در هند و قائم مقام سروزیر ایالت تلنگانا به امضای روسای مرکز بینالمللی میکروفیلم نور ایران و اداره آرشیو اسناد و مرکز تحقیقات ایالت تلنگانا هند رسید.
مرکز تحقیقات و اسناد آرشیو ایالت تلنگانا بهسبب سیاسی، فرهنگی، تاریخی، علمی و اقتصادی از مراکز و منابع تاریخی مهم بهشمار میآید.
سابقه بیش از پانصد ساله حضور ایرانیان در منطقه حیدر آباد و جنوب هند و وجود حکومتهای شیعی همراه با حضور علما و دانشمندان مسلمان ایرانی، عامل مهمی در ایجاد تحولات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در جنوب هند بوده است.
امروز هیچ مورخ و باستانشناسی نمیتواند بدون در نظر گرفتن نقش ایرانیان و پادشاهان مسلمان و شیعه مذهب ایرانی در این منطقه تصویر کامل و درستی از وضعیت گذشته و حال ارائه کند.
اثرات این حضور تاریخی را میتوان در معماری، زبان، فرهنگ، هنر و دیگر ابعاد زندگی مردم جنوب هند به خوبی مشاهده کرد.
آرشیو مرکزی ایالت تلنگانا با در اختیار داشتن حدود 44 میلیون سند فارسی، عربی و اردو از زمان حکومتهای اسلامی در هند بهعنوان آرشیو مادر شناخته میشود و بسیاری از مراکز اسناد آرشیوی به این مرکز وابسته هستند.
مهدی خواجه پیری، رییس مرکز بین المللی میکروفیلم نور ایران در گفت وگو با خبرنگار ایران پرس، در حیدرآباد گفت: این اسناد نشاندهنده روابط چند صدساله و تاریخی ایران و هند است.
وی تصریح کرد: امضای تفاهمنامه مرمت اسناد فارسی بین ایران و هند مهمترین رویداد فرهنگی بین دو کشور است.
116