مصطفی عبد الکبیر، فعال حقوقی تونسی از تلاش اتحادیه اروپا برای تبدیل تونس به اردوگاه بزرگ مهاجران غیرقانونی می گوید.

عبد الکبیر در گفت وگوی اختصاصی با روزنامه القدس العربی تصریح کرد، اتحادیه اروپا تونس را برای امضای توافقنامه ای که این کشور را به اردوگاه بزرگ مهاجران غیرقانونی مبدل کند، تحت فشار قرار داده است.

به گفته این فعال حقوقی تونسی، در سال های اخیر اتحادیه اروپا برای امضای توافقنامه ای با تونس برای احداث اردوگاهی بزرگ در جنوب این کشور که مهاجران غیرقانونی و پناهجویان را اسکان دهد، تمایل نشان می دهد.

مهاجرانی که در آب های منطقه ای دریای مدیترانه دستگیر می شوند و یا آنهایی که موفق می شوند به اروپا برسند، افراد مورد نظر اتحادیه اروپا برای اسکان در این اردوگاه هستند.

عبد الکبیر افزود، دولت های تونس در دوران نخست وزیری مهدی جمعه و الحبیب الصید، بارها مخالفت خود را با این طرح اعلام کرده اند، اما در دیدارها و مناسبت های مختلف میان تونس با اتحادیه اروپا، طرح این توافقنامه بارها مطرح شده است و اخیراً نیز مسوولان تونسی برای امضای این توافقنامه تحت فشار شدید قرار گرفته اند.

این فعال تونسی با اشاره به تشکیل کمیته ای بزرگ از جامعه مدنی برای محکوم کردن چنین توافقنامه ای، خاطرنشان کرد، خطرات امضای چنین توافقنامه هایی را به ریاست جمهوری تونس، نخست وزیر و هیات اتحادیه اروپا در تونس، گوشزد کرده ایم.

به گفته عبد الکبیر، اتحادیه اروپا اخیراً با هدف متقاعد کردن دولت تونس برای امضای توافقنامه مذکور، مجموعه امتیازاتی را برای این کشور در نظر گرفته است که از جمله آن، کمک های مالی، اعطای ویزای شنگن به شهروندان تونسی که خواستار سفر به کشورهای عضو اتحادیه اروپا هستند و نیز برخی کمک های اقتصادی است.

عبد الکبیر در ادامه اظهار داشت، توافقنامه های مشابهی که اتحادیه اروپا با کشورهای همجوار مانند ترکیه امضا کرده است، تاثیرات منفی بر این کشورها داشته است و تونس به نوبه خود با مشکلات بزرگ اقتصادی و اجتماعی دست و پنجه نرم می کند و وجود چنین اردوگاه هایی نیز اوضاع اقتصادی، اجتماعی و امنیتی این کشور را بحرانی تر خواهد کرد.