رئیس سی ‌و نهمین نشست کمیته اجرایی اتحادیه مجالس سازمان همکاری اسلامی در تهران تاکید کرد، فلسطین باید به‌عنوان مهمترین اولویت دستور کار اتحادیه و کشورهای اسلامی باقی بماند.

«کاظم جلالی» روز شنبه در سی‌ونهمین نشست کمیته اجرایی اتحادیه مجالس سازمان همکاری اسلامی (PUIC)، اقدام اخیر «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا دراعلام قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی را محکوم کرد و افزود، ترامپ با این توطئه به دنبال لطمه زدن به حیثیت و وحدت مسلمانان است.

«ترامپ» ششم دسامبر 2017 با وجود مخالفت‌های گسترده منطقه‌ای و جهانی اعلام کرد، واشنگتن، قدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت می‌شناسد.

رئیس سی ‌و نهمین نشست کمیته اجرایی اتحادیه مجالس سازمان همکاری اسلامی همچنین خاطرنشان کرد، ایران از هیچ تلاشی برای جلوگیری از دخالت و نفوذ قدرت های خارجی در امور کشورهای اسلامی فروگذارنخواهد کرد.

کاظم جلالی اظهار داشت، این نشست در فضایی برگزار می شود که در آن تهدید بزرگ تروریسم تکفیری داعش در منطقه به نحو قابل ملاحظه ای کاهش یافته است.

ضرورت آغاز روند بازسازی و توسعه کشورهای قربانی تروریسم داعش

جلالی تصریح کرد، امیدواریم با یاری مالی و فنی کلیه کشورهای اسلامی به دولت های رها شده از توطئه خارجی، تجزیه توسط تروریسم تکفیری، امکان شکل گیری و رشد دوباره این تهدید در کشورهای مزبور و دیگر کشورهای اسلامی ریشه کن شود که در این زمینه، ضرورت بررسی راه های کمک به روند بازسازی و توسعه کشورهای قربانی تروریسم داعش توسط اتحادیه بین المجالس اسلامی را مورد تأکید قرار می دهیم.

وی ادامه داد، بر همین اساس، بار دیگر آمادگی پارلمان ایران را برای همکاری مشترک با دیگر اعضای اتحادیه در راستای تقویت همبستگی و وحدت میان کشورهای اسلامی و تلاش مشترک برای حل و فصل اختلافات و چالش های موجود اعلام می کنیم.

نقش پارلمان های اسلامی در تقویت وفاق اسلامی ارتقا یابد

ارئیس سی ‌و نهمین نشست کمیته اجرایی اتحادیه مجالس سازمان همکاری اسلامی در ادامه ابراز داشت، در این زمینه، مایلیم مراتب ناخرسندی خود را از افزایش تنش ها و اختلافات میان برخی از کشورهای اسلامی به دلیل وجود برخی کج سلیقگی ها، شتابزدگی ها، سوءتفاهمات و محاسبات سیاسی نادرست و ضرورت چاره اندیشی در این زمینه با توجه به پیامدهای منفی و تفرقه افکنانه این گونه اقدامات بر وضعیت کلی امت اسلامی اعلام کنیم.

کاظم جلالی افزود، با توجه به این واقعیت تلخ و نیز جایگاه ارزشمند و والای پارلمان های اسلامی در تقویت صلح، امنیت، مردم سالاری و به زمامداری، بر اهمیت ورود مجالس قانونگذاری عضو اتحادیه به این موضوع به منظور بهره برداری از ظرفیت های موجود در اتحادیه پارلمان های اسلامی برای کمک به اصلاح وضعیت کنونی تأکید می کنیم.

رئیس سی و نهمین نشست کمیته اجرایی اتحادیه مجالس سازمان همکاری اسلامی گفت، بدون درک تصمیم گیری های آینده، نمی توان جهت گیری تصمیم گیری آینده را تعیین کرد از این رو به نظر می رسد یکی از بهترین روش ها برای آماده سازی اتحادیه جهت سازگاری و عملکرد بهتر آن در شرایط پیش رو، تدوین راهبردهای عملیاتی منبعث از مطالعات آینده نگرانه باشد.

هدف رئیس جمهور آمریکا در انتقال سفارتخانه این کشور به قدس توطئه ای در راستای لطمه به حیثیت فلسطینیان است

جلالی در ادامه افزود، مراتب انتقاد و ناخرسندی شدید مجلس شورای اسلامی و ملت ایران را از اعلام اخیر رییس جمهور آمریکا دایر بر برنامه دولت وی برای انتقال سفارتخانه این کشور به قدس و در نتیجه شناسایی بیت المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی اعلام می کنیم و این طرح را توطئه ای ارزیابی می کنیم که هدف از اجرای آن لطمه وارد ساختن به حیثیت و وحدت فلسطینیان و کل مسلمانان بوده است.

کاظم جلالی در ادامه با ابرار خرسندی از اینکه چنین اقدام شرورانه ای با مخالفت و انتقاد جدی اکثریت قاطع دولت ها و سازمان های بین المللی روبرو شد، اظهار داشت، در این خصوص، حمایت قاطع خود را از بیانیه مصوب نشست مورخ ۱۸ دسامبر ۲۰۱۷ تروئیکای اتحادیه در تهران اعلام می کنیم.

فلسطین پیوسته باید به عنوان مهمترین اولویت دستور کار اتحادیه و کشورهای اسلامی باقی بماند

جلالی در ادامه با تأکید بر اینکه بحران ها و چالش های موجود در جهان اسلام نباید ما را از موضوع فلسطین و دفاع از مردم مظلوم آن غافل کند، ابراز داشت، فلسطین پیوسته باید به عنوان مهمترین اولویت دستور کار اتحادیه و کشورهای اسلامی باقی بماند و در این زمینه با طرح هر ابتکار و اقدامی که رسیدگی جدی به این مهمترین موضوع جهان اسلام را با سستی و بی عملی مواجه سازد مخالف هستیم.

رئیس سی و نهمین کمیته اجرایی سازمان همکاری اسلامی در پایان خاطرنشان کرد، همچنین مراتب نگرانی خود را در مورد پیامدهای منفی گرایش ها و تحرکات سیاسی جدید در برخی از کشورهای عضو اتحادیه برای نزدیکی بیشتر به رژیم صهیونیستی و فتح باب روابط با اشغالگران اولین قبله مسلمانان اعلام می کنیم.

افتتاحیه سیزدهمین نشست بین‌المجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی روز سه‌ شنبه 16 ژانویه با حضور سران قوای سه گانه ایران و نیز رئیسان مجالس شرکت کننده آغاز خواهد شد. این نشست روز چهارشنبه با انتشار بیانیه‌ای به کار خود پایان خواهد داد.

نمایندگان مجالس 41 کشور از آسیا و آفریقا در نشست تهران حضور دارند که شامل 12 رئیس مجلس و 9 نائب رئیس مجلس و نیز رئیسان هیات‌های شرکت کننده و همچنین نمایندگانی از روسیه است. 

133/116

بیشتر بخوانید:

تهران، میزبان سیزدهمین کنفرانس بین‌المجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی/ تحلیل 

اینفوگرافی: سیزدهمین نشست بین المجالس کشورهای اسلامی در تهران

سیزدهمین دوره نشست بین المجالس کشورهای اسلامی در تهران آغازشد+ ویدئو

امروز؛ آغاز سیزدهمین دوره نشست بین المجالس کشورهای اسلامی در تهران