مرکز امنیت سایبری ملی بریتانیا در تازهترین اقدام خود برای پیشگیری از حملات سایبری به این کشور، به تمام وزارتخانههای بریتانیا هشدار داد که نرمافزار ضد ویروس موسوم به «کاسپرسکی» Kaspersky ساخت روسیه را بر روی رایانههایی که حاوی اطلاعات حساس دولتی هستند، نصب نکنند.
این اقدام تازهترین واکنشها به نرمافزار امنیتی کاسپرسکی به شمار میرود که دفتر مرکزیاش در مسکو قرار دارد.
در اوایل سال 2017 نیز استفاده از نرمافزار کاسپرسکی در رایانههای متعلق به وزارتخانههای آمریکا، با ادعای نگرانی دولت آمریکا از ارتباط این شرکت با سازمان های اطلاعاتی روسیه ممنوع اعلام شد.
بهانه مرکز امنیت سایبری بریتانیا، انجام دو حمله سایبری بزرگ ظرف یک سال گذشته علیه سامانه سازمان خدمات بهداشت ملی بریتانیا (ان اچ اس) و پارلمان این کشور بوده است.
آمریکا؛ پشت پرده اختلافات لندن-مسکو
رسانه های بریتانیایی، روسیه را پشت این حملات معرفی کردند.
به نظر می رسد با افزایش روز افزون اختلافات بین لندن و مسکو که تا حدی ناشی از هم پیمانی بریتانیا با آمریکا و در راستای خصومت واشنگتن با مسکو است، اکنون عرصه جدیدی برای این تقابل یعنی عرصه سایبری با متهم ساختن روسیه از سوی بریتانیا در زمینه انجام حملات سایبری علیه نهادهای این کشور مطرح شده است.
البته آمریکا مدتهاست که روسیه را متهم به حملات و نفوذ سایبری علیه این کشور از جمله در جریان انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال 2016 کرده است.
همچنین در جریان انتخابات ریاست جمهوری فرانسه در سال 2017 اتهاماتی علیه روسیه در زمینه نفوذ سایبری به مقر انتخاباتی امانوئل ماکرون مطرح شد.
انگلیس و آمریکا بزرگ فتنگان جنگ سایبری
به رغم ادعاهای غرب علیه حملات سایبری روسیه، نباید فراموش کرد که غربی ها به ویژه آمریکایی ها خود ضمن تشکیل نهادهای سایبری گسترده، مبادرت به نفوذ ها و حملات سایبری علیه دیگر کشورها می کنند.
کما اینکه آمریکا در دوره ریاست جمهوری اوباما به همراه رژیم صهیونیستی اقدام به حمله سایبری علیه تاسیسات هسته ای ایران با بد افزار«استاکس نت» کردند.
اکنون جنگ سایبری با توجه به انقلاب ارتباطاتی در جهان از اهمیت فزاینده ای برخوردار شده است.
لذا مظلوم نمایی بریتانیایی ها یا آمریکایی ها در زمینه حملات و اقدامات سایبری روسیه علیه آنها، در واقع به معنی پنهان کردن اقدامات آنها در این زمینه علیه روسیه و دیگر کشورهای رقیب یا دشمن غرب است.
«ادوارد اسنودن» Edward" Snowden پیمانکار پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا اعلام کرد که آژانس امنیت ملی آمریکا پشت صحنه حملات سایبری در سطح جهان قرار دارد و تاکنون 74 کشور را مورد حمله قرار داده است.
«ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهوری روسیه نیز با تاکید بر اینکه آنچه به عنوان حمله های سایبری شناخته می شود، در عرصه نظامی و سیاسی کاربرد دارد، توان حملات سایبری را از تسلیحات متعارف بالاتر دانسته است.
«یوری نیتکاچوف» Yuri Nitkachev کارشناس مسائل نظامی معتقد است که هدف از جنگهای سایبری واطلاعاتی، سرورهای اطلاعاتی رسانه ها و برانگیختن شورش اجتماعی و امثال آن است.
مظلوم نمایی بریتانیا در مقابل روسیه
در مقابل اتهامات غربی ها علیه روسیه، مقامات مسکو بارها از مداخله های مستقیم غرب در امور داخلی روسیه از طریق جنگ سایبری و استفاده از فضای مجازی انتقاد کرده اند.
در این چارچوب غرب و بویژه اتحادیه اروپا بارها اظهارات و اقدامات مداخله جویانه ای در امور داخلی روسیه انجام داده و اکنون نیز این روند را ادامه می دهند.
بدین ترتیب باید گفت که هر چند غربی ها از جمله بریتانیایی ها اکنون ادعا می کنند که در معرض حملات سایبری روسیه قرار دارند، اما آنها خود بزرگترین عامل مداخله گر در مسائل داخلی روسیه بوده اند. 134/116
نویسنده: سيدرضا مير طاهر
بیشتر بخوانید:
رئیس سازمان امنیت داخلی بریتانیا: بریتانیا با افزایش تهدیدهای تروریستی روبرو است
تنش فزاینده در روابط بریتانیا و روسیه/تحلیل
بریتانیا، روسیه را تهدید کرد / قطع حمایت از اسد یا افزایش تحریم ها