ایران پرس- با افزایش تحرکات نظامی واشنگتن علیه کاراکاس، نیکلاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا دولت آمریکا را به تلاش برای بحران سازی به منظور جنگ افروزی در آمریکای لاتین متهم کرد.

مادورو با اشاره به این که اقدامات آمریکا علیه ونزوئلا با شکست مواجه شده است، گفت: آمریکا به دنبال بحران سازی برای تشدید اوضاع سیاسی و توجیه مداخله نظامی علیه ونزوئلا است.

اظهارات مادورو در حالی است که آمریکا طی چند روز گذشته در ادامه اقدامات مداخله جویانه در ونزوئلا با هدف سرنگونی دولت مادورو، پرواز‌های شناسایی خود را در مناطق نزدیک مرز ونزوئلا  افزایش داده است. مقامات آمریکایی همچنین بار دیگر از وجود گزینه نظامی علیه ونزوئلا سخن گفتند.

مایک پنس، معاون دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در گفت و گو با «خوان گوایدو» سردسته مخالفان دولت ونزوئلا در حاشیه نشست گروه لیما، بار دیگر تهدید کرد: واشنگتن اقدام نظامی را برای سرنگونی نیکلاس مادورو، رئیس‌ جمهور ونزوئلا بعید نمی‌داند.

تهدید نظامی ونزوئلا در حالی است که آمریکا طی چند ماه گذشته تلاش کرده است با استفاده از حربه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی از جمله تحریم، فشارها را بر دولت مادورو افزایش دهد و زمینه را برای سرنگونی وی فراهم آورد.

در این راستا وزارت خزانه داری آمریکا روز دوشنبه چهار تن دیگر از مقامات ونزوئلا را به فهرست تحریم‌ها اضافه کرد.

ارسال محموله‌های به اصطلاح کمک رسانی در حمایت از مخالفان و دیدارهای پیاپی مقامات واشنگتن با «خوان گوایدو» رهبر مخالفان و رییس جمهوری خود خوانده ونزوئلا نیز در همین راستا قابل ارزیابی است.

مقامات واشنگتن انتظار داشتند با رسیدن محموله‌های به اصطلاح کمک رسانی آنها به مرزهای کلمبیا، اعتراضات و تنش ها در ونزوئلا به ویژه در منطقه مرزی افزایش یابد و زمینه برای مداخله نظامی در این کشور فراهم شود.

از این رو، آمریکا هفته گذشته به درخواست گوایدو رییس جمهور خود خوانده ونزوئلا محمولههایی را با ادعای کمک به مردم به مرزهای ونزوئلا ارسال کردند اما ارتش این کشور با استقرار در مرزها مانع ورود آنها به کشور شد.

مقامات ونزوئلا محموله‌های ارسالی آمریکا را تحقیر شهروندان ونزوئلایی می دانند و معتقدند واشنگتن با این اقدام درصدد دخالت در ونزوئلا و حمایت از گوایدو سرکرده مخالفان وابسته است.

تلاش واشنگتن و هوادارانش در داخل ونزوئلا برای سرنگونی مادورو در حالی است که نیروهای نظامی این کشور همچنان به مادورو اعلام وفاداری می کنند؛ چنانکه  «ولادیمیر پادرینو لوپز» Vladimir Padrino López روز دوشنبه نیز تاکید کرد سربازان و افسران ارتش ونزوئلا هیچ گاه از یک دولت خارجی فرمان نخواهند گرفت و همچنان تابع و متعهد به نیکلاس مادورو، رئیس‌ جمهوری و دولت قانونی کشورشان هستند.

«خورخه آریزا» وزیر امور خارجه ونزوئلا هم با تاکید بر عادی بودن اوضاع در این کشور، رئیس جمهوری آمریکا را رهبر مخالفان ونزوئلا خواند و گفت: «در کشور ما، اکنون همه چیز آرام است، مردم به محل‌های کار، دانشگاه‌ها و مدارس می روند و همه فشارها از خارج بر کشور ما اعمال می شود.»

اکنون پس از شکست سناریوی ارسال کمک‌های به اصطلاح بشردوستانه به ونزوئلا با هدف سیطره بر این کشور، همچنین ناکارآمدی حمایت مداوم از گوایدو، آمریکا بار دیگر زبان به تهدید کاراکاس گشوده است.

برهمین اساس مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا تهدید کرده است که تدابیری برای حمایت از دموکراسی در ونزوئلا اتخاذ خواهد شد. متحدان آمریکا اما اعلام کرده اند که واشنگتن را در حمله نظامی به ونزوئلا همراهی نخواهند کرد.

آمریکا همچنان برای سرنگونی دولت مادورو و روی کار آوردن دولتی دست نشانده و هم راستا با اهداف واشنگتن در ونزوئلا، ثروتمند ترین کشور آمریکای لاتین، تلاش می کند اما به نظر می رسد با ادامه حمایت مردم ونزوئلا از مادورو و وفاداری ارتش این کشور، سیاست آمریکا علیه مادورو شکست خورده و در این میان تهدید نظامی نیز، عملا کارساز نیست.

نویسنده: دینیاریان

141/118

بیشتر بخوانید:

فعال صلح طلب آمریکایی: نمایندگان گوایدو کلاهبردارند

عقب نشینی آمریکا از سناریوی به اصطلاح "کمک بشردوستانه" در ونزوئلا