"نیکولا استورجن" رهبر حزب ملی اسکاتلند با اشاره به اینکه در همه پرسی برگزیت بیشتر مردم اسکاتلند به ماندن در اتحادیه اروپا رای دادند بنابراین این حق باید برای آنان محفوظ باشد که در صورت جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا بتوانند سرنوشتشان را خود تعیین کنند، تاکید کرد که لندن نمی تواند اراده خود را بر مردم اسکاتلند تحمیل کند.
انتخابات 12 دسامبر انتخاباتی سرنوشت ساز در تاریخ سیاسی بریتانیا محسوب می شود، و نتایج این انتخابات، آینده سیاسی بریتانیا و چگونگی انجام برگزیت را رقم خواهد زد.
"بوریس جانسون" امیدوار است با پیروزی در این انتخابات برگزیت مورد توافق خود را اجرایی نماید و یا بدون توافق از اتحادیه اروپا خارج شود این در حالی است که بسیاری از احزاب و مردم بریاتنیا مخالف برگزیت بدون توافق هستند آنها همچنین توافق جانسون با اتحادیه اروپا را نیز تهدیدی برای امنیت مرزهای بریتانیا می دانند.
این درحالی است که چنانچه پیش بینی می شد جدایی طلبی در بریتانیا تشدید شده است به ویژه ساکنان اسکاتلند و ولز خواهان جدایی از بریتانیا و ماندن در اتحادیه اروپا هستند.خروج از اتحادیه اروپا ضربه اقتصادی بزرگی به ویژه برای اقتصاد اسکاتلند خواهد بود.
در همه پرسی سال 2016 نیز اکثر اسکاتلندی ها و ایرلندی ها به ادامه حضور در اتحادیه اروپا رای داده بودند، اکنون نیز نتایج تازه ترین نظر سنجی ها در اسکاتلند نشان می دهد بیشتر مردم این منطقه از بریتانیا خواهان ماندن در اتحادیه اروپا هستند.
از نظر اسکاتلندی ها و ولزی ها دولت مرکزی بریتانیا کمترین توجه را به این مناطق دارد به طوری که آنها شرایط بد اقتصادی و بیکاری را حاصل کم توجهی دولت مرکزی می دانند.
"آدام پرایس" رهبر استقلالطلب حزب «پلید کیمرو» ولز گفت: مشکلات این منطقه از طریق دولت محلی راحتتر حل میشود.
"نیکولا استورجن" رهبر حزب ملی اسکاتلند نیز از زمان برگزاری همه پرسی برگزیت، بارها اعلام کرده است که گزینه برگزاری همه پرسی جدید در خصوص استقلال از بریتانیا، همچنان "روی میز" است.
وی همچنین خواستار برگزاری دوباره همه پرسی جدایی این منطقه از بریتانیا شد و تصریح کرد که نتیجه آن، بایستی از سوی جوامع بینالمللی به رسمیت شناخته شود.
همهپرسی استقلال اسکاتلند نخستین بار 18 سپتامبر 2014 برگزار شد که در جریان آن 55 درصد رأی دهندگان به ماندن در بریتانیا و 45 درصد به ترک بریتانیا رأی دادند.
اکنون استورجن و سایر حامیان برگزاری همه پرسی مجدد در مورد حق تعیین سرنوشت اسکاتلند معتقدند، رأی بریتانیایی ها به خروج از اتحادیه اروپا، اوضاع را تغییر داده است.این در حالی است که "بوریس جانسون" نخست وزیر بریتانیا با برگزاری همه پرسی دوباره بر سر جدایی اسکاتلند به شدت مخالفت کرده است.
جانسون تصریح کرد: در همه پرسی گذشته بر سر استقلال اسکاتلند، گفته شد که «یک بار در یک نسل» برای استقلال این منطقه اقدام شد و بنابراین، لازم نیست دوباره در این باره همه پرسی شود.
اما "جرمی کوربین" رهبر حزب کارگر دومین حزب بزرگ این کشور گفته است اسکاتلند ی ها ازادند برگزیت را به چالش بکشند.
کوربین پیش تر نیز گفته بود هر توافق با اتحادیه اروپا را درباره اجرای برگزیت و چگونگی جدایی از این اتحادیه به رای مردم می گذارد.
اگرچه از مدتها قبل بسیاری از کارشناسان نسبت به تشدید جدایی طلبی در بریتانیا هشدار داده بودند، اما اکنون با نزدیک شدن به انتخابات زودهنگامی که سرنوشت برگزیت را رقم خواهد زد جدایی طلبی به عنوان یکی از دغدغه های اصلی احزاب ملی گرا به ویژه در اسکاتلند تبدیل شده است، دغدغه ای که به نظر می رسد در صورت اجرایی شدن، تجزیه بریتانیای کبیررا به دنبال خواهد داشت.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
138/118
بیشتربخوانید:
درخواست دوباره "استورجن" برای برگزاری همهپرسی استقلال اسکاتلند
برگزیت و تحولات سیاسی در بریتانیا؛ انحلال پارلمان و استعفای نخست وزیر/ تحلیل
بوریس جانسون استعفا کرد / 21 آذر؛ زمان برگزاری انتخابات زودهنگام بریتانیا