ایران پرس- مقام های دولت آنکارا، ترکیه را آخرین دیوار حائل میان اتحادیه اروپا و تروریسم قلمداد می کنند. 

درپی بالا گرفتن اختلاف های دوطرف، وزارت دفاع ترکیه با انتشار بیانیه ای اعلام کرد این کشور آخرین دیوار حائل میان اتحادیه اروپا و تروریسم است.

وزارت دفاع ترکیه در این بیانیه همچنین ادعا کرد، آنکارا نه تنها از مرزهای خود، بلکه ازمرزهای اروپا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی - ناتو نیز محافظت می کند. در واقع، امنیت ترکیه، امنیت کل اروپا از جمله کشورهای عضو ناتو است.

بدون شک، بیانیه اخیر وزارت دفاع ترکیه درباره امنیت اروپا و ناتو را باید تهدید جدید دولت آنکارا علیه غرب قلمداد کرد. چنین به نظر می رسد، مقام های دولت آنکارا درصدد دریافت مبالغ بیشتر کمک های مالی ازغرب هستند تا ضمن سامان دادن به اقتصاد داخلی ترکیه، درعمل دولت های غربی بویژه اتحادیه اروپا را درزمینه تجاوز نظامی ترکیه به خاک سوریه شریک و همکار نزدیک این کشور معرفی کنند.

تصور مقام های دولت آنکارا این است که درصورت توافق در زمینه موضوعی به نفع اتحادیه اروپا، در مقابل این اتحادیه نیز می بایست درجهت منافع دولت ترکیه گام بردارد. اما اتحادیه اروپا بویژه طی نزدیک به دو دهه گذشته همواره برعکس انتظارات دولتمردان ترک عمل کرده است. از جمله در زمینه موضوع عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا رهبران این اتحادیه با طرح انتقادهای متعدد سیاست های دولت اردوغان را فاقد استانداردهای اروپایی اعلام کرده اند.

در این زمینه، "احسان کاچار" کارشناس سیاسی برجسته ترکیه با تاکید بر اینکه اتحادیه اروپا شرایط سخت­تری برای عضویت ترکیه دراین اتحادیه درمقایسه با دیگر کشورهای داوطلب درنظر گرفته است می گوید: "دولت ترکیه بدون این که معیارهای درخواست شده از طرف اتحادیه اروپا از جمله اصلاحات در قانون اساسی و اعطای آزادی های اجتماعی در این کشور را بر آورده کند، صرفا" درپی قبولاندن خود به این اتحادیه است".

 دولتمردان ترکیه که ازپیوستن به اتحادیه اروپا ناامید شده و ازهمراهی غرب درتجاوز به خاک سوریه محروم مانده اند، درصدد گرفتن امتیازهای مالی و مشوق های سیاسی از اتحادیه اروپا هستند.

پیش از انتشار بیانیه وزارت دفاع ترکیه "رجب طیب اردوغان" رئیس جمهوری این کشور خواستار تامین هزینه های استقرار آوارگان سوری ازسوی اتحادیه اروپا شده بود. اردوغان با طرح این ادعا که کشورش درطول بحران سوریه تنها بود، مدعی شد: دولت آنکارا طی هشت سال 40 میلیارد دلارهزینه کرده است، اما اتحادیه اروپا برای سامان دادن به آوارگان سوری  تنها 3 میلیارد دلار به ترکیه پرداخت کرده است. 

دولتمردان ترکیه مدام درپی درگیر کردن کشورهای منطقه و جهان در مسائل سوریه هستند. این امر برای مقام های آنکارا شرایطی فراهم می کند تا به یکجانبه گرایی در تجاوز نظامی به ترکیه متهم نشوند. درحالی که تجاوز نظامی ترکیه به سوریه، صرفا" به سیاست های دولت اردوغان ارتباط داشته است و حتی در این زمینه احزاب ترکیه نیز موضع مغایر با مواضع دولت آنکارا اتخاذ کرده اند.

 بعید است که، تلاش دولتمردان ترک برای تهدید اتحادیه اروپا به نتیجه مورد نظر مقام های دولت آنکارا ختم شود. درصورت پذیرفتن شرایط ترکیه نیز اتحادیه اروپا اهرم های شدیدتری برای مجازات ترکیه در آینده در اختیار دارد.  139/118

نویسنده: محمدعلی طالبی خاکیانی

بیشتر بخوانید:

تهدید دوباره علیه اتحادیه اروپا توسط ترکیه/ تحلیل

تهدید دوباره اردوغان علیه اتحادیه اروپا درباره مهاجران/ تحلیل

واکنش جدید اروپا به تهاجم ترکیه علیه سوریه

اعتراض اروپایی‌ها به عملیات نظامی ترکیه در سوریه