در همین راستا رییس ستاد نیروهای مسلح آفریقای جنوبی که به ایران سفر کرده است؛ روز یکشنبه به همراه هیاتی در تهران با معاون وزیر دفاع و پشتبانی نیروهای مسلح ایران دیدار کرد.
این دیدار درچارچوب تفاهم های اجلاس همکاری دفاعی دو کشور انجام شد. دومین کمیسیون مشترک همکاریهای دفاعی جمهوری اسلامی ایران و آفریقای جنوبی سپتامبر گذشته در شهر پرتوریا برگزار شد.
در این اجلاس طرفین ضمن تاکید بر ضرورت تداوم همکاریها بر پایه اهداف مندرج در یادداشت تفاهم همکاریهای دفاعی میان دو کشور، زمینههای توسعه وتقویت بندهای تفاهم نامه را مورد بررسی قرار دادند. این همکاری شامل تبادل تخصص و آموزش نیروهای نظامی و امور دفاعی است.
ایران و آفریقای جنوبی از موقعیت های مناسبی برای همکاری برخوردارند. موقعیت جغرافیایی مهم و راهبردی دو کشور در غرب آسیا و جنوب آفریقا فرصت مناسبی جهت همکاریهای دوجانبه، منطقهای و بین المللی فراهم ساخته است.
این فرصتها در سطحی قرار دارد که دو کشور میتوانند در خصوص موضوعاتی نظیر بحرانهای منطقهای و مبارزه با تروریسم و سیاست چند جانبه گرایی، با یکدیگر همکاری کنند.
همکاری دفاعی بین کشورهای مستقل سدی در برابر گسترش تهدیدها
از این دیدگاه، مذاکرات هیات نظامی آفریقای جنوبی در تهران برای برنامه ریزی در این زمینه ها حائز اهمیت است. همکاری بین کشورهای مستقل در عرصه های نظامی ودفاعی از موضوعاتی است که می تواند مانع از گسترش تهدید ها و بحران ها شود.
در سال های اخیر شاهد نتایج درخشان نمونه ای ازاین نوع همکاری؛ درتعاملات بین جمهوری اسلامی ایران و روسیه در زمینه مبارزه با تروریسم در سوریه بوده ایم.
امیر سرتیپ «امیر حاتمی» وزیر دفاع ایران درهمایش دفاع و امنیت در غرب آسیا که اخیرا در دانشگاه عالی دفاع ملی برگزار شد، تاکید کرد: "ایران قدرت دفاعی خود را متعلق به همه کشورهای دوست می داند و پیام روشن ایران به کشورهای دوست این است که زمان همکاری و همگرایی امروز است. صلح و ثبات حق همه ملت ها ودولت های مردمی است که با تکیه بر همکاری منطقه ای میسر خواهد بود."
توسعه روابط جمهوری اسلامی ایران و آفریقای جنوبی به ایجاد ظرفیت های تازه در جهت همکاری های مشترک دفاعی کمک کرده است. ایران در این زمینه تجربه های قابل انتقال دارد که در عرصه همکاری های دفاعی می تواند سازنده باشد.
تاکید رییس ستاد نیروهای مسلح آفریقای جنوبی بر توسعه همکاری های دفاعی با ایران در شرایطی است که آمریکا مدعی است قدرت نظامی ایران تهدیدی برای صلح و امنیت بین المللی است. آمریکا با قراردادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست گروه های تروریستی، می کوشد تصویری غیر واقعی و هراس انگیز از سپاه پاسداران ارائه کند.
این در حالیست که آمریکا مسبب بسیاری از بحرانها، جنگها، کودتاها و جریان های تروریستی در مناطق مختلف جهان ازجمله در آفریقا و غرب آسیا بوده است. اما برغم همه این فضا سازی ها؛ آفریقای جنوبی خواستار توسعه همکاری های دفاعی با ایران است.
«ویکا مازوی کومولو» سفیر آفریقای جنوبی در تهران در بیست و پنجمین سالگرد جشن آزادی این کشورگفت: "آفریقای جنوبی و ایران با حمایت از یکدیگر میتوانند این دوران سخت را پشت سر بگذارند و ما در همین راستا منتظر آن هستیم تا امسال میزبان رئیس جمهور ایران در آفریقای جنوبی باشیم، این سفر مهم به تقویت بیشتر روابط دو کشور منجر خواهد شد."
نویسنده: جمشید امین زاده
116
بیشتر بخوانید:
توسعه بلندمدت و راهبردی روابط دفاعی ایران و آفریقای جنوبی