عادل الجبیر در این نشست خبری، با تکرار اتهامات همیشگی عربستان سعودی علیه جمهوری اسلامی ایران از جمله حمایت از تروریسم و دخالت در امور کشورهای عربی، مدعی شد که ریاض به دنبال «جنگ در منطقه» نیست.
وی با بیان این ادعا که عربستان سعودی همواره به دنبال «صلح» است، در اظهاراتی فریبکارانه افزود: "عربستان سعودی روند تحولات منطقهای و بینالمللی را که به واسطه اقدامات ایران و عوامل تهاجمی آن در منطقه تنشبار شده، با نگرانی عمیق دنبال میکند، نظام ایران به دنبال امنیت و ثبات در این منطقه نیست."
در همنوایی با این فضا سازی ها؛ وزارت خارجه امارات هم ادعا کرد: "چهار نفتکش اماراتی، سعودی و نروژی در نزدیکی بندر فجیره این کشور هدف «عملیات خرابکارانه» قرار گرفتهاند."
رسانههای سعودی و غربی تلاش کردند با استناد به این حادثه و همچنین عملیات پهپادی تلافیجویانه ارتش مردمی یمن در عمق خاک عربستان سعودی، فضایی ضدایرانی ترسیم کنند.
بنابر اعلام امارات، این کشور به همراه عربستان سعودی و نروژ نامهای را در خصوص حادثه فجیره به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارسال کردهاند.
این اظهارات و حاشیه سازی های پیرامون آن نشاندهنده تلاش مثلث آمریکا؛ اسراییل و عربستان برای طراحی سناریوی تازه ای علیه ایران است.
در این سناریو ظاهرا دو هدف مد نظر طراحان آن قرار دارد:
هدف نخست؛ زمینه سازی برای اقدامات تحریک آمیز علیه ایران البته با واسطه قرار دادن شورای امنیت سازمان ملل متحد. این سناریو پیشتر هم با ادعای ارسال موشک های ایرانی به یمن و با راه انداختن نمایش تبلیغاتی نماینده آمریکا در جلسه شورای امنیت اجرا شد اما به نتیجه نرسید؛ چرا که ادعای عربستان از اساس دروغ بود؛ چنانکه اکنون هم ادعاهای عربستان فاقد هر گونه ارزش و سند و مدرک است.
اما هدف دوم در این سناریو سرپوش گذاشتن بر حمایت های آشکار و نهان عربستان در حمایت از گروه های تروریستی وتحت الشعاع قرار دادن جنایات ریاض در حملات هوایی به زنان و کودکان بی گناه یمنی و فرار از پاسخگویی در این زمینه است.
«پاتریک کاکبرن» خبرنگار ارشد و کارشناس مسائل منطقه غرب آسیا در انتقاد از مواضع دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا وعربستان علیه ایران می گوید: "این چیز جدیدی نیست که حاکمان ریاض در واکنش روانپریشانه همه چیز را به ایران نسبت میدهند."
شاهد این سخن، تحرکات وزارت خارجه عربستان است که بامداد یکشنبه اعلام کرد، پادشاه این کشور از سران دولتهای عربی و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس خواسته است تا روز 30 ماه می با هدف بررسی مسئله عملیات علیه تأسیسات نفتی این کشور و حادثه بندر «فجیره» امارات عربی متحده، در شهر مکه مکرمه گرد هم آیند.
پیش از این «محمد جواد ظریف» وزیرخارجه ایران گفته بود: "«محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی با همراهی «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی، «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی و «جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید به دنبال آن هستند که آمریکا را به درگیری نظامی با ایران بکشند."
ادعای حمایت ایران از تروریسم در حالی مدام تکرار می شود که وزیر خارجه عربستان هیچگاه اشارهای به این موضوع نکرده که از 19 تروریستی که در حادثه تروریستی 11 سپتامبر 2001 علیه آمریکا دست داشتهاند، 15 نفر سعودی بودند اما در میان آنها هیچ ایرانی حضور نداشت.
نویسنده: جمشید امین زاده
139/116
بیشتر بخوانید:
تکرار ادعاهای بیاساس "عادل الجبیر" علیه ایران
ظریف: تیم «ب» با اقدامات جنگطلبانه دست به خودکشی خواهد زد
حمله پهپادهای یمن به تاسیسات حیاتی عربستان