«محمد سبو» وزیر دفاع مالزی

ایران پرس- وزیردفاع مالزی اعلام کرد: این کشور همکاری های نظامی خود را با عربستان در جنگ ضد یمن متوقف می کند.

«محمد سبو» با تاکید بر اینکه نیروهای نظامی این کشور از ائتلاف عربستان در جنگ یمن خارج می شوند؛ افزود: مالزی ازاین پس در جنگ یمن دخالت نمی کند و به زودی جدول زمانبندی  خروج نظامیان مالزیایی ازائتلاف عربستان و بازگرداندن آنها از جنگ یمن اعلام خواهد شد.

با پیروزی ائتلاف امید به رهبری «ماهاتیر محمد» نخست وزیر مالزی عربستان شکست سنگینی را از مردم مالزی متحمل شد.

ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی

«نجیب تون رزاق» نخست وزیر قبلی مالزی ارتباط بسیار نزدیکی با عربستان داشت به گونه ای که وی متهم به فساد مالی در همکاری با عربستان شده است.

از دیدگاه محافل سیاسی در منطقه، خروج مالزی از ائتلاف نظامی عربستان در جنگ یمن شکست دیگری برای حکام سعودی محسوب می شود.

خروج مالزی از ائتلاف سعودی علیه یمن؛ شکستی بزرگ برای عربستان

این موضوع از دو جهت قابل توجه است: نخست اینکه ائتلاف عربستان در جنگ یمن کاملا شکست خورده و گروه های مردمی این کشور، عربستان را در باتلاق یمن گرفتار کرده اند و هر روز حکام سعودی در ان بیشتر فرو می روند و دوم اینکه با بازگشت دوباره «ماهاتیر محمد» نخست وزیر مالزی به قدرت، سیاست های مالزی در قبال تحولات جهان اسلام تغییر کرده است و کوالالامپور از نهضت های مردمی ضد اشغالگران در فلسطین و یمن حمایت می کند.

با توجه به حمایت های حکام آل سعود از تروریست های داعش  و اقدام ننگین اخیر محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در نزدیک شدن به رژیم صهیونیستی، موضع دولت مالزی ضد سیاستهای رژیم آل سعود، شکست سنگینی را بر ان رقم خواهد زد.

 التمیمی  کارشناس عرب مسایل سیاسی می گوید: اگرچه نجیب تون رزاق از قدرت کنار رفته است، اما از آنجایی که احتمال محاکمه اش منتفی نیست، حکام عربستان نگرانند که گرفتار پیامدهای شکست خوارکنندۀ متحد مالزیایی خود شوند زیرا شاهزادگان سعودی در سرقت از بیت المال مالزی و اختلاسهای کلان تون رزاق دست داشته اند.

قطع ید عربستان از منطقه جنوب شرق آسیا با روی کار آمدن ماهاتیر محمد

با تغییر دولت در مالزی، عربستان و وهابیون یکی  از پایگاههای خود را در منطقه جنوب شرق اسیا از دست دادند.رابطه بسیار خوب دولتمردان گذشته مالزی با حکام عربستان فرصت و زمینه بسیار خوبی را برای توسعه  نفوذ  وهابیون در مالزی فراهم کرده بود که بارها محافل مذهبی این کشور در مورد پیامدهای ان از جمله گسترش افراط گرایی در مالزی هشدار داده بودند .

مارینا ماهاتیر کارشناس سیاسی و دختر نخست وزیر مالزی می گوید: با نفوذ عربستان، حرکت مالزی به سمت افراط گرایی اغاز شده بود و تغییر لباس و استفاده از لباس های عربی در این کشور، نشانه ای از گسترش افراط گرایی بود. برخی به دنبال اجرای قوانینی مانند عربستان در مالزی نیز بودند .

در هر حال، مردم مالزی بخصوص زنان این کشور تحصیل کرده و کاملا به اهداف عربستان از اشاعه افراط گرایی آگاه هستند و در انتخابات اخیر مالزی با رای دادن به ائتلاف امید ماهاتیر محمد نه تنها شکست سنگینی را به نجیب تون رزاق نخست وزیر قبلی مالزی تحمیل کردند بلکه نشان دادند که هرگز اجازه نمی دهند عربستان و وهابیون با استفاده از قدرت مالی، مالزی را به کشور مطیع خود تبدیل کند. 134/110

نویسنده: مجيد وقاری

بیشتر بخوانید:

نظامیان مالزی از عربستان خارج می شوند

القدس‌العربی: دلیل نگرانی عربستان و امارات از نتایج انتخابات مالزی چیست؟

مقام حزبی مالزی: عربستان " گاو شیرده" برای قدرت های بزرگ است

«محمد سبو» وزیر دفاع مالزی
ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی