ممتاز زهرا بلوچ سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان

ممتاز زهرا بلوچ سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان از توافق دوجانبه برای افزایش رایزنی‌های اقتصادی تهران - اسلام آباد خبر داد.

روابط ایران و پاکستان عمری به درازای تاریخ استقلال پاکستان دارد و در سال های اخیر روابط تهران - اسلام آباد در بخش های مختلف رو به رشد بوده است.

پاکستان به ‌عنوان یکی از کشورهای همسایه ایران، با بیش از ۹۰۰ کیلومتر مرز خشکی که پس از عراق دارای طولانی‌ترین مرز مشترک با ایران است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان با اشاره به اینکه بین تهران و اسلام آباد برنامه پنج ساله همکاری راهبردی تجاری امضا شده است، کفت: پیش بینی می‌شود حجم تبادلات به ۵ میلیارد دلار هم برسد.

زهرا بلوچ با اشاره به اینکه ایران و پاکستان دو پروژه «بازارچه مرزی پیشین» و «خط انتقال برق ۲۲۰ کیلوولت پولان-گابد» را در خرداد ماه سال جاری افتتاح کردند، تصریح کرد: ۲۰۲۳ سال مهمی در روابط با ایران بود.

نخستین بازارچه مرزی ایران در پیشین سیستان و بلوچستان با پاکستان و همچنین طرح انتقال برق پولان-گبد ابتدای سال جاری با حضور رئیس جمهوری اسلامی ایران و نخست وزیر پاکستان در منطقه مرزی به بهره‌برداری رسید.

امسال حجم مبادلات تجاری ایران و پاکستان برای اولین بار از ۲ میلیارد دلار عبور کرد و پیش بینی می‌شود با عزم مقام‌های بلندپایه دو کشور برای افزایش همکاری‌های تجاری به ویژه کمک به تسهیل و روان‌سازی تجارت مرزی در آینده نیز حجم تجارت دوجانبه به رقم ۵ میلیارد دلار افزایش یابد.

ممتاز زهرا بلوچ در ادامه درباره تحولات افغانستان نیز اذعان کرد که پاکستان بارها آرزوی خود را برای یک افغانستان صلح‌آمیز، مرفه، با ثبات و متصل ابراز کرده، تا این کشور همچون یک چهار راه ارتباطی تجاری و انرژی برای منطقه ظهور کند.

وی افزود: اسلام آباد در رابطه با وضعیت افغانستان همچون یک حامی تلاش‌های منطقه‌ای، ملاقات‌ها و مذاکرات برای تقویت صلح در این کشور را به اشتراک گذاشت.

زهرا بلوچ تاکید کرد، اسلام آباد همچنان به مذاکره و تعامل با طالبان متعهد می‌باشد.

این اظهارات در حالی‌ بیان شد که گروه طالبان افغانستان بارها بر مذاکرات برای رفع سوءتفاهم‌ها با پاکستان تاکید کرده است.

گفتنی است که دولت اسلام آباد معتقد است بارها از سوی طالبان پاکستان در خاک افغانستان مورد هدف تروریستی قرار گرفته، اما مسوولان کابل همواره این مورد را رد می‌کنند.125