ایران پرس: مقام ارشد امنیتی کره جنوبی، از توافق این کشور با ژاپن و آمریکا ضد  کره شمالی خبر داد.

«کیم سونگ هان» مشاور امنیت ملی کره جنوبی و «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا به همراه «آکیبا تاکئو» دبیرکل امنیت ملی ژاپن در هاوایی آمریکا دیدار و درباره قدرت هسته ای کره شمالی رایزنی کردند.

مشاور امنیت ملی کره جنوبی در این باره گفت: "چنانچه کره شمالی هفتمین آزمایش هسته ای خود را انجام دهد؛ سه کشور آمریکا، کره جنوبی و ژاپن با یکدیگر در همکاری حداکثری پاسخ پیونگ یانگ را خواهند داد."

در حالی که موضوع آزمایش هسته ای کره شمالی به طور جدی مطرح نیست اعلام آمادگی آمریکا، کره جنوبی و ژاپن برای همکاری بر ضد آن بیانگر جو سازی های آنها ضد پیونگ یانگ است.

دولت کره جنوبی که سیاست توسعه بیش از پیش همکاری با آمریکا را دنبال می کند بیش از دولت پیشین سئول می کوشد در برنامه ها و سیاستهای منطقه ای واشنگتن نقش ایفا کند که محور آن ائتلاف ضد کره شمالی است.

تلاش آمریکا برای توجیه ادامه حضور نظامی در کره جنوبی و ژاپن

«جفری بیدر» کارشناس مسایل بین المللی در این باره می گوید: "آمریکا برای توجیه ادامه حضور نظامیش در کره جنوبی و ژاپن که بالغ بر یکصد هزار نیروی نظامی است بیش از هر زمان دیگری سیاست کره شمالی هراسی را در پیش گرفته است و مدام با مقامات کره جنوبی و ژاپن در سطوح مختلف نشست برگزار می کند."

در کنار کره جنوبی، ژاپن هم می کوشد از فضای ملتهب منطقه برضد کره شمالی و چین در جهت تشکیل ارتش و حضور در برنامه های امریکا نهایت استفاده را ببرد. به همین دلیل دولت توکیو نیز ضمن افزایش مداوم بودجه نظامی، سیاست همراهی با آمریکا را دنبال می کند و امیدوار است در کنار حمایت های این کشور مجددا به قدرت نظامی برتر منطقه تبدیل شود.

این در حالی است که مردم ژاپن نیز به دلیل نگرانی از پیامدهای تبدیلش به قدرت برتر نظامی که همانا فعال شدن مجدد روحیه استعماری دولتمردان و نظامیان ارشد ژاپن است هیچ تمایلی برای اصلاح فانون اساسی ژاپن برای داشتن ارتش ندارند.

«جرم کنان‌» تحلیلگر مسایل بین المللی درارزیابی از اهداف آمریکا از فشار حداکثری می گوید: "آمریکا که از طریق نظامی قادر به مقابله با مخالفانش نیست از طرق مختلف مانند اعمال فشارهای اقتصادی و نظامی می کوشد مخالفانش را از درون فروبپاشد."

در هر حال، تشدید فشارهای آمریکا بر کره شمالی از طریق تقویت همکاری های نظامی با متحدان منطقه ایش  بیانگر ناتوانی واشنگتن در تحمیل خواسته هایش بر پیونگ یانگ و حتی پکن است.

واشنگتن از زمان ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» سیاست های مختلفی را از گفتگو در سطح سران تا گفتگوهای مختلف منطقه ای برای وادار کردن کره شمالی به تسلیم در برابر خواسته های کاخ سفید را آزموده است که به دلیل زیاده خواهی های آمریکا با شکست مواجه شده اند و اکنون سیاست فشار حداکثری را بر کره شمالی از طریق تقویت ائتلاف های نظامی منطقه ای دنبال می کند، سیاستی که با استقبال ژاپن و کره جنوبی در جهت اهداف توسعه طلبانه شان مواجه است.

نویسنده: مجید وقاری

117