به گزارش خبرگزاری ایران پرس، وزرای بهداشت ایران و چین، در حاشیه هفتاد و ششمین مجمع جهانی سلامت که از سوی سازمان جهانی بهداشت در ژنو در حال برگزاری است، با یکدیگر دیدار و بر مبنای اسناد توافق شده از سوی رؤسای جمهور دو کشور در خصوص گسترش همکاریها در حوزه اقتصاد سلامت، تولید مشترک دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی و همچنین برگزاری همایشهای علمی مشترک توافق کردند.
بهرام عیناللهی از همکاری چین در تامین واکسن سینوفارم در ایران در دوران همه گیری کرونا تقدیر و بر سیاست تجارت بدون انتقال دلار بین دو کشور تاکید کرد.
وی با اشاره به موفقیتهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه سلامت با وجود تحریمهای ناجوانمردانه دشمنان، از فعالیت شبکه بهداشت کشور به عنوان یکی از مهمترین زیرساختهای حوزه سلامت کشورمان یاد کرد و گفت: همکاریهای جمهوری اسلامی ایران و چین در سالهای اخیر، تقویت شده و آمادگی داریم که همکاریهای حوزه سلامت، بیش از گذشته و همگام با سایر حوزهها شود.
رایزنی وزیر بهداشت ایران و رئیس حشدالشعبی عراق برای تأمین سلامت زائران اربعین
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در سفر رییس جمهوری اسلامی ایران به چین، توافق نامههای حوزه سلامت امضا شده و زمینه همکاریهای علمی بین دانشمندان و دانشگاههای دو کشور و نیز همکاری در حوزه تولید دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی، وجود دارد.
دکتر ماشیاوی، وزیر بهداشت چین نیز در این دیدار با اشاره به دوستی ایران و چین و سابقه گسترده همکاری در طول تاریخ از جمله در موضوع جاده ابریشم، بر گسترش همکاریهای حوزه اقتصاد سلامت بین دو کشور تاکید کرد و از آمادگی کشورش برای تقویت این همکاریها خبر داد.
بیشتر بخوانید
تشکیل کارگروه مشترک ایران و عربستان برای ارتقای سلامت حجاج
تقویت مناسبات حوزه سلامت ایران و عمان
وزیر بهداشت کشورمان همچنین در حاشیه هفتاد و ششمین مجمع جهانی سلامت با دکتر هلال بن علی السبطی، وزیر بهداشت عمان دیدار کرد و تقویت مناسبات حوزه سلامت دو کشور مورد تاکید طرفین قرار گرفت.
بهرام عیناللهی در این دیدار با اشاره به لزوم همکاریهای منطقهای برای مقابله با بیماریها، یادآور شد: بحران همه گیری کرونا نشان داد که هیچ کشوری به تنهایی نمیتواند از ورود بیماریهای واگیر دار به سرزمین خود، جلوگیری کند.
وی ضمن اعلام آمادگی وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران برای گسترش همکاریهای سلامت با عمان، افزود: این همکاریها می تواند در زمینه گردشگری سلامت، تبادل استاد و دانشجو، تدابیر بهداشتی و مقابله با بیماریها شکل گرفته و تقویت شود.
هلال بن علی السبطی، وزیر بهداشت عمان نیز از آمادگی این کشور برای گسترش همکاریهای منطقهای و مشترک با ایران در حوزه سلامت خبر داد و گفت: تبادل استادان علوم پزشکی بین دو کشور به ارتقای سلامت همگانی و دانش پزشکی میانجامد. وی از دیگر زمینههای تقویت روابط دو کشور را تسهیل گردشگری سلامت دانست.
113
بیشتر بخوانید:
آمادگی ویتنام برای جذب شرکتهای دارویی ایران
شرایط صادرات دارو در سال جدید اعلام شد