در گذشته برای جا دادن این گونه لوازم از گنج ها و انباری ها استفاده می شد، اما امروزه با توجه به آپارتمان نشینی و کوچک شدن منازل، کمد دیواری جایگزین گنجهها و انباری های قدیمی شده است .
طراحی مناسب کمد به شما اجازه می دهد که بهترین استفاده را از این فضا برای جای دادن اشیا و لوازم اضافی و البسه خود ببرید و به زیبایی فضا و اتاق کمک کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کابینت ها می توانید بر روی لینک های زیر کلیک کنید
کابینت | کابینت ممبران | کابینت های گلاس | کابینت ام دی اف
انواع کمد دیواری
کمد دیواری با توجه به شکل ظاهری و سبک طراحی به سه دسته تقسیم می شود؛
- کمد دیواری مدرن
- کمد دیواری کلاسیک
- کمد دیواری نئوکلاسیک
کمد دیواری مدرن
در این سبک از طراحی کمد دیواری سادگی در طرح و رنگ حرف اول را میزند . بدنه این کمد میتواند از جنس ام دی اف سفید صابونی باشد و یا اینکه برای صرفه جویی در هزینه بدون بدنه ساخته شود و درب ها بر روی چارچوب فلزی یا چوبی سوار شوند. البته در این صورت امکان طبقه بندی مناسب و مجزا کردن بخش ها از یکدیگر خیلی وجود ندارد و فقط می توان چند طبقه ساده در آن تعبیه شود. جنس درب ها می تواند از ورق های ام دی اف ، های گلاس و پلی گلاس باشد.
همان طور که گفته شد تاکید این سبک از طراحی به سادگی و استفاده از حداقل ها می باشد .
کمد دیواری که بر اساس این سبک طراحی می شود بسیار ساده و مینیمال بوده و به دور از هرگونه شلوغ کاری در طرح و نماست.
در ساخت این کمد دیواری از ورقهایی با سطوح صاف نظیر ام دی اف و هایگلاس می توان استفاده کرد .
استفاده از یراق آلات و اکسسوری های مدرن نظیر دربهای ریلی در ساخت این کمد دیواری بسیار کاربرد دارد.
سیستم این درب ها به این صورت است که بر روی ریل مخصوص به صورت رفت و برگشت حرکت می کنند .
این سبک از کمد می تواند بدون باکس یا با باکس بدنه ساخته شود .
در صورتی که بخواهید کمد ریلی کشو هم داشته باشند این کشوها در پشت درب قرار میگیرند .
دربهای ریلی از نظر عرض می توانند بزرگتر از دربهای باز شو ساخته شوند .
این نوع کمد برای اتاق های کوچک مناسب است زیرا دربها برای باز و بسته شدن نیاز به فضای خالی در جلوی کمد نداشته و فضایی را اشغال نمی کنند.
البته باید توجه داشته باشید که از درب های بازشو هم برای این سبک از کمد دیواری استفاده می شود یعنی هم درب های ریلی و هم درب ها بازشو هر دو قابل استفاده هستند.
برای کمد دیواری مدرن، شما بر اساس سلیقه و فضای اتاق خود می توانید انتخاب کنید که کدام یک برای شما مناسب است.
کمد دیواری مدرن از نظر مواد به کار رفته در ساخت درب های آن به چند دسته تقسیم بندی می شود: کمد دیواری ام دی اف، کمد دیواری های گلاس و کمد دیواری پلی گلاس.
با توجه به سلیقه و نظر شما و همچنین در نظر گرفتن بودجه ای که برای ساخت کمد در نظر میگیرید می توانید کمد مناسب را انتخاب کنید.
بهتر است بدانید کمد دیواری مدرن از نظر قیمت مقرون به صرفه تر از سایر کمد دیواری ها است و برای همین بسیار پرطرفدار است.
کمد دیواری کلاسیک
بر خلاف کمد دیواری مدرن طراحی کمد دیواری کلاسیک پر کار و شلوغ است و معمولا دو طرف کمد دیواری کلاسیک از ستون های بلند استفاده می شود .
همچنین استفاده از سر ستون و تاج و پاخورهای منبت کاری شده و درهای حکاکی شده در این سبک بسیار رایج است.
بدنه این کمد دیواری همانند کمد مدرن از ام دی اف سفید صابونی است و نمای کمد دیواری کلاسیک از نظر جنس به کار رفته در ساخت آن به چند دسته تقسیم می شود که شامل؛
کمد دیواری ممبران، کمد دیواری روکش چوب، کمد دیواری روکش رنگ و کمد دیواری تمام چوب می شود و شما می توانید با توجه به بودجه و سلیقه خود انتخاب مناسبی داشته باشید.
البته باید توجه داشته باشید کمد دیواری کلاسیک به دلیل پر کار بودن، جنس و رنگ روکش و یا تمام چوب بودن در ردیف کمد های گران قیمت قرار می گیرد.
معمولا درب ها به صورت بازشو طراحی و اجرا میشود و درب های ریلی برای این سبک از کمد دیواری پیشنهاد نمی شود.
کشوها به صورت نمایان در ظاهر کمد طراحی می شوند.
در این کمد به دلیل اینکه دربها کاملاً باز می شوند به فضای زیادی نیاز است.
بنابراین می توان گفت این نوع کمد دیواری مناسب فضاهای بزرگ تر است.
تفاوت کمد کلاسیک و مدرن
همان طور که گفته شد در کمد دیواری مدرن سادگی و مینیمال بودن هر چه بیشتر مد نظر است و درب های کمد کاملا ساده و یکدست بدون هیچ گونه نقش و نگاری می باشد ولی در کمد دیواری کلاسیک تکیه بر پرکار بودن است و درب ها حکاکی شده و استفاده از کتیبه و ستون و سر ستون بسیار رایج است.
معمولاً در سبک مدرن کمد با درب ریلی اجرا می شود و برای همین نیاز به فضای بزرگی نیست و برای اتاق های کوچک بسیار مناسب است. ولی در سبک کلاسیک درب ها معمولا به صورت باز شو هستند و برای همین فضا باید بزرگ باشد و مناسب اتاق های کوچک نیست.
کمد دیواری مدرن می تواند بدون دستگیره هم طراحی شود و یا با دستگیره مخفی باشد ولی در کمد دیواری کلاسیک اصل بر بودن دستگیره است و حتما باید از دستگیره های کلاسیک طلایی و برنزی و … استفاده گردد تا سبک و ظاهر اشرافی این کمد دیواری حفظ شود.
کمد مدرن مقرون به صرفه تر است چون جنس درب ها از ام دی اف یا هایگلاس است که محبوب ترین جنس قیمت مناسب در بازار است ولی کمد دیواری کلاسیک به خاطر هزینه های بیشتر ساخت درب ها و روکش رنگ یا روکش چوبی که روی درب ها قرار می گیرد دارای قیمت بالاتری است نسبت به کمد دیواری ام دی اف و های گلاس .
/ 114