ایران پرس - «سالومه زورابیشویلی» رئیس جمهوری گرجستان می گوید، درحال حاضر شرایط لازم برای برقراری روابط دیپلماتیک با روسیه فراهم نیست.

«سالومه زورابیشویلی» درنشست خبری درتفلیس اعلام کرد: درحال حاضر برقراری روابط دیپلماتیک، آغاز گفتمان و یا هرگونه روابط با روسیه بدون مشارکت شرکای عمده گرجستان امکان پذیر نیست.

موضعگیری جدید دولت تفلیس علیه روسیه ممکن است این کشور را بیش از پیش از روسیه دور سازد. پیش از این نیز، «خانم سالومه زورابیشویلی» در نخستین نطق انتخاباتی خود پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری گرجستان، علیه روسیه موضعگیری کرده بود.

اظهارات خانم « زورابیشویلی» درارتباط با گفتمان و یا رابطه با مسکو درحالی است که، روسیه همه ساله پذیرای بیشتر از دو و نیم میلیون تن ازاتباع گرجستان است، به منظور کار و امرار معاش به روسیه مهاجرت می کنند. این تعداد ازاتباع گرجستان ضمن کار و فعالیت درروسیه، بخشی ازدرآمدهای خود را برای تامین نیازهای خانواده شان به گرجستان منتقل می کنند.

در صورت ممانعت مسکو از فعالیت های اقتصادی اتباع گرجستان در روسیه و یا مخالفت با انتقال پول اتباع گرجستان، جامعه این کشور با مشکلات متعددی مواجه خواهد شد.

 برغم وابستگی های شدید گرجستان به روسیه در بخش های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی، مشخص نیست، چرا دولتمردان گرجی در گسترش رابطه با روسیه، در پی تضمین های طرف ثالث هستند.

رئیس جمهوری گرجستان درنشست خبری اخیر خود درتفلیس ازشرکای عمده گرجستان نام نبرد، اما به نظر می رسد منظور خانم «زورابیشویلی» از شرکای عمده گرجستان، اتحادیه اروپا، آمریکا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی «ناتو» باشد.

درحقیقت، رئیس جمهوری گرجستان بر این باور است، هرگونه گفتمان یا رابطه با روسیه مشروط به پاسخ مثبت شرکای عمده گرجستان است. به همین دلیل، اظهارات خانم «زورابیشویلی» را می توان به معنای وابستگی تفلیس به دولت های غربی و تلاش برای پیوند زدن سرنوشت آینده گرجستان به دشمنان روسیه قلمداد کرد.

 اتحادیه اروپا در مناسبات با روسیه همواره ملاحظاتی را درنظر گرفته است، اما شکی نیست که آمریکا و سازمان نظامی ناتو، دشمنان رسمی روسیه درجهان امروز قلمداد می شوند. بخشی از خشونت و دشمنی آمریکا و برخی از دولت های اروپایی با روسیه از نقش پر رنگ سیاستمداران بدبین در راس تصمیم گیری های این کشورها ناشی می شود.

به عنوان مثال، «مایکل مک فال» سفیر سابق آمریکا در روسیه در سال 2017 میلادی، به دولت واشنگتن تاکید کرد، "دولت جدید آمریکا نباید هدف سیاست خارجی خود را مبنی بر روابط خوب با روسیه بنا کند. ضمن آن که، روابط خوب هرگز نباید هدف اصلی سیاست خارجی آمریکا با روسیه و یا هر کشور دیگری باشد".

اظهارات این دیپلمات سابق آمریکا در روسیه نشان دهنده عمق بی اعتمادی سیاستمداران آمریکایی به کشورهای دیگر درکاخ سفید است. بدون تردید، اتخاذ این سیاست آمریکا نه تنها علیه روسیه، بلکه علیه تمامی کشورهای جهان از جمله گرجستان است. 

با توجه به این واقعیت ها، کارشناسان اظهارات رئیس جمهوری گرجستان را نسنجده و غیراصولی قلمداد می کنند. 139/118

نویسنده: محمد علی طالبی خاکیانی

بیشتر بخوانید:

واکنش تند روسیه به الحاق گرجستان به ناتو 

روابط سیاسی گرجستان و روسیه همچنان در وضعیت بن بست

درخواست تفلیس از مسکو برای خروج نظامی از اراضی خاک