تحلیل:

ایران پرس: به رغم خواسته جهانی برای آتش بس فوری در جنگ غزه، اما آمریکا به عنوان متحد استراتژیک و بی قید و شرط رژیم صهیونیستی با این امر مخالفت نموده و هم چنان با ارسال انواع مهمات و تسلیحات بر آتش جنگ خونین غزه می دمد.

«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا در گفت‌وگویی به توجیه یکی از دلایل مخالفت آمریکا با آتش‌بس در جنگ غزه اشاره کرد.

بلینکن در گفت‌وگویی با شبکه «ای‌بی‌سی نیوز» دلیل مخالفت آمریکا با آتش‌بس در این جنگ را این گونه بیان کرد: "وقتی درباره آتش‌بس در بُرهه کنونی صحبت می‌کنیم، با وجود سرپا بودن حماس، فعال بودن آن و این که هنوز صدمه ندیده است و قصد خود مبنی بر تکرار ۷ اکتبر را اعلام کرده است، این موضوع تنها موجب پابرجا ماندن این مشکل خواهد شد."

آمریکا به تازگی یک قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را وتو کرد که خواستار برقراری آتش‌بس در جنگ غزه بود.

بی پایگی توجیه وزیر خارجه آمریکا برای مخالفت واشنگتن با آتش بس در جنگ غزه با توجه به واقعیات عینی مشخص می شود. بلینکن دلیل عمده این امر را تداوم حیات حماس در جنگ کنونی بیان کرده است.

باید پرسید اگر رژیم صهیونیستی پس از بیش از دوماه از جنگ و کشتار هزاران نفر از اهالی غزه هنوز نتوانسته بر حماس پیروز شود و یا آن را از بین ببرد و وزیر خارجه آمریکا نیز به این مساله اذعان کرده پس چگونه با تداوم استراتژی کنونی خود یعنی بمباران کور و تخریب گسترده نوار غزه و از میان بردن مردم مظلوم این منطقه با بمب های آمریکایی به این هدف دست خواهد یافت ؟

آیا با بمباران مدارس، بیمارستان ها، مساجد و حتی کلیساها مبارزان حماس و دیگر گروههای مقاومت فلسطینی که به اذعان تل آویو در صدها کیلومتر تونل در زیر نوار غزه مستقر بوده و با حملات مکرر تلفات سنگینی به نفرات و تجهیزات ارتش رژیم صهیونیستی وارد کرده اند از میان خواهند رفت؟

در واقع دولت «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا شیوه ها وتاکتیک های رژیم صهیونیستی علیه گروههای مقاومت فلسطین در غزه را به رغم آگاهی از ناکارآمدی و پیامدهای فاجعه بار آن برای مردم غزه صرفا به دلیل حمایت بی چون و چرا از اسرائیل تایید می کند.

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا نیز همواره از رژیم صهیونیستی دفاع کرده و مدعی شده است که این رژیم حق دارد از خود دفاع کند.

اصرار اسرائیل بر تداوم جنگ در غزه در سایه حمایت تسلیحاتی و سیاسی آمریکا

 اخیرا «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در مصاحبه ای اعلام کرد: "ما پیش‌بینی می‌کنیم که جنگ (در غزه) با شدت کنونی‌اش دست کم به مدت دو ماه دیگر ادامه یابد. بعد از آن، عملیات «پاکسازی» برای از بین بردن گروه‌های حماس صورت می‌گیرد."

این اظهارات نشان می دهد که به رغم فشارهای جهانی برای توقف حملات اسرائیل به نوار غزه، اما به دلیل حمایت های گسترده سیاسی و تسلیحاتی آمریکا از رژیم صهیونیستی، مقامات ارشد این رژیم هم چنان بر تداوم حملات تاکید کرده و در این راستا حتی مناطق امنی را که در غزه به ظاهر اعلام کرده اند نیز بمباران می کنند.

تاکنون حدود 18 هزار نفر از مردم فلسطین در پی حملات رژیم صهیونیستی در دو ماه گذشته به شهادت رسیده‌اند که بیشتر آن‌ها کودکان و زنان هستند.

نکته مهم نقش کلیدی کمک های نظامی آمریکا در تداوم عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در غزه است. به نوشته روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» گزارش های ارایه شده به کنگره آمریکا نشان می دهد، بیش از 22 هزار بمب هوشمند و غیرهوشمند در غزه پرتاب شده که دولت آمریکا آنها را فراهم کرده است.

همچنین در طول این مدت دولت آمریکا دست کم 15 هزار بمب شامل بمب های دو هزار پوندی سنگرشکن و بیش از 50 هزار گلوله توپ 155 میلی متری به رژیم صهیونیستی داده است.

نکته تناقض آمیز اینکه دولت آمریکا سال گذشته از بیانیه ای جهانی که موضوع آن کنترل استفاده از تسلیحات انفجاری در مناطق شهری بود حمایت کرد.

به رغم حمایت های گسترده دولت دموکرات بایدن مدعی حقوق بشر از اسرائیل، اما در داخل آمریکا در سطح مردم و نخبگان مخالفت ها با اقدامات جنایتکارانه اسرائیل علیه فلسطینی های ساکن غزه و درخواست برای آتش بس فوری و پایان دادن به خونریزی ها رو به افزایش است.

نتایج نظرسنجی مشترک شبکه «سی.بی.اس نیوز» و موسسه افکارسنجی «یوگاو» که روز یکشنبه منتشر شد، نشان می‌دهد که ۶۱ درصد از آمریکایی‌ها سیاست‌های جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در قبال جنگ غزه را تایید نمی‌کنند.

نظرسنجی دیگری که ماه اکتبر انجام شد، نشان داد که ۵۶ درصد از آمریکایی‌ها رویکرد بایدن را تایید نکردند. در سطح نخبگان و نهادهای سیاسی نیز در خواست ها برای تغییر سیاست دولت بایدن در قبال جنگ غزه رو به افزایش است.

کما اینکه از دیپلمات های وزارت خارجه آمریکا تا حتی کارآموزان کاخ سفید در نامه هایی خواهان تغییر رویکرد واشنگتن در قبال جنگ رژیم صهیونیستی در غزه و برقراری هرچه سریع‌تر آتش‌بس در این منطقه شده اند.

مساله مهم اینکه به رغم ادعاها و جنگ تبلیغاتی اسرائیل برای مظلوم نمایی و توجیه اقدامات جنایتکارانه اش در غزه اما این تلاش ها با شکست مواجه شده است، مساله ای که حتی سیاستمداران آمریکایی نیز به آن اذعان نموده اند. 

«برنی سندرز» سناتور آمریکایی ضمن اشاره به اینکه اسرائیل «نمی‌تواند علیه مردم فلسطین وارد جنگ شود و آسیب‌های وحشتناکی که ما شاهد آن هستیم را به زندگی مردم فلسطین وارد کند» گفت: اسرائیل در حال شکست خوردن در جنگ افکار جهان نسبت به این وضعیت است.

نویسنده: سيدرضا ميرطاهر

117

بیشتر بخوانید:

مخالفت آمریکا با قطعنامه شورای امنیت برای آتش در غزه

واکنش رئیس جمهور به اقدام آمریکا در وتوی قطعنامه آتش‌بس در باریکه غزه

کنعانی: آمریکا بار دیگر ثابت کرد عامل اصلی جنایات علیه شهروندان فلسطینی است