به گزارش خبرگزاری ایران پرس، اردوغان در نشست خبری مشترک با رئیس جمهوری الجزایر، سوئد را "محل گسترش" سازمانهای تروریستی خواند و افزود که این کشور در پارلمان خود تروریسم را به خدمت گرفته است.
رئیس جمهور ترکیه روز جمعه هم در رابطه با پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو گفته بود: «ما نظر مثبتی نداریم. کشورهای اسکاندیناوی مانند مهمانخانه سازمان های تروریستی هستند.»
در همین حال دولت سوئد روز یکشنبه اعلام کرد، هیاتی از دیپلماتها را برای گفت و گو درباره تصمیم این کشور اسکاندیناوی برای عضویت در ناتو به ترکیه میفرستد.
روز شنبه، دولت حزب سوسیال دموکرات سوئد تصمیم گرفت برای عضویت در ناتو درخواست دهد. با این تصمیم و با حمایت احزاب راست در پارلمان، درخواست سوئد برای عضویت در ناتو قطعی تلقی میشود.
فنلاند هم روز پنجشنبه در بیانیه مشترکی که توسط «ساولی نینیستو» رئیس جمهور و «سانا مارین» نخست وزیر این کشور صادر شد، اعلام کرد که قصد دارد درخواستی برای پیوستن به ناتو ارائه کند.
ارائه درخواستهای رسمی از سوی دولتهای فنلاند و سوئد برای پیوستن به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با واکنش منفی دولت روسیه همراه شده است.
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاستجمهوری روسیه روز دوشنبه با ابراز نگرانی از تصمیم فنلاند و سوئد برای عضویت در ناتو، گفت، گسترش این ائتلاف نظامی، کمکی به امنیت قاره اروپا نمیکند.
«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز اقدام فنلاند و سوئد برای پیوستن به ناتو را اشتباهی با پیامدهای گسترده خواند و افزود این عضویت باعث افزایش امنیت دو کشور مذکور نمیشود.125