ایران پرس- «فعالیت‌های موشکی ایران بخشی از سیاست بازدارندگی و برای تامین منافع ملی و دفاع از کیان و قلمرو کشور است». این موضع صریح ایران باردیگر و در پاسخ به ادعای  وزیر خارجه فرانسه درخصوص تهدید بودن توان موشکی ایران، مورد تاکید سخنگوی وزارت خارجه قرار گرفت.

«ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه در گفت‌وگو با رادیو «آر.تی.ال» این کشور، با طرح برخی ادعاها علیه تهران، گفت: تسلیحات موشکی ایران فقط برای دفاع از خود نیست.

«بهرام قاسمی» با تاکید براینکه فعالیت‌های موشکی ایران علیه هیچ کشوری نیست، تصریح کرد: تهران با توجه به تجربیات خود در دهه‌های اخیر از جمله جنگ هشت‌ساله رژیم بعث عراق علیه ایران آموخته است که برای ممانعت از شکل‌گیری برخی نیات شوم دشمنان، توان دفاعی خود را تقویت کند.

تمرکز بر تهدید نمایی توان موشکی ایران سیاستی دو منظور تلقی می‌شود.

این ادعا از یکسو بر تهدید قلمداد کردن ظرفیت دفاع موشکی ایران برای امنیت در سطح منطقه‌ای و جهانی  تمرکز دارد. از سوی دیگر، هدف ازاین تهدید نمایی؛ فشار بر ایران با هدف تضعیف قدرت بازدارندگی ایران است.

در تحلیل این مسئله دو فاکتور مهم و اساسی مطرح است:

فاکتور اول؛ ضرورت برخورداری از امنیت با ضریب بالا و مطمئن مقابل تهدید است که بخشی تفکیک ناپذیر از منافع ملی محسوب می‌شود.

بنابراین، داشتن قدرت دفاعی و بازدارنگی حتی تهاجمی مقابل تهدید‌ها حقی مشروع و غیرقابل مذاکره است.

اما فاکتور دوم؛ بحث امنیت جمعی و منطقه‌ای است. متاسفانه برخی کشورهای منطقه ازجمله عربستان تمایلی به حفظ امنیت جمعی ندارند و اتفاقا از حمایت غرب هم برخوردارند.

آنها مدام در حال باز تولید تهدید علیه امنیت و ثبات‌جمعی در منطقه هستند.

«مؤسسه امریکن‌انترپرایز» ماه اوت 2017 در گزارشی نوشت:

«... یکی از حوزه‌هایی که ایران در آن به نهایت تخصص رسیده، تولید موشک‌های بالستیک است. موشک‌های بالستیک ایران، محور توان بازدارندگی این کشور هستند.»

کشورهای عضو اتحادیه اروپا از جمله فرانسه اگرچه مقابل مواضع ضد برجامی ترامپ موضعی تدافعی و توام با مخالفت گرفته‌اند، اما در بحث مذاکرات با ایران سعی دارند خود را نگران برنامه موشکی ایران نشان دهند.

البته اتحادیه اروپا براین گمان است که شاید بتواند هم برجام و هم شرکای منطقه ای خود و امریکا را یکجا حفظ کند، اما این محاسبه، اشتباه است. 

رهبر معظم انقلاب اسلامی، خردادماه طی بیاناتی درخصوص برجام و خروج آمریکا از این توافق چند شرط اساسی از جمله، وارد نشدن به دو مولفه قدرت‌ساز یعنی «برنامه موشکی» و «حضور منطقه‌ای ایران» را ازشروط ایران برای تداوم برجام با اروپایی‌ها بیان کردند.

موفقیت‌های ایران در عرصه نبرد با تروریسم در منطقه دلیل روشنی بر این حقیقت است که ایران از این توانمندی هرگز برای تهدید و یا  تجاوز به دیگر کشورها استفاده نکرده است، اما در مواجهه با هر نوع تهدید و یا اقدام برهم زننده ثبات وامنیت خود و منطقه قطعا اقدامات بازدارنده و دفاعی را انجام خواهد داد.

نویسنده: جمشید امین زاده

116/120

بیشتر بخوانید:

توسعه توانمندی‌های دفاعی و موشکی، خط قرمز ایران/ تحلیل

امیر حاتمی: در حوزه موشکی و دفاعی روند خودکفایی را به سرعت ادامه می‌دهیم+ ویدئو