ایران پرس: سرانجام پس از چند روز نشست و گفت و گو، مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطعنامه تشکیل "انجمن دائمی مردم آفریقایی‌ تبار" را تایید کرد؛ این نهاد وظیفه دارد توصیه‌ های کارشناسی را در رسیدگی به چالش‌های نژادپرستی، تبعیض نژادی، بیگانه‌هراسی و همچنین عدم تحمل و تعصب ارائه دهد.

قطعنامه تشکیل "انجمن دائمی مردم آفریقایی‌تبار" که با اجماع 193 کشور عضو سازمان ملل متحد به تصویب رسیده از این انجمن خواست تا به عنوان پلتفورمی برای ارتقاء امنیت و کیفیت زندگی و معیشت مردم آفریقایی تبار و گنجاندن کامل آنها در جوامعی که در آنها زندگی می‌ کنند، عمل کند.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در حالی خواستار مبارزه جهانی علیه نژادپرستی به عنوان اولویتی برای جامعه بین‌ الملل شده است که موضوع تبعیض نژادی در جوامع غرب همچنان معضلی جدی تلقی می شود.

در بسیاری از کشورهای غربی به ویژه آمریکا رنگین پوستان و اقلیت های قومی و نژادی همچنان با مشکلات عدیده ای دست گریبان هستند. به عنوان مثال، در آمریکا در حالی که میزان بیکاری در میان سفیدپوستان حدود 5 درصد است، قریب 13 درصد از نیروی کار سیاهپوست بیکار هستند. میزان متوسط دریافت حقوق یک کارگر سیاهپوست در مقایسه با یک کارگر سفید پوست با تخصص مشابه و برای کاری مشابه نیز در آمریکا حدود 70 درصد است.

در دوران کنونی که بیماری کووید-19 همچنان قربانی می گیرد، در برخی از کشورها، سهم اقلیت های نژادی در واکسیناسیون و دسترسی به دارو و درمان بسیار کمتر از سفیدپوستان است. به عنوان مثال، تنها در ایالت ایلینوی آمریکا، تعداد سیاهان (آفریقایی-آمریکایی) بیشتر از 70 درصد جان‌ باختگان به کرونا را به خود اختصاص می‌دهند؛ چنان که شهردار این شهر گفته است، "این شوکه‌ کننده است، اما با توجه به نابرابری در سیستم‌ بهداشتی که سال‌ها از آن سخن گفته‌ ایم، چندان تعجب‌ آور نیست."

این شرایط حتی در عرصه عدالت و دادگاه ها نیز وجود دارد.

چندی پیش مرگ "جورج فلوید"، شهروند سیاه پوست آمریکایی خشم بسیاری از شهروندان آمریکا و نهادهای مدنی در دیگر کشورهای جهان را برانگیخت. انتشار تصاویر این واقعه، آمریکا را در شوک فرو برد و آتش خشم و اعتراضات را در این کشور شعله‌ ور کرد. متعاقب آن، اعتراضات سراسری در نفی تبعیض نژادی و خشونت در آمریکا شکل گرفت و اوج این اعتراضات در قالب جنبش "جان سیاهان ارزش دارد"، تبلور یافت.

"آنت گوردن رید" استاد حقوق و تاریخ در دانشگاه هاروارد و برنده جایزه پولیتزر در این زمینه گفت، وقتی از موضوع نژاد در آمریکا صحبت می‌ شود می‌توان آن را شبیه رودخانه دانست که یک سطح رو و یک عمق دارد. در حال حاضر، آمریکا در برهه جالب توجهی قرار دارد، زیرا شاهد شدت گرفتن نگرش‌ های ملی گرایانه سفیدپوستان هستیم که از بسیاری جهات این به معنای سرکوب سیاهپوستان است.

نژادپرستی دردیگر کشورهای اروپایی نیز معضلی جدی است.

در سال های اخیر در بسیاری از کشورهای اروپایی رنگین پوستان و مسلمانان تهدید شده و از حقوق برابر برخوردار نیستند، دامن زدن به اسلام ستیزی، تروریست خواندن مسلمانان و برخوردهای نا برابر پلیس با اقلیت های نژادی و دینی در این جوامع روز به روز افزایش یافته است.

به همین دلیل، مجمع عمومی سازمان ملل تاکید کرده است، همه انسان‌ ها آزاد متولد می‌ شوند و از نظر کرامت و حقوق برابرند، پتانسیل مشارکت سازنده در توسعه و رفاه جوامع خود را دارند و هرگونه دکترین برتری نژادی از نظر علمی نادرست، از نظر اخلاقی محکوم و از نظر اجتماعی ناعادلانه و خطرناک است.اما به نظر می رسد به رغم همه توصیه ها، راه دشواری تا محقق شدن آرمان ها ضد نژادپرستانه در جهان وجود داشته باشد.

115