رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه و جان کلی، وزیر امنیت داخلی آمریکا در دیدار با مقامات مکزیکی قصد دارند برنامه های واشنگتن را برای مکزیکوسیتی تشریح کنند.
شان اسپایسر سخنگوی کاخ سفید در مصاحبه با خبرنگاران گفت، این که رئیس جمهوری دو وزیر خود را در اوایل کار دولت به مکزیک فرستاده مهم است؛ این مسئله نشان دهنده روابط مهمی است که بین دو کشور وجود دارد.
سخنگوی کاخ سفید افزود، نشست های مهمی درمورد دستور کار ترامپ برای بهبود کیفی زندگی مردم هر دو کشور مکزیک و آمریکا از طریق مبارزه با قاچاق موارد مخدر و یافتن راه هایی برای تقویت اقتصاد هر دو طرف برگزار خواهد شد.
بحرانی ترین مناسبات مکزیک و آمریکا طی دهه های اخیر
سفر دو مقام ارشد آمریکایی به مکزیک در حالی انجام می گیرد که دو کشور همسایه یکی از بحرانی ترین مناسبات خود را طی دهه های اخیر پشت سر می گذارند.
در حال حاضر فردی به عنوان رییس جمهوری آمریکا در کاخ سفید حضور دارند که رقابت های انتخاباتی خود را با حمله بی سابقه به مکزیکی ها آغاز کرد.
وی در آن زمان، مکزیکی های مقیم آمریکا را گروهی جنایتکار و بیمار جنسی خواند و خواستار اخراج مهاجران غیر قانونی، از جمله مکزیکی ها شد.
این حملات در ماه های بعد همچنان ادامه یافت.
نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر سال گذشته آمریکا وعده داد دیوار مرزی با مکزیک خواهد ساخت و پول آن را از دولت این کشور خواهد گرفت.
ترامپ علاوه بر حملات تند به مکزیک و مکزیکی ها در ارتباط با موضوع مهاجرت های غیر قانونی و جرائم سازماندهی شده، توافق اقتصادی سه کشور آمریکا، کانادا و مکزیک در پیمان نفتا را به شدت مورد انتقاد قرار داد.
پس از آغاز به کار دولت ترامپ، این انتقادات همچنان ادامه یافت.
واکنش انریکه پنا نیتو به صدور فرمان اجرایی ترامپ برای احداث دیوار مرزی
متعاقب صدور فرمان اجرایی ترامپ برای احداث دیوار مرزی، انریکه پنا نیتو، رییس جمهوری مکزیک، دیدار از واشنگتن را لغو کرد.
همزمان، ترامپ، شرکت های خارجی را تحت فشار قرار داد تا به جای سرمایه گذاری در مکزیک و صادرات محصولات تولیدی به آمریکا، مستقیما در داخل این کشور سرمایه گذاری کنند.
تا کنون حداقل یک شرکت ژاپنی تولید کننده قطعات خودرو تحت فشار ترامپ، از ساخت یک واحد جدید تولیدی در مکزیک چشم پوشی کرده است.
ادامه این روند، به اقتصاد شکننده مکزیک آسیب جدی وارد می سازد؛ ضمن این که تشدید تدابیر ضد مهاجرتی در آمریکا، خانواده های مکزیکی را درآمد حاصل از کار مهاجران قانونی و غیر قانونی مکزیکی در آمریکا محروم می سازد.
این در حالی است این گونه سخت گیری ها بر قدرتمند تر شدن باندهای مواد مخدر و تبهکاری در داخل مکزیک خواهد افزود.
تاثیرپذیری اقتصاد آمریکا از تضعیف بنیه اقتصادی مکزیک
تضعیف بنیه اقتصادی مکزیک، تنها همسایه جنوبی آمریکا و همچنین قدرت گرفتن باندهای تبهکاری در این کشور، در نهایت اقتصاد و امنیت آمریکا را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
بویژه این که هم اکنون افراد زیادی در آمریکا در مورد کارآیی و موثر بودن سیاست احداث دیوار مرزی با مکزیک ابراز تردید کرده اند.
در چنین شرایطی، وزرای امور خارجه و امنیت داخلی آمریکا راهی مکزیک شده اند تا ضمن ترمیم روابط دو کشور در دوران رقابت های انتخایات آمریکا، راهکارهایی برای مشکلات سیاسی، اقتصادی و امنیتی میان دو کشور بیابند.
مقامات آمریکایی امیدوار هستند با تحت فشار قرار دادن دولتمردان مکزیکی، آنان را با برنامه های کلان دولت آمریکا در تنظیم مقررات تجارت آزاد، کنترل مهاجرت های غیر قانونی و مقابله با جرائم سازماندهی شده همسو کنند.
این در حالی است که مقامات مکزیک نیز در تلاش هستند با تحت فشار قراردادن دولتمردان آمریکایی، آنان را با واقعیت های موجود آشنا کنند و اجازه ندهند روابط دو کشور همسایه بیش از این دچار تنش و دست انداز شود.
این که در نهایت کوشش کدام طرف به نتیجه خواهد رسید، نیاز به گذشت زمان و روشن تر شدن مواضع و دیدگاه های دولت تازه برسر کار آمده در آمریکا دارد. 110/115
بیشتر بخوانید:
لغو سفر رئیس جمهوری مکزیک به آمریکا
درخواست برای قاطعیت مکزیک در برابر آمریکا
ساخت دیوار مرزی مکزیک-آمریکا با کدام هزینه؟/ تحلیل
سفر نامزد جنجالی جمهوری خواهان آمریکا به مکزیک