وضعیت اضطراری در سراسر خاک تونس از ۲۴ نوامبر ۲۰۱۵ در پی حمله تروریستی به کاروان حفاظتی رئیس جمهور در پایتخت این کشور که منجر به کشته و زخمی شدن ۲۹ نفر شد، چندین بار تمدید شده است.
وضعیت اضطراری به وزارت کشور اختیارات استثنایی اعطا میکند که شامل ممنوعیت برگزاری تجمعات، منع آمد و شد، بازرسی از مغازهها، نظارت بر مطبوعات، نشریات، پخش رادیویی و نمایشهای سینمایی و تئاتری میشود.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، تمدید وضعیت اضطراری در سایه انتخابات پارلمانی اخیر تونس صورت گرفت که با استقبال اندک واجدین شرایط در سایه تحریم آن از سوی احزاب و جریانهای سیاسی اپوزیسیون روبرو بود.
قیس سعید پس از مشارکت کم رمق مردم در انتخابات پارلمانی اخیر این کشور زیر سایه تحریم، به احزاب و جریانهای مخالف خود به شدت حمله و آنها را به تلاش برای آسیب زدن به امنیت و یکپارچگی این کشور متهم کرد.
«قیس سعید» از ۲۵ ژوئیه (سوم مرداد ۱۴۰۰) سال ۲۰۲۱ میلادی مجموعهای از اقدامهای فوقالعاده را اتخاذ و با اعلام لغو اختیارات پارلمان، رفع مصونیت نمایندگان، انحلال هیات نظارت بر قانون اساسی و انحلال پارلمان این کشور بن بست سیاسی شدیدی در تونس ایجاد کرد.
این اقدامات با موجی از مخالفتها و اعتراضهای احزاب و جریانهای سیاسی به ویژه جنبش النهضه این کشور روبرو شده است.125