تهران - ایران پرس: قائم مقام و معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران گفت: جشن افطار، یک فرصت برای حفظ و تقویت هویت فرهنگی است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «علی دارابی» قائم مقام و معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران شامگاه جمعه در سخنانی در مراسم بزرگداشت ثبت جهانی نوروز و افطاری و سنت های فرهنگی و اجتماعی وابسته به آن در مجموعه فرهنگی نیاوران اعلام کرد، غذاها و سنت‌های افطاری، بازنمایی از غنا و تنوع فرهنگی است که نقش مهمی در حفظ هویت فرهنگی و ارزش‌های اخلاقی دارد.

«علی دارابی» افزود، ایثار، توجه به رفع نیاز تهیدستان، گسترش فرهنگ نیکوکاری و سبقت در امور خیر از دیگر کارکردهای ویژه ماه مبارک رمضان است.

قائم مقام و معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران یادآور شد، در آذرماه سال 1402 «افطار و سنتهای فرهنگی و اجتماعی آن» به‌عنوان بیست و سومین عنصر میراث‌فرهنگی ناملموس ایران در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسید و کشورهای ترکیه، جمهوری آذربایجان و ازبکستان نیز در این پرونده مشارکت فعال داشتند.

«علی دارابی» با اشاره به ثبت «نوروز» در فهرست میراث‌ناملموس یونسکو در 23 فوریه 2010 افزود: کشورهای ترکمنستان، قزاقستان، جمهوری آذربایجان، ترکیه، هندوستان، قرقیزستان، پاکستان، ازبکستان، افغانستان، عراق، تاجیکستان نوروز را ثبت کردند و مغولستان نیز در خواست الحاق دارد که ما استقبال می‌کنیم.

قائم مقام و معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران همچنین گفت: ضیافت افطاری امشب به مناسبت پاسداشت ثبت جهانی نوروز و افطاری این دو عنصر مهم و مشترک میان کشورهای زیادی است که برگزار شده و کمتر پرونده جهانی داریم که مثل نوروز بیش از 10 کشور آن را به ثبت رسانده باشند.

«علی دارابی» با بیان اینکه «روزه» و «افطاری» میان تمامی فرقه‌ها و مذاهب اسلام مشترک است، افزود: "رمضان ماه نزول قرآن کریم و تنها ماهی است که در قرآن از آن نام برده شده است. برخی از کتب آسمانی چون «تورات» و «انجیل» نیز در این ماه نازل شده است."

قائم مقام و معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران در ادامه گفت: ضیافت افطاری در تحکیم روابط فرهنگی کشورهای مسلمان فارغ از مذهب آنها تأثیرگذار است.

«علی دارابی» معتقد است، گفت‌وگوی فرهنگی، وحدت، دوستی، صلح، رفع اختلافات، تمرکز بر اشتراکات که از مهمترین اهداف کنوانسیون 2003 است را نیز در ثمرات و برکات ماه رمضان مشاهده می شود.

115