فرمانده کل قوا، در این دیدار که روز یکشنبه به مناسبت سالروزتشکیل قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا (ص) ارتش جمهوری اسلامی ایران 31 اوت 2008 انجام شد؛ پیشرفتهای فراوان در بخشهای مختلف همچون نیروهای مسلح و همچنین بخش علم و فناوری را نشاندهنده وجود توانایی در نیروی انسانی جوان و پر انگیزه کشور دانستند.
پدافند هوایی امروز در اولویت برنامه های دفاعی و بازدارندگی نیروهای مسلح ایران است و نقش ممتازی در دکترین دفاعی کشور دارد. در این راستا قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص) با داشتن قدرت عملیاتی بالا، پاسخگوی تهدیدات در عرصه هوا - فضا است.
مبنای دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران تولید ابزارقدرت برای «بازدارندگی فعال» و نیز «دفاع مبتکرانه و مؤثر» است. دراین چارچوب ظرفیت های پدافند هوایی نیز با استفاده از ظرفیت های تخصصی بومی به اندازه ای رشد یافته که تصور دامنه و وسعت آن برای بسیار از دشمنان تقریبا ناممکن شده است.
پدافند هوایی در دوران دفاع مقدس بابهره گیری ازجنگندههای رهگیری هوایی، گسترش سایت های موشکی پدافند زمین به هوا،جنگ افزارهای ارتفاع کم وارتفاع متوسط، رادارها وپستهای دیدهبانی حضوری فعال و موثر داشت و امروزاین توانمندی بسیار فراتر از گذشته است.
وبگاه آمریکایی «بررسی تهدیدهای موشکی» در این زمینه می نویسد: ایران در حال ارتقا سامانه اس - 200 خود وساخت شبیه سازاین سامانه دفاع موشکی برای استفاده در امور آموزشی است. مشابه این سامانه موشکی، در ناتو «سا-5 گامون» نام گذاری شده که ویژه پوشش هوایی برد متوسط و بلند است و برای دفاع و حفاظت از مناطق وسیع برابر حملات بمب افکنها و سایر هواپیماهای راهبردی طراحی شدهاست.
هفته نامه انگلیسی «جینز دیفنس» نیز اخیرا در گزارشی با اشاره به توانمندی های ایران در حوزه هوا و فضا نوشت:
"ایران اینک رادار های پیشرفته ازجمله به سامانه راداری «30N6» را که ویژه شناسایی است را در اختیار دارد. "
امیر سرتیپ «فرزاد اسماعیلی» فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا ارتش در این باره می گوید: "اگر نیاز باشد هواپیمایی با موشک زده می شود مانند هرمس (پهپاد رژیم اسرائیلی که توسط سپاه پاسداران شکار شد)، اگر نیاز باشد هواپیمایی با جنگ الکترونیک بر روی زمین نشانده می شود مثل آر کیو ۱۷۰، اگر نیاز باشد هواپیمایی با سرنشین ۱۰۸ نظامی ناتو در جمهوری اسلامی ایران به زمین نشانده می شود و عذرخواهی می کنند مانند ایساف در سال ۹۳ و اگر نیاز باشد حجم انبوهی از عقاب های تیزپرواز پدافند هوایی بر جان دشمن فرود خواهد آمد."
با تکیه بر مجموعه این توانمندی هاست که امروز آسمان ایران فضای امنی دارد و جزو امنترین فضاها در منطقه پرآشوب جنوب غرب آسیاست وهمین امر باعث شده بسیاری ازهواپیماها مسیر پروازی خودرا به سمت آسمان ایران تغییر دهند. ترانزیت بیش از500 هزارپروازعبوری در سال گذشته /2016/ از فراز آسمان ایران باعث شد سازمان بینالمللی جهانی هوانوردی، امنترین آسمان خاورمیانه را آسمان ایران معرفی کند. 113/111
جمشید امین زاده
بیشتر بخوانید:
دیدگاه رهبری: اهمیت قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء/ تحلیل
دیدار فرماندهان قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء(ص) ارتش با فرمانده کل قوا