در پی توافق سیاسی صورت گرفته برای پایان دادن به بحران سیاسی در جمهوری دموکراتیک کنگو، اعلام شد که کابیلا رئیس جمهوری این کشور پیش از برگزاری انتخابات آینده از قدرت کناره خواهد گرفت.

مارسل اوتمبی Marcel Utembi میانجیگر ارشد کلیسای کاتولیک جمهوری دموکراتیک کنگو با تایید این موضوع افزود: براساس توافقی که میان گروه های سیاسی این کشور به دست آمده، ژوزف کابیلا رئیس جمهوری کنگو پیش از انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی(دسامبر 2017) این کشور، از قدرت کناره گیری خواهد کرد.

به گفته رئیس کنفرانس اسقف های کاتولیک جمهوری دموکراتیک کنگو، براساس توافق به دست آمده، کابیلا قادر نخواهد بود به منظور نامزد شدن برای سومین دوره ریاست جمهوری، قانون اساسی جمهوری دموکراتیک کنگو را تغییر دهد.

کلیسای کاتولیک که نقش میانجی را بین دولت ومخالفان در جمهوری دموکراتیک کنگو ایفا می کند اطمینان داد تمامی موانع برای امضای توافقنامه خروج از بحرانی که ژوزف کابیلا برای ماندن در قدرت ایجاد کرده، از میان برداشته شده است.

بحران سیاسی در جمهوری دموکراتیک کنگو در پی تعویق زمان انتخابات ریاست جمهوری و همچنین اصرار کابیلا برای باقی ماندن در قدرت فرا گیر شد.

ژوزف کابیلا که پس از ترور پدرش (لورن کابیلا) در سال 2001 به قدرت رسید،  در دو انتخابات سال های 2006 و 2011 پیروز شد.

اکنون مطابق قانون اساسی وی نمی تواند برای سومین بار نامزد انتخابات شود.

مخالفان می گویند کابیلا همچون برخی دیگر از مقامات کشورهای آفریقایی قصد باقی ماندن در قدرت را دارد.

آن ها معتقدند تعویق انتخابات، زمان لازم را به کابیلا برای تغییر قانون و ماندن در قدرت می دهد؛ همچنین برخی گروه های مخالف معتقدند با تعویق انتخابات زمان مورد نیاز برای سازماندهی و تقلب در انتخابات برای حزب حاکم فراهم می شود.

در حالی که گروه های مخالف به شدت منتقد این شرایط هستند، کمیسیون انتخاباتی این کشور دلیل تعویق انتخابات را نبود زیر ساخت های لازم برای برگزاری انتخابات و کمبود بودجه اعلام کرده است.

اکنون این جریان به بحران و آشوب سیاسی در این کشور و رودر رویی مخالفان با نیروهای نظامی منجر شده است؛ رودر رویی که به کشته و زخمی شدن بسیاری از معترضان انجامیده است.  

با کنار نرفتن کابیلا از قدرت، تاکنون دستکم 27 نفر در جریان این اعتراضات کشته و بیش از 270 نفر بازداشت شده اند.

اگر چه این روند سیاسی اعتراضات مقامات محلی و منطقه ای را برانگیخت و بسیاری از مقامات از جمله دبیر کل سازمان ملل خواستار پایان دادن به خشونت ها در این کشور و اجرای قانون شدند اما کابیلا بی توجه به همه مخالفت ها اعلام کرد که براساس مجوز کمیسیون انتخاباتی این کشورتا زمان انتخابات آینده (2018) در قدرت باقی خواهد ماند.

اما اکنون قرار است کابیلا یکسال دیگر(2017) در قدرت بماند و پس از آن، دولتی مرکب از نمایندگان موافق و مخالف تشکیل وروند برگزاری انتخابات دراین کشور از سر گرفته شود.

این توافق می تواند شروعی برای پایان دادن به بحران سیاسی در این کشور باشد.

بحرانی که اگر خاتمه نیابد می تواند تا مرز آغاز جنگ داخلی پیش برود؛ آن هم در شرایطی که منطقه دچار تنش های سیاسی و درگیری های مرزی و فعالیت های تروریستی است.