اتحادیه اروپا با ادعای دخالت روسیه در اوکراین، 149 مقام روس و اوکراینی حامی مسکو و همچنین 38 شرکت را تحریم کرده است. تمدید تحریم های اروپا علیه روسیه چهاردهم سپتامبر به طور رسمی تصویب خواهد شد. منع صدور روادید و توقیف دارایی های اشخاص و شرکت هایی که به ادعای غربی ها در بحران اوکراین دخالت دارند، از جمله تحریم هایی است که اتحادیه اروپا علیه روسیه و مخالفان در شرق اوکراین اعمال کرده است.
آمریکا و اتحادیه اروپا از سال 2014 با طرح اتهام دخالت روسیه در درگیری های شرق اوکراین و کمک به مخالفان دولت این کشور، مجموعه ای از تحریم های اقتصادی و مالی ضد روسی را وضع کرده اند که واکنش متقابل مسکو را در پی داشته است. از دیدگاه مسکو تحریم های جدید اتحادیه اروپا علیه روسیه «خصمانه و بی اساس» است.
با این حال، مساله اعمال تحریم ها علیه روسیه به کلاف در هم پیچیده ای در روابط اتحادیه اروپا و روسیه تبدیل شده است. بروکسل اواسط ژوئن 2017 تحریم های قبلی خود را علیه روسیه که از سال 2014 به دلیل الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه وضع شده اند تمدید کرد و اکنون نیز تحریم های قبلی را که به اتهام دخالت روسیه در بحران شرق اوکراین و حمایت از مخالفان این منطقه، وضع کرده بود، شش ماه دیگر تمدید کرده است؛ اقدامی که مسکو آن را رفتار غیردوستانه و واگرایانه بروکسل تلقی می کند.
به گفته «نیکولای توپورنین» مدیر مرکز اطلاعات اروپایی روسیه، مناقشه در شرق اوکراین و یافتن راه حلی برای حل و فصل آن در شرایط کنونی مشکل جدی برای روسیه است، به دلیل این که دقیقا اعمال تحریم ها علیه روسیه به برقراری صلح در اوکراین بستگی دارد و وجود تحریمها آسیب جدی به روابط این کشور با شرکای اروپایی آن وارد کرده است. از سوی دیگر اتحادیه اروپا در عین این که خواهان حفظ فشارها علیه روسیه است اما با تحریم های جدید آمریکا علیه مسکو اعلام مخالفت کرده است؛ به ویژه این که این تحریم ها می توانند بر پروژه های نفت و گاز شرکت های اروپایی تاثیر منفی داشته باشند.
در واقع اتحادیه اروپا ضمن ادامه سیاست تحریمی خود علیه روسیه، خواهان آن است که خط قرمزها نیز در این زمینه رعایت شود. واشنگتن اما خودسرانه و بدون توجه به منافع اروپایی ها به ویژه کشورهای مهم این اتحادیه مانند آلمان، به گسترش و تشدید تحریم ها علیه مسکو مبادرت کرده؛ مساله ای که اعتراض شدید اتحادیه اروپا به ویژه آلمانی ها را به دنبال داشته است. به گفته «دن لازار» تحلیل گر مسائل سیاسی، جنگ جدید اقتصادی آمریکا ضد روسیه، روابط روسیه را با آلمان تهدید می کند.
سران کشورهای اروپایی باید تصمیم بگیرند که برای حفظ رفاه و منافع مردم خود با اقدام آمریکا مقابله کنند یا در تحریم روسیه، واشنگتن را همراهی کنند. بدین ترتیب به رغم تحریم های جدید بروکسل علیه مسکو به نظر می رسد، سیاست کلی اتحادیه اروپا حفظ روابط اقتصادی با روسیه در برخی حوزه ها به ویژه در بخش انرژی است؛ در حالی که آمریکا بر تحریم کامل روسیه اصرار می ورزد.118/112
بیشتر بخوانید:
ادامه اقدامات خصمانه آمریکا علیه ایران و روسیه/ سنا تحریمهای روسیه را به بسته تحریمهای ایران اضافه کرد
واکنش روسیه به تحریم های جدید آمریکا علیه مسکو/ واشنگتن را تحریم می کنیم
سخنگوی وزارت خارجه روسیه: ادامه تحریم روسیه تلاشی برای سرپوش گذاشتن بر ناکامی های آمریکا است
تحریم های جدید اروپا علیه روسیه / تصمیم گیری در باره مبارزه با بهشت های مالیاتی