مراسم روز جهانی مبارزه با مواد مخدر با حضور شماری از مقامات و نمایندگان مجلس و قرائت پیام دبیرکل سازمان ملل متحد و مدیر اجرایی دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد در تهران برگزار شد.

به گزارش پارس‌تودی؛ در این مراسم «عبدالرضا رحمانی فضلی» وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، حجت الاسلام والمسلمین «محمد جعفر منتظری» دادستان کل کشور، سرتیپ پاسدار «اسکندر مومنی» جانشین فرماندهی نیروی انتظامی، «سیدمحمدعلی افشانی» شهردار تهران، «تقی رستم وندی» رئیس سازمان اجتماعی کشور، «انوشیروان محسنی بندپی» رئیس سازمان بهزیستی کشور، «علی اصغر جهانگیر» رئیس سازمان زندان‌ها اقدامات تامینی و تربیتی کشور حضور داشتند.

همچنین جمعی از سفیران و نمایندگان مجلس شورای اسلامی و نمایندگانی از سازمان‌های مردم نهاد فعال در حوزه اعتیاد در ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز از دیگر مهمانان این نشست بودند.

گوترش: جایگزین‌ها برای کشت غیرقانونی مواد مخدر ارتقا یابد

دبیرکل سازمان ملل در پیامی به مناسب روز مبارزه با موادمخدر، ارتقا بخشیدن جایگزین‌ها برای کشت غیرقانونی مواد مخدر و توقف قاچاق و جرم سازمان یافته در این رابطه را  در راستای تلاش برای دستیابی به آرمان‌های توسعه‌پایدار خواستار شد.

در پیام «آنتونیو گوترش» که روز سه شنبه در مراسم روز جهانی مبارزه با مواد مخدر در تهران قرائت شد، آمده است: چالش‌های مواد مخدر از پیچیده‌ترین معضلاتی هستند که با آنها رو به رو هستیم؛ چراکه تاثیرات گسترده‌ای بر سلامت و رفاه، خانواده‌ها و جوامع، امنیت و توسعه پایدار می‌گذارند.

دبیرکل سازمان ملل در این پیام آورده است: همان طور که به اتفاق آرا در سند برآیند اجلاس ویژه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال 2016 تاکید شد، پرداختن به آن چالش‌ها نیازمند توجهی جامع از بسیاری جوانب است؛ توقف شبکه‌های جرم سازمان‌یافته و قاچاقچیان مواد مخدر نیازمند همکاری‌های بین‌المللی و پاسخ‌های موثر انتظامی با رعایت کامل حقوق بشر و طبق استانداردهای جهانی است.

دبیرکل سازمان ملل با تاکید بر اینکه در عین حال باید رویکردهای علمی به پیشگیری، درمان و حمایت داشته باشیم، اعلام کرده است که سند برآیند اجلاس ویژه مجمع عمومی سازمان ملل متحد بر گام‌های ‌ملموس و مشخص برای اقدامی متوازن تاکید می‌کند که ریشه در اصل مسئولیت مشترک دارد؛ این سند همچنین به نحوی قابل انعطاف است که کشورها می‌توانند سیاست‌های ملی مواد مخدر خود را طبق نیازها و اولویت‌های خود پیاده کنند.

گوترش تاکید کرده است: راه حل‌های ساده‌ای در این زمینه وجود ندارد؛ اما بر اساس تجربه خود اعتقاد راسخ دارم که می‌توانیم مسیر بهتری را برای مبارزه با مشکل جهانی مواد مخدر در پیش گیریم.

گوترش اضافه کرده است: بر اساس چارچوب‌های بین‌المللی توافق شده و با استفاده از توافق اتخاذ شده در اجلاس ویژه مجمع عمومی سازمان ملل متحد از کشورها می خواهم خدمات پیشگیری، درمان بازتوانی و بازگشت به جامعه را ارتقا بخشند، از دسترسی به داروهای تحت کنترل اطمینان حاصل و در عین حال از انحراف و سوءمصرف جلوگیری کنند که همه این اقدامات نیازمند مساعدت عالی و گسترده است. 

دوران نوجوانی برهه‌ای خطرناک برای شروع مصرف مواد مخدر است

«یوری فدوتوف» مدیر اجرایی دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد نیز در پیامی با اشاره به شعار امسال روز جهانی موادمخدر مبنی بر «ابتدا گوش کن»، دوران نوجوانی را برهه‌ای خطرناک برای شروع مصرف مواد مخدر دانست.

در این پیام که در مراسم روز جهانی مبارزه با مواد مخدر در تهران قرائت شد، آمده است: تحقیقات نشان می‌دهد دوران نوجوانی برهه‌ای خطرناک برای شروع مصرف مواد مخدر است و با شکستن زنجیره عوامل اجتماعی، روانشناختی و عصب شناختی و نابرابری‌هایی که سبب افزایش آمادگی افراد برای اختلالات مصرف مواد می‌شود، می‌توان به جوانان برای داشتن زندگی ایمن و سالم کمک کرد.

این بیانیه می‌افزاید: وقتی صحبت از زندگی و آینده نسل بعدی است، پیشگیری بهتر از درمان است و با گوش دادن به نیازهای کودکان و جوانان، می‌توانیم از راه پیشگیری به امنیت، سلامت و رفاه آنها کمک کنیم تا این گروه بتواند ظرفیت‌های خود را بهتر بشناسد.

در پیام فدوتوف تاکید شده است: جوامع انسانی می‌توانند در شرایط بهتری به سر برند، چنانچه منابع بیشتری به حمایت از استراتژی‌های علمی پیشگیری از مصرف مواد تخصیص داده شود. این استراتژی ها شامل سرمایه گذاری صحیح و موثر خانواده‌ها، مدارس و جوامع در رابطه با پیشگیری از مواد است.

این بیانیه می‌افزاید: پیش از هر کس دیگری سیاستگذاران و پس از آنان شهروندان، والدین، معلمان و جوانان می‌توانند دست در دست هم برای پیشگیری از سوءمصرف مواد تلاش کنند و به پیشبرد آرمان های توسعه پایدار یاری رسانند.

در این بیانیه آمده است: جامعه بین‌المللی به طور مداوم درگیر مشکلات فراوانی در راه رسیدن به جهانی عاری از سوءمصرف مواد مخدر است و وجود بحران مواد افیونی و دیگر مسائل ضروری مرتبط با مصرف مواد مخدر با مواردی همچون خلأهای موجود در خدمات اجتماعی که سلامت بسیاری از افراد را از لحاظ کمک‌های مورد نیازشان در مضیقه گذاشته است؛ قاچاق و کشت غیرقانونی مواد، جرم و خشونت و چالش‌های توسعه محور مربوط به آن و درگیری و تروریسم ترکیب شده‌اند.

116/120

بیشتر بخوانید:

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر: ایران تنها سد عبور مواد مخدر به اروپا است

وزیر کشور: همکاری جهانی راه حل معضل مواد مخدر است