این در حالی است که پس از نامه یک ماه پیش آنتونی بلینکن، وزیر خارجه و لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا به همتایان صهیونیست خود در رسانهها که در آن صراحتاً به تل آویو یک ماه فرصت داده شده بود بحران انسانی در غزه را با تسهیل ورود کمکهای بشردوستانه به این باریکه بهبود بخشند، با عدم تحقق این امر، آمریکا حاضر به اتخاذ تصمیمی علیه تل آویو نشد. در نامه تبلیغاتی یک ماه پیش بلینکن به اسرائیل، وی صراحتاً خواستار ورود روزانه ۳۵۰ کامیون حامل کمکهای بشردوستانه به غزه شده بود.در حالی که براساس اعلام آنروا، در برخی روزها میزان کمکهای بشردوستانه به غزه حتی کمتر از ۱۰ کامیون بوده است.
در این راستا پایگاه خبری آکسیوس نوشت واشنگتن قصدی برای تنبیه رژیم صهیونیستی به دلیل شرایط انسانی در غزه ندارد.دو منبع آگاه که نخواستند نامشان فاش شود به آکسیوس اعلام کردند بلینکن در نهایت با توقف ارسال تسلیحات به اسرائیل به دلیل عدم بهبود شرایط انسانی در غزه مخالفت کرد. این تصمیم دولت آمریکا به عنوان متحد کلیدی اسرائیل و بزرگترین ارائه دهنده تسلیحات و سایر کمک های نظامی به آن، علیرغم اعلام سازمان های بشردوستانه بین المللی مبنی بر اینکه اسرائیل خواسته های واشنگتن در خصوص موافقت با ارسال بیشتر کمک های بشردوستانه به نوار غزه را برآورده نکرده است، انجام می شود.
به گفته کارشناسان، نامه یک ماه قبل بلینکن با هدف تحت تأثیر قرار دادن رأی دهندگان آمریکایی انجام شد. در نهایت کامالا هریس، معاون بایدن و نامزد حزب دموکرات در تمامی ۷ ایالت کلیدی به ترامپ باخت. عدم حمایت مسلمانان در ایالت میشیگان یکی از دلایل باخت هریس در این ایالت بود.
به رغم حمایت های گسترده سیاسی و نظامی ایالات متحده از رژیم صهیونیستی و با وجود امتناع این رژیم از قبول خواسته جامعه جهانی و از جمله درخواست آمریکا برای برقراری آتش بس در جنگ غزه و یا حداقل کمک رسانی به مردم غزه به خصوص شمال غزه، اما دولت بایدن و و مقامات ارشد آمریکایی صرفا به بیان هشدار های غیر موثر به تل آویو پرداخته و از اهرم فشارهای سیاسی و مالی برای وادار کردن اسرائیل به توقف جنگ غزه و یا وادار ساختن آن برای کمک رسانی به مردم شمال غزه که چند ماه است در محاصره نظامیان اسرائیلی قرار دارند استفاده نمی کنند.حداکثر اقدام واشنگتن در این زمینه اخطار وزرای خارجه و دفاع آمریکا به همتایان اسرائیلی خود و تهدید به توقف ارسال تسلیحات بود که آنهم تهدیدی توخالی بوده و عملی نشد.
این در حالی است که سازمان ملل متحد اعلام کرده که بیش از دو هفته است که کمک ها به غزه نرسیده است.دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد روز دوشنبه اعلام کرد که از حملات هوایی ۱۰ روزه رژیم صهیونیستی به شمال غزه که منجر به گرفتاری دهها هزار غیرنظامی بدون آذوقه و آب شده، وحشت زده است.این دفتر سازمان ملل متحد گفت: «در سایه تشدید خصومتها در سراسر خاورمیانه، به نظر میرسد که ارتش اسرائیل به دنبال مسدود کردن کامل شمال غزه از بقیه این منطقه است و با بیتوجهی مطلق به جان و امنیت غیرنظامیان فلسطینی دست به خصومت میزند.»
تداوم حمایت نظامی و تسلیحاتی آمریکا از رژیم صهیونیستی و ادعای عدم نقض قوانین ایالات متحده در زمینه کمک های بشردوستانه توسط این رژیم در حالی صورت گرفته که در داخل آمریکا اعتراضات گسترده ای از جانب مردم به خصوص دانشجویان و حتی اعضا و کارکنان نهادهای فدرال مانند وزارت خارجه و وزارت امنیت داخلی و نیز نخبگان و اندیشمندان در باره سیاست حمایت گرانه دولت بایدن در قبال اسرائیل صورت گرفته و می گیرد، اما کاخ سفید هم چنان روند تسلیح رژیم صهیونیستی را ادامه می دهد.
نویسنده: سید رضا میرطاهر