به گزارش خبرگزاری ایرانپرس، آمریکا پیش نویس قطعنامه پیشین خود را که مشتمل بر 15 بند مقدماتی و 35 بند عملیاتی بود؛ به چهار پاراگراف خلاصه کرده است.
بر اساس اعلام رویترز در پیشنویس قطعنامه جدید آمریکا، ممنوعیت تسلیحاتی ایران ادامه خواهد داشت تا زمانی که شورای امنیت درباره آن تصمیم بگیرد.
رویترز اعلام کرد، آمریکا از اعضای شورای امنیت خواسته تا ساعت 10 صبح چهارشنبه (به وقت نیویورک) نظر خود را درباره این پیشنویس ارائه دهند.
برخی منابع اعلام کردند، نمایندگی آمریکا پس از آنکه فهمید هیچ راهی برای تصویب قطعنامه ضد ایرانی خود در شورای امنیت ندارد، دست به اصلاحات گسترده در متن این قطعنامه زده است.
در حالی که قرار بود روز سهشنبه درباره قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران در شورای امنیت رایگیری شود "کلی کرافت" Kelly Craft نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل خبر داد، رایگیری درباره این قطعنامه یک هفته به تعویق افتاده است.
تحریمهای تسلیحاتی ایران طبق مفاد برجام 18 اکتبر سال جاری میلادی به پایان میرسد.
با نزدیک شدن موعد لغو تحریمهای تسلیحاتی سازمان ملل متحد علیه ایران که بخشی از قطعنامه 2231 شورای امنیت است، آمریکایی ها تلاش هایشان برای جلوگیری از اتمام این تحریمها را دوچندان کردهاند.
آمریکا با وجود آنکه دو سال پیش رسما و بدون توجه به قطعنامه 2231 شورای امنیت از برجام خارج شده، در تفسیر حقوقی جدید مدعی است که براساس مفاد این قطعنامه همچنان یکی از مشارکت کنندگان در برجام است و در این چارچوب حق دارد که از ساز وکارهای مطرح در این توافق از جمله مکانیسم ماشه برای بازگشت تحریم های ایران استفاده کند.
ادعایی که با واکنش صریح روسیه و چین مواجه شده است.
چین و روسیه تاکنون بارها تاکید کردهاند مخالف هرگونه تمدید تحریم های تسلیحاتی ایران هستند.
دفتر نمایندگی دائم چین در سازمان ملل اخیرا با تأکید بر اینکه آمریکا با خروج از برجام تعهدات خود ذیل قطعنامه 2231 شورای امنیت را زیر پا گذاشته، اعلام کرد، آمریکا هیچ حقی برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران ندارد چه برسد به اینکه بخواهد ساز و کار بازگشت خودکار تحریمها را فعال کند.
وزارت خارجه روسیه نیز تاکید کرده است، آمریکا نمیتواند از قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل برای تمدید تحریم های تسلیحاتی ایران استفاده کند.
بیشتر بخوانید:
پیشبینی ناکامی دیگری برای امریکا در نشست روز سهشنبه شورای امنیت
روحانی: پشتیبانی 14 عضو شورای امنیت از برجام و قطعنامه 2231، نمایش شکست مجدد سیاسی آمریکا در برابر ایران بود