«محمد اشرف غنی» در گفتوگو با نشریه آلمانی «بیلد»Bild بدون اشاره به وخامت اوضاع امنیتی و حملات تروریستی در افغانستان گفت، بازگرداندن پناهجویان افغان از کشورهای مختلف از جمله آلمان هدف دولت کابل است چرا که از آغاز سال 2016 تاکنون بیش از 230 آواره افغان از آلمان اخراج شده اند.
حدود چهار هزار آواره افغان که درخواست پناهندگی آنها در آلمان رد شده است، قراراست از این کشور اخراج شوند.
از حدود چهار دهه پیش با اشغال افغانستان از سوی شوروی وهمچنین اشغال نظامیان آمریکایی ازسال 2001، میلیون ها نفر از افغانستان آواره شدند.
اگر چه افغانستان اکنون دارای دولت و پارلمان منتخب مردمی است و مانند گذشته کشوری درگیر جنگ محسوب نمی شود اما ادامه فعالیت گروههای تروریستی و خشونت گرا از یکسو و نبود کار و فرصت های شغلی باعث شده است تا دولت افغانستان نتواند مهاجران غیر قانونی را که از المان اخراج می شوند ساماندهی کند.
به همین دلیل بسیاری از محافل سیاسی و اجتماعی اخراج مهاجران غیر قانونی از المان را نقض اشکار حقوق بشر می دانند و براین اعتقادند بازگشت آنان به افغانستان بیش از پیش بر مشکلات دولت این کشور می افزاید.
بابر بلوج، کارشناس سازمان ملل در امور مهاجران در کشورهای اروپایی: «اوضاع در افغانستان به شدت وخیم و زندگی بسیاری از افغانها در خطر است. در این شرایط سازمان ملل بر دریافت چتر پناهندگی بین المللی از سوی مهاجران افغان تأکید می ورزد. بنابراین افرادی که مورد تهدید قرار می گیرند نباید به زور از کشورهای اروپا اخراج شده و به افغانستان بازگردانده شوند.»
دولت المان در حالی مهاجرین غیر قانونی افغان را اخراج می کند که نیروهای نظامی این کشور در چارچوب سازمان پیمان اتلانتیک شمالی ناتو در افغانستان حضور دارند و تاکنون جنایات بسیاری را از جمله در قندوز مرتکب شده اند.
بنابراین دولت المان کاملا بر اوضاع افغانستان اگاه است و اخراج مهاجرین غیر قانونی این کشور را نمی تواند توجیه کند.
جِریکو سیمپسون، Jericho Simpson کارشناس حقوقی در امور حقوق مهاجرین: «اخراج مهاجرین افغان در اکثر موارد غیر قانونی و بر خلاف حقوق بشر است. اگر چه المان از نظر حقوقی می تواند مهاجران غیر قانونی را که درخواست پناهندگیشان رد شده اخراج نماید.اما با توجه به شرایط بحرانی افغانستان این اقدام نادرستِ ،غیر اخلاقی و غیر انسانی است.»
در هر حال، آلمان به عنوان عضوی از اتحادیه اروپا در حالی بر اخراج مهاجران غیر قانونی افغان تاکید دارد که با ادعای دفاع از حقوق بشر در امور داخلی بسیار از کشورها از جمله افغانستان مداخله می کند و جنایات بیشماری را نیز مرتکب شده اند.
کشتار مردم قندوز از سوی نیروهای آلمانی که همچنان مردم افغانستان بر پیگیری پرونده آن در محاکم قضایی تاکید دارند از جمله جنایات نیروهای المانی در این کشور است.
از اینرو این احتمال که دولت آلمان از مساله اخراج مهاجران غیر قانونی به عنوان ابزار فشار بر دولت کابل استفاده می کند تا از پی گیری پرونده جنایات نیروهای المانی در محاکم قضایی صرف نظر کند دور از ذهن نیست.
141/118
نویسنده: مجيد وقاری
بیشتر بخوانید:
گزارش : بازگردانده شدن مهاجران افغان از آلمان
دولت آلمان هزاران پناهجوی افغان را اخراج میکند