ایران پرس- مذاکره کننده ارشد هسته ای کره جنوبی برای رایزنی درباره خلع سلاح هسته ای کره شمالی راهی آمریکا شد.

"لی دو هون" در سفر چهار روزه خود به آمریکا با" استفان بایگن" نماینده این کشور در امور کره‌ شمالی گفت وگو خواهد کرد.

به گفته رسانه ها همزمان با سفر مذاکره کننده ارشد هسته ای کره جنوبی به آمریکا، "تاکیزاکی شیکه گی" مدیرکل اداره امور آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه ژاپن نیز به واشنگتن سفر کرده است.

گفته شده پیشبرد برنامه غیراتمی سازی شبه جزیره کره و برقراری رژیم دائمی صلح از جمله موضوعاتی است که نمایندگان کره جنوبی و ژاپن در آمریکا پیگیر آن هستند.

سفر دو تن از مقامات کشورهای همسایه کره شمالی به آمریکا در حالی است که این هفته مذاکرات کاری آمریکا و کره شمالی در استکهلم  پس از حدود 9 ساعت، نافرجام ماند و به تبع آن کره شمالی با توقف گفت وگو با آمریکا  تاکید کرد، "تا زمانی که واشنگتن، اقداماتی عملی در راستای عقب‌نشینی کامل و غیر قابل بازگشت از سیاست خصمانه علیه پیونگ‌یانگ صورت ندهد، تمایلی به مذاکره با آمریکا ندارد". 

رفت و آمد مقامات سئول و توکیو  به واشنگتن پس از کمتر از یک هفته از مذاکرات استکهلم  گویای این موضوع است که بازیگران منطقه ای شبه جزیره کره، از بن بست حاکم در مذاکرات آمریکا و کره شمالی راضی نیستند.

از منظر دولتمردان کره جنوبی و ژاپن، بن بست مذاکرات در شبه جزیره  کره منجر به تشدید بحران در این منطقه خواهد شد و نتیجه آن  تحمیل افزایش هزینه های حضور نیروهای خارجی و فروش تسلیحات آمریکایی به این کشورها خواهد بود. به همین دلیل با سفر به واشنگتن به اصطلاح در صدد احیای مذاکرات و خروج از بن بست مذاکرات در شبه جزیره کره هستند.

تلاش‌های دولتمردان کره جنوبی و ژاپن در واشنگتن در حالی است که از منظر پیونگ یانگ، مذاکرات روز شنبه استکهلم، به دلیل بی صداقتی واشنگتن در اجرای تعهدات سه دور مذاکرات "ترامپ" و "اون" و همین طور زیاده خواهی دولتمردان کاخ سفید در فرایند مذاکرات با بن بست روبرو شده است.

به بیان دیگر کره شمالی خواهان کاهش تحریم‌ های آمریکاست اما واشنگتن تاکید دارد که ابتدا پیونگ یانگ باید گام‌هایی را در زمینه خلع‌سلاح هسته‌ای بردارد تا تحریم‌ها کاهش پیدا کند.

افزون بر این رهبر کره شمالی به خوبی از نقش مهم برگ های برنده این کشور در مقابل آمریکا یعنی توانمندی هسته ای نظامی و قدرت موشکی کره شمالی آگاه است و به هیچ عنوان حاضر نیست که بدون گرفتن امتیازات اساسی به ویژه رفع تحریم ها از کره شمالی این توانمندی ها را کاهش داده و یا از آنها چشم بپوشد.

به هرحال، تلاش نمایندگان ژاپن و کره جنوبی برای احیای مذاکرات شبه جزیره کره در آمریکا در حالی است که به رغم برگزاری سه دور مذاکره اون و ترامپ در  بیش از یک سال گذشته، هنوز هیچ پیشرفت واقعی در مسیر حل وفصل بحران شبه جزیره کره صورت نگرفته است.

این درحالی است که "دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا برای پیروزی در انتخابات 2020 نیم نگاهی به حل و فصل بحران هسته ای شبه جزیره کره دارد  و دور از انتظار نیست که در نهایت دولتمردان آمریکا برای حضور در میز مذاکرات با کره شمالی  تا حدودی از مواضع خصمانه خود درقبال پیونگ یانگ کوتاه بیایند.

البته این موضوع هم قابل پیش بینی است که اگر دولت آمریکا تا پایان سال جاری میلادی مواضع خود را در قبال پیونگ یانگ تغییر ندهد، پیونگ یانگ وعده تغییر سیاست های خود را در منطقه عملی کند.

نویسنده: فرهاد همتی

138/117

بیشتربخوانید:

نشست نافرجام استکهلم و هشدار کره شمالی به آمریکا/ تحلیل

شکست مذاکرات هسته ای آمریکا و کره شمالی/ تحلیل