وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح کرد؛

تهران-ایران پرس: وزیر ارشاد در همایش ملی تبیین ابعاد و دستاورد‌های ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش گفت: سازمان سینمایی به زودی کار ساخت فیلم سینمایی فاخری را برای نمایش این حماسه بزرگ آغاز خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همایش ملی تبیین ابعاد و دستاورد‌های ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش که صبح امروز (شنبه) برگزار شد، با اشاره به تلاش های مجموعه نیروی دریایی ارتش در شکل گیری سفر تاریخی ناوگروه 86 به دور دنیا گفت: افتخاری که ناوگروه 86 در طی سال جاری برای کشور عزیزمان آفرید را باید به عنوان یک حماسه ماندگار بزرگ در تاریخ جمهوری اسلامی ایران ثبت کرد.

محمدمهدی اسماعیلی با این بیان اینکه کارگروهی در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای پوشش و ثبت این حماسه ملی تشکیل شده است، افزود: به دلیل اهمیت بالای این اقدام و ضرورت در ثبت آن، با همکاری شورای فرهنگ عمومی کشور روزی را در تقویم رسمی نامگذاری کردیم و تلاش کردیم تا این اتفاق مهم را وارد زندگی رسمی و روزمره همه مردم ایران بکنیم.

وی با اشاره به اقدامات دیگری که در راستای تبیین دستاورد های این حرکت بزرگ در حال انجام هستند، گفت: سازمان سینمایی به زودی با تکمیل فرایند پیش تولید و تکمیل فیلمنامه، کار ساخت فیلم سینمایی فاخری را برای این حماسه بزرگ آغاز خواهد کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در حوزه موسیقی نیز قرار است یک سمفونی ویژه درباره این حماسه تولید و در سالگرد این حرکت ملی ارائه شود.

محمدمهدی اسماعیلی تصریح کرد: اقدام غرورآفرین ناوگروه 86 زمانی رخ داد که دشمنان این مرز و بوم در راهبرد کلان خود، اقدام به پشیمان سازی و ندامت از گذشته افتخارآفرین و ناامیدسازی نسبت به آینده ای غرور آفرین کرده بودند؛ در چنین فضایی است اقداماتی نظیر سفر ناوگروه 86 به دور دنیا معنا و جلوه بیشتری پیدا می کند.

وی با اشاره به فعالیت های نظامی در دوره سیاه رژیم گذشته تاکید کرد: نزدیک به 60 هزار مستشار آمریکایی، همه حوزه های نظامی ما را در آن دوره در اختیار گرفته بودند و فرزندان غیور ایرانی را حداکثر در مناسب پایین و حاشیه ای به کار گرفته و با نگاه تحقیر به آنان می‌نگریستند.

محمدمهدی اسماعیلی با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران و نهضت بزرگ امام راحل،  فضای نوینی را پدید آورد، گفت: در بخش نظامی فرزندان غیور این مملکت با دستان خالی توانستند هشت سال در برابر همه دنیای استکبار و استعماری ایستادگی و مقاومت کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: دشمن بعثی از همه امکانات، تجهیزات نظامی، جاسوسی، بمب های ممنوعه و حمایت های نظامی غرب و شرق برخوردار بود؛ اما جوانان ایرانی در این جنگ با رشادت های خود اجازه نداند که حتی یک وجب از خاک ما از دست برود و مسیر افتخارآفرینی آنان همچنان نیز ادامه دارد که اکنون نیز جمهوری اسلامی ایران در حوزه ادوات نظامی و ساخت تجهیزات دفاعی جزو کشورهای انگشت شمار در دنیا در حوزه فناوری های نوین است.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران، قدرت برتری است که بسیاری از قدرت های برتر سنتی و مدرن دنیا محتاج تعاملات نظامی و دفاعی با ما هستند، گفت: با تغییر فضای فکری فرزندان این مرز و بوم و شکل گیری تفکر «ما می‌توانیم»، اقدام ناوگروه 86 و فرماندهان شجاع نیروی دریایی ارتش یکی از این نمونه اقدامات مهم در راستای اقتدارآفرینی برای نظام مقدس جمهوری اسلامی هستند که تحت تدابیر داهیانه مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) برزگ زرینی را به کتاب قطور افتخارات جمهوری اسلامی اضافه کردند.


نیروی دریایی ایران قدرت اول در منطقه است
 

محمدباقر ذوالقدر، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن قدردانی از نیروی دریایی ارتش در راستای برگزاری این همایش، گفت: نیروی دریایی ارتش با این اقدام بزرگ موقعیت نداجا را در سطح دنیا به عنوان یک قدرت بزرگ جهانی مطرح کرد و دست بلند جمهوری اسلامی را در دریا به دنیا نشان داده و برای اولین بار ایران را در باشگاه قدرت های بزرگ دریایی جهان قرار داد.

وی افزود: درباره توسعه مسائل دریامحور در دین ما نکات بسیار مهمی گفته شده است و در آیاتی از قرآن هم به این موضوع مهم تاکید شده است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، ادامه داد: امروز بیشترین منبع غذا، بیشترین مواد خام برای تولید و... همگی از دریا است و بنا بر تاکید قرآن باید آن ها را از دریاها استخراج کنیم.

ذوالقدر با تاکید بر اینکه کشتی های بزرگ همچون کوه و حرکت آن ها آیه و نشانه الهی است و این کشتی ها از نعمت های خداوند است، گفت: در روایات اهل بیت هم همچون آیات قرآن درباره دریا و لزوم استفاده از آن سخن گفته شده است‌.

وی خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم(ص) زمانی که می‌خواهد درباره اهل بیت مثال بزند از کشتی نام می‌برد «مثل اهل بیت من همچون کشتی نوح است، هر آنکه سوار بر این کشتی شود نجات پیدا می‌کند و هرآنکه دوری کند غرق خواهد شد.»

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه از نعمت کشتی غربی ها به خوبی استفاده کردند، گفت: در دوران استعمار، غربی ها بر کشتی ها سوار شدند و بر دیگر کشورها تسلط پیدا کردند. در دوران معاصر آمریکا تحت تاثیر نظریه ای در مورد قدرت دریایی، با تشکیل ناوگان های بزرگ بر اقیانوس های بزرگ مسلط شد؛ البته بعد از آن ها کشور چین هم با استفاده از ظرفیت دریایی خود از طریق بنادر توانست یک جهش اقتصادی در کشورش ایجاد کند.

ذوالقدر تأکید کرد: ایران چه در گذشته و چه در سال های بعد از انقلاب گرفتار غفلت تاریخی شد و از این موضوع مهم با وجود ظرفیت های بزرگ بهره کافی نبرد.

وی بیان کرد: اخیرا با توصیه و تأکید رهبر معظم انقلاب، سیاست های توسعه دریامحور ابلاغ شد و این امر مبنای کار جمهوری اسلامی برای توسعه قرار گرفت و لذا در همین سیاست ها ذکر شده است که برای ۱۰ سال، رشد اقتصاد دریا باید دو برابر رشد اقتصادی کشور باشد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: امیدواریم با پیاده شدن این سیاست ها و تلاش دولت و دستگاه ها این غفلت تاریخی و عقب ماندگی جبران شود و از ظرفیت دریاها برای توسعه کشور استفاده کنیم.

وی افزود: در اینجا جا دارد از امیر ایرانی فرماندهی نیروی دریایی ارتش در خصوص کمک‍های بی‍دریغ ایشان در راستای تبیین راهبردها و سیاست های توسعه دریامحور تشکر و قدردانی داشته باشم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه پیش‍نیاز توسعه دریامحور، امنیت دریایی است گفت: در بستر امنیت است که پیشرفت و توسعه حاصل خواهد شد؛ چراکه در خصوص توسعه دریامحور بی‌واسطه با تهدیدات دشمنان و رقبا مواجه هستیم.  

ذوالقدر اضافه کرد: جمهوری اسلامی در بحث امنیت دریایی به برکت دفاع مقدس پیشتاز است، به جرأت می توان گفت نیروی‌ دریایی ارتش و سپاه قدرت اول دریایی منطقه را شکل داده‍‌ اند.

وی عنوان کرد: امروز حریف ما نیروی دریایی کشورهای منطقه نیستند؛ زیرا قدرت اول در منطقه نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران است و ما قدرت های بزرگ را حریف خودمان می دانیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: توانمندی های نیروی دریایی ارتش در امنیت کشتیرانی در دریای عمان و بالای مدار ۱۰ درجه و در اقیانوس هند و سایر اقیانوس ها بسیار پر اهمیت بوده و همچنین حضور در دریای سرخ برای مقابله با دزدی دریایی که به یک معضل بین المللی تبدیل شده بود با حضور نیروی دریایی ارتش این مشکل حل شد و همچنان این حضور باقی است.

ذوالقدر خاطرنشان کرد: انجام مأموریت های جسورانه و شجاعانه توسط نیروی دریایی ارتش از جمله برگزاری رزمایش های مشترک با قدرت های دریایی بزرگ همچون روسیه و چین و نیز سفر افتخارآمیز ۳۶۰ درجه با ناو گروه ۸۶ برای نخستین بار، این ها همگی نمایشگر تغییر و ارتقا تراز قدرت دریایی جمهوری اسلامی است.

بیشتر بخوانید:

دریادار ایرانی: نقطه عطف اقتدار جمهوری اسلامی ایران انجام موفق ماموریت ناوگروه ۸۶ بود

برگزاری همایش ملی تبیین ابعاد و دستاوردهای ناوگروه ۸۶ نداجا | پخش زنده از ایران پرس

برگزاری همایش ملی تبیین ابعاد و دستاوردهای ناوگروه ۸۶ نداجا