به گزارش روز چهارشنبه ایران پرس به نقل از خبرگزاری فارس، وزارت امور خارجه بنگلادش در بیانیه ای اعلام کرد: در سومین جلسه کارگروه مشترک با مقامات میانمار، وزرای خارجه دو کشور توافق کردند، فرایند بازگرداندن پناهندگان روهینگیایی به میانمار از ابتدای نوامبر آغاز شود.
توافق بنگلادش و میانمار برای بازگرداندن پناهندگان روهینگیایی در حالی است که سال گذشته میلادی نیز دو کشور با تشکیل کارگروه مشترک تصمیم گرفته بودند بازگرداندن آوارگان میانماری را از اول سال ۲۰۱۸ آغاز کنند، اما این توافق اجرایی نشد.
پیشتر «شیخه حسینه» نخستوزیر بنگلادش در سخنرانیاش در هفتاد و سومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل، خواستار خروج هرچه سریعتر آوارگان روهینگیایی و بازگشت آنها به کشورشان میانمار شد.
تاکید بنگلادش بر خروج هر چه سریعتر آوارگان روهینگیایی از این کشور
حسینه تصریح کرد: تاکنون سه توافقنامه میان «میانمار» و «بنگلاش» درخصوص خروج آوارگان روهینگیایی منعقد شده، اما در واقع مسئولان میانمار به رغم تعهدات شفاهی بازگشت آنها را قبول نکردهاند.
از 25 اوت 2017 در حملات ارتش میانمار و بودائیان افراطی به مسلمانان روهینگیایی دراستان راخین درغرب میانمار، بیش از شش هزارمسلمان روهینگیایی کشته، هشت هزار نفر زخمی و حدود یک میلیون نفر آواره شده اند.
آمار رسمی آوارگان روهینگیا در بنگلادش از مرز یک میلیون نفر گذشت
سازمان ملل پیشتر در گزارشی با محکوم کردن عملیات سرکوب و کشتار هدفمند مسلمانان روهینگیایی درایالت راخین در غرب میانمار، اقدامات ارتش میانمار ضد مسلمانان روهینگیایی را پاکسازی قومی و تبعیض نژادی دانست و آنها را بدترین نظامیان جهان معرفی کرد.
116/110
بیشتر بخوانید:
بنگلادش درصدد انتقال صد هزار آواره مسلمان روهینگیایی به جزیره متروکه/ تحلیل
گزارش: ادامه کشتار مسلمانان روهینگیا
هشدار سازمان ملل درمورد ادامه نسل کشی مسلمانان روهینگیا