موافقان و مخالفان رئیس جمهور مستعفی بولیوی، برای پایان دادن به بحران سیاسی در این کشور به توافق رسیدند.

به گزارش ایران پرس، "مونیکا اوا کوپا مورگا" رئیس سنا و عضو حزب «جنبش سوسیالیسم» به رهبری "اوو مورالس" رئیس‌ جمهور مستعفی بولیوی اعلام کرد، توافقی میان موافقان و مخالفان مورالس برای  برگزاری انتخابات جدید حاصل شده است.

"مورگا" اظهار داشت، امروز، روزی تاریخی است زیرا توانستیم توافقی بین گروه مخالف و دولت با هدف واحد برگزاری انتخابات جدید در سریعترین زمان ممکن برقرار کنیم، ‌ تا کشور را به سوی آرامش و دفاع از دموکراسی سوق دهیم.  

"جینین آنز" Jeanine Anez رئیس جمهور موقت بولیوی که در پی استعفای مورالس قدرت را به دست گرفته است، پیشتر درخصوص برقراری ارتباط با حزب رئیس‌ جمهور مستعفی این کشور ابراز تمایل کرده بود.

آنز درعین حال گفته است، مورالس به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری، پذیرفته نخواهد شد.

"جینین آنز"در نشست عصر سه شنبه مجلس سنای بولیوی که بدون حضور نمایندگان حزب «جنبش سوسیالیسم» (حزب حاکم) برگزار شد، خود را رئیس جمهور موقت این کشور خواند.

"اوو مورالس" Evo Morales یکشنبه شب به منظور برقراری امنیت و آرامش در کشورش از سمت خود کناره گیری کرد.

"مورالس"  در یک سخنرانی ضمن اعلام استعفای خود، از مخالفان دولت برای ایجاد اغتشاش و ناامنی در بولیوی شدیدا انتقاد کرد. 

مورالس در انتخابات اخیر ریاست جمهوری بولیوی موفق شده بود رقیب خود "کارلوس مسا" را شکست دهد. 

با این حال، مخالفان نتیجه انتخابات را به دلیل ادعای تخلفات نپذیرفتند و طی چند روز گذشته خیابان‌های این کشور را عرصه اعتراضات و اغتشاشات خود کرده بودند. "کارلوس مسا" Carlos Mesa غرب گرا  و طرفدارانش، "مورالس" را به دستکاری در انتخابات متهم کرده بودند.

استعفای مورالس در حالی صورت گرفت که وی عصر یکشنبه در نطقی تلویزیونی از برگزاری انتخابات مجدد در این کشور خبر داده بود.

مورالس روز سه شنبه  در پی خطر جانی ناشی از تهدیدها و اقدامات خشونت بار کودتاگران، با دریافت پناهندگی از مکزیک، به این کشور رفت.

بسیاری از کشورها از جمله ایران، مکزیک و کوبا تحولات منجر به استعفای مورالس را "کودتا" خواندند و از رئیس جمهور مستعفی این کشور حمایت کرده‌اند.

در روزهای اخیر و به موازات تشدید ناآرامی‌ها در بولیوی، مداخلات آمریکا و متحدانش در امور داخلی بولیوی و دیگر کشورهای منطقه افزایش یافته است.

پس از استعفای "مورالس" که با کودتای آرام ارتش صورت گرفت، "دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا به تهدید سایر سران و دولت های چپگرای آمریکای لاتین پرداخت و وعده سرنگونی آنها را داد.

سیاست های ضد استعماری و ضد امپریالیستی "مورالس" و دیگر رهبران چپگرای آمریکای لاتین سبب شده است، کشورهای چپگرای این منطقه تحت فشارهای آشکار و نهان آمریکا قرار بگیرند.

139/117

بیشتر بخوانید:

کودتا در بولیوی و دروغ ها

حمایت آمریکا از رئیس جمهور موقت بولیوی/ تحلیل