ایران پرس- رییس جمهوری کره جنوبی گفت، توقف رزمایش مشترک این کشور را با آمریکا، مشروط به خلع سلاح هسته ای پیونگ یانگ است.

به گفته "مون جائه این"  Moon Jae-in چنانچه کره شمالی به تعهدات خود  در قبال خلع سلاح هسته ای عمل کند،می توان توقف رزمایش های مشترک کره جنوبی را با آمریکا در شبه جزیره کره مورد توجه قرار داد و به اعتمادسازی کمک کرد.

 "مایک پمپئو" وزیرامورخارجه آمریکا درسفر اخیرش به چین اعلام کرد، کره شمالی باید خلع سلاح هسته ای برگشت ناپذیر را بپذیرد.

این گونه اظهارات و ادعای مقامات کره جنوبی وآمریکا درحالی مطرح می شود که هنوزمقامات پیونگ یانگ درباره  نحوه خلع سلاح هسته ای اظهارنظری نکرده اند و در بند دوم توافق 12 ژوئن رهبرکره شمالی و رییس جمهوری آمریکا در سنگاپور نیزنه تنها چنین مباحثی مطرح نشده بلکه بر اقدام مشترک تاکید شده است ازاین رو محافل سیاسی ،تاکید مقامات ارشد کره جنوبی وآمریکا را برخلع سلاح کره شمالی و مشروط کردن ادامه روند تنش زدایی با این کشور را نه تنها نوعی تناقض گویی برای برقراری صلح در شبه جزیره کره می دانند وبراین اعتقادند که آنان درصددند با اعمال فشارهای سیاسی و روانی بر پیونگ یانگ این کشور را وادار به پذیرش درخواست های یک جانبه واشنگتن کنند.

این درحالی است که از دیدگاه کره شمالی مساله اعتماد سازی که کره جنوبی وآمریکا بر آن تاکید دارند مساله ای دوجانبه است وبرای تحقق آن باید طرف های درگیردربحران شبه جزیره کره اقدامات گام به گام را در دستور کار خود قرار دهند.

پیشترکره شمالی یکی از سایت های هسته ای خود را تخریب کرد و برادامه این روند تاکید دارد اما مشکل می توان تصور کرد تا زمانی که آمریکا نیروها و ادوات نظامی خود را در ژاپن و کره جنوبی حفظ کند و به رزمایش خود با این کشورها ادامه دهد کره شمالی احساس امنیت نماید.

اریک جی بالباخ Eric J. Babbock کارشناس المانی مسایل سیاسی 

"ما باید این مسئله را در نظر بگیریم که محور آمریکا-کره شمالی تنها یکی از شاخه ها در روند خلع سلاح هسته ای است. بخشی از فرآیندهای آینده باید شامل روندهای دو جانبه و هم چند جانبه باشد."

اگرچه کره شمالی  با تنش زدایی با کره جنوبی وآمریکا موافقت کرد و دیدارهای دو جانبه نیز در سطح سران میان انها برگزار شد اما این به معنای خلع سلاح یک جانبه کره شمالی نیست چراکه این کشور اساسا تقویت قدرت دفاعی و بازدارنگی خود را در برابر رزمایش های مکرر آمریکا در آب های پیرامونی کره شمالی با ژاپن و کره جنوبی و استقرار سلاح های پیشرفته در این کشورها می داند.

بنابراین طرح ادعاهای مقامات کره جنوبی و امریکا در مورد خلع سلاح اتمی کره شمالی صرفا می تواند در روند تنش زدایی میان طرفین اختلال ایجاد نماید 

«جی جایه ریونگ»  Jay Ryeong کارشناس مسایل سیاسی

"تا زمانی که آمریکا سیاست هایش را در قبال کره شمالی تغییر ندهد این کشور همچنان یک قدرت تسلیحاتی هسته ای خواهد بود. "

در هر حال ،تجربه توافقهای گذشته امریکا با کره شمالی نشان می دهد که اساسا واشنگتن تمایلی برای حل بحران هسته ای کره شمالی ندارد و همواره با زیادی خواهی ها وتفسیر دلخواه خود از توافقهای هسته ای با پیونگ یانگ انها را به شکست کشانده است .این موضوع با توجه به شخصیت غیر قابل اعتماد دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریکا بیشتر برای پیونگ یانگ نگران کننده است.112/140 

نویسنده: مجید وقاری

بیشتر بخوانید:

آغاز رزمایش مشترک آمریکا و کره‌جنوبی

لوگران سوار: بولتون در گذشته نیز در توافق‌نامه کره‌شمالی کارشکنی کرده‌است

انتقاد کره شمالی از رئیس جمهور امریکادرخواست ژاپن بر افزایش فشار جامعه بین‌المللی به کره شمالی