به گفته «اچ. تی. امام» مشاور سیاسی «شیخ حسینه» نخست وزیر بنگلادش نمی توان مانع ورود مسلمانان روهینگیا از ظلم و ستم دولت میانمار به بنگلادش شد و مقام های داکا از سازمان های بین المللی درخواست کردند تا شرایط امکان اقامت موقت این پناهجویان را در جزیره «تنگار چار Thengar Char » فراهم کند.
پیشتر نیز دولت بنگلادش از طرح خود برای اسکان آوارگان مسلمان روهینگیا در جزیره دور افتاده «تنگار چار» در آبهای جنوب این کشور خبر داده بود. این جزیره که حدود 11 سال است در دلتای بنگلادش از زیر آب بیرون آمده است به دلیل سیل خیز بودن بخصوص در فصل تابستان و گشت مداوم دزدان دریایی اطراف آن، همچنین فقدان نبود هیچ گونه شرایط زیستی، جزیره ای خطرناک برای زندگی محسوب می شود.
مخالفت با انتقال مسلمانان آواره روهینگیا به جزیره دور افتاده «تنگار چار»
به همین دلیل پیشنهاد دولت داکا برای انتقال مسلمانان آواره روهینگیا به این جزیره با واکنش و مخالفت تند محافل مختلف منطقه ای و بین المللی روبرو شده است؛ از اینرو دولت بنگلادش با بیرون راندن آوارگان مسلمان روهینگیا و اعمال فشار مضاف بر آنان می کوشد؛ نهادهای بین المللی را برای ارائه کمک جهت اسکان مسلمانان اواره روهینگیا در جزیره تنگارچار مجاب کند.
ضرورت اعمال فشار بر دولت میانمار برای پایان نسل کشی مسلمانان روهینگیا
«سنجا کاتا سهانی» رئیس دفتر سازمان بین المللی مهاجرت در بنگلادش می گوید: مسلمانان روهینگیا با فاجعه انسانی روبرو هستند، جامعه بین الملل به وضعیت آنان توجه کند و اعمال فشار بر دولت میانمار برای پایان نسل کشی مسلمانان روهینگیا لازم و ضروری است. مسلمانان روهینگیا که وارد بنگلادش شده اند در بدترین وضعیت زندگی می کنند.
از اینرو برای محافل بین المللی و جامعه اسلامی پذیرفتنی نیست که دولت بنگلادش برای آوارگان مسلمان روهینگیا وضعیتی به مراتب از وضعیت بدی که در ان قرار دارند ایجاد کند. هر چند بنگلادش مدعی است حضور آورگان مسلمان روهینگیا در این کشور مشکلات زیاد اقتصادی و اجتماعی و امنیتی ایجاد می کند اما راه حل آن انتقال مسلمانان مظلوم روهینگیا به جزیره ای نیست که نهادهای بین المللی به هیچ عنوان احتمال زیست انسانی در ان را تایید نمی کنند.
به نوشته روزنامه ایندیپندنت چاپ انگلیس؛ تعداد زیادی از مسلمانان روهینگیا به خاطر خشونت و کشتاری که در روزهای اخیر تشدید شده، به سمت بنگلادش در حال فرار هستند، گرچه میدانند که پایان این سفر نیز نامعلوم است.
در هر حال، بنگلادش برای اسکان آوارگان مسلمان روهینگیا به عنوان کشور اسلامی نباید به گونه ای عمل کند که محافل غربی نیز بخواهند همبستگی اسلامی و کمک مسلمانان به هم نوع خود را زیر سوال ببرند و وانمود کنند که تنها محافل غربی و نهادهای حقوق بشری آنها هستند که می توانند به وضعیت آوارگان مسلمان روهینگیا کمک کنند.
هر چند آنان نیز در برابر مظلومیت مسلمانان روهینگیا سکوت اختیار کرده اند. اعمال فشار بر دولت میانمار برای شناسایی مسلمانان روهینگیا به عنوان شهروندان این کشور می تواند راه حل اساسی برای پایان خشونت های خونین ضد آنان در میانمار باشد. 118/110
مجید وقاری
بیشتر بخوانید:
فرار مسلمانان روهینگیا در پی حملات ارتش میانمار
نگرانی «شورای اروپایی روهینگیا» از نسل کشی مسلمانان میانمار
قاسمی: دولت میانمار مانع از تداوم نقض حقوق مسلمانان روهینگیا شود