به گزارش روز شنبه ایران پرس، «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه امریکا در کنفرانس خبری مشترک با «لوئیس ویدگارای» وزیر امور خارجه مکزیک اعلام کرد: امریکا به تعامل خود با «آندرس مانوئل لوپز اوبرادور» رئیس جمهوری منتخب مکزیک، پس از مراسم تحلیف وی در اول دسامبر و کانادا بر روی یک پیمان نفتای به روز رسانی شده ادامه خواهد داد.
پیمان تجارت آزاد آمریکای شمالی یا نفتا از آغاز سال 1994 زمان کلینتون اجرایی شد و قرار شد جایگزین پیمان ضعیف تر و دوجانبه ای باشد که قبلا بین آمریکا و کانادا وجود داشت.
هدف از این توافق، رفع موانع تجاری بین سه کشور عضو از طریق ایجاد یک منطقه آزاد تجاری بود که عوارض واردات بین سه کشور عضو برداشته شود یا کاهش داده شود.
در واقع نفتا یک موافقتنامه تجاری است که به منظور تسهیل تجارت در مناطق کشورهایی که طرف این موافقتنامه هستند.
آمریکا معتقد است که این توافقنامه به ضرر آمریکا و به نفع دو کشور دیگر است.
ترامپ در اسفند ماه گذشته اعلام کرد: ما دارای کسری تجاری بزرگی با مکزیک و کانادا هستیم. پیمان نفتا که در حال حاضر در حال مذاکره مجدد است، معامله بدی برای آمریکا بود و باعث جابجایی عظیم شرکتها و مشاغل از داخل آمریکا بوده است.
وی افزود: اگر قرارداد جدید و منصفانه نفتا امضا شود، تنها تعرفههای سنگین فولاد و آلومینیوم کاهش خواهد یافت. همچنین کانادا باید با کشاورزان ما خیلی بهتر رفتار کند. مکزیک نیز باید اقدامات بیشتری را برای توقف ورود مواد مخدر به ایالات متحده آمریکا انجام دهد. آنها کار خاصی هنوز انجام ندادهاند. میلیونها نفر معتاد و در حال مرگ هستند.
«لوییس ویدگرای» وزیر امور خارجه مکزیک در سال گذشته در مصاحبه ای اعلام کرده بود که اگر آمریکا به هر دلیل از این پیمان نفتا خارج شود، این اقدام "پایان جهان برای مکزیک نیست".
کارشناسان معتقدند این پیمان تجاری ایجاد اشتغال و سرمایهگذاری در این سه کشور آمریکای شمالی را پویاتر کرده است.
همچنین برخی از تحلیلگران معتقدند به رغم همه تردیدها و بدبینیهایی که ترامپ در قبال این پیمان دارد، در نهایت اصل این پیمان حفظ خواهد شد.
روابط امریکا با مکزیک در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ، به دلیل نزاع بر سر مهاجرانی که از مرز مکزیک وارد امریکا میشوند و طرح جنجالی ترامپ برای ایجاد دیواری در مرز مکزیک آن هم با هزینه دولت این کشور هر چه بیشتر تیره شده است.
در عین حال دو کشور بر سر روابط تجاری خود و اعمال تعرفههای تجاری نیز اختلاف پیدا کردهاند. 134/110
بیشتر بخوانید:
سیاست پاندولی ترامپ درقبال نفتا؛ مذاکره مجدد آمریکا، کانادا و مکزیک
راهبرد «اول امریکا» و آینده نفتا / تحلیل
آغاز دور دوم مذاکرات آمریکا، کانادا و مکزیک بر سر پیمان تجاری «نفتا