شکست دولت های فرانسه و بلژیک در متوقف کردن تظاهرات ضد سرمایه داری سبب طرح این سوال می شود که آیا این تظاهرات به دیگر کشورهای اروپایی نیز سرایت می کند؟

به گزارش ایران پرس، فرانسه از 14 روز قبل تا کنون شاهد برگزاری تظاهرات مخالفان سرمایه داری در اعتراض به افزایش مالیات و گرانی سوخت است.

 این اعتراض ها تا کنون به مرگ دو  نفر و زخمی شدن صدها نفر منجر شده است. 

با این حال، نشست «جیسون هربرت» (Jason Herbert) نماینده جنبش ضد سرمایه داری با «ادوار فیلیپ» (Edouard Philippe) نخست وزیر فرانسه امروز جمعه پس از 10 دقیقه و بدون دستیابی به هیچ توافقی پایان یافت.

«جیسون هربرت» پس از این نشست بی نتیجه با نخست وزیر فرانسه تاکید کرد که جنبش ضدسرمایه داری به اعتراضات خود ادامه می دهد و فردا شنبه نیز تظاهرات دیگری در خیابان شانزه لیزه برگزار خواهد شد. 

این در حالی است که «ژان-لوک ملانشون»(Jean-Luc Mélenchon)، رهبر حزب چپگرای «فرانسه تسلیم ناپذیر» نیز در توئیتی نوشت نمایندگان این حزب برای ارائه پیشنهاد استیضاح دولت آماده می شوند. 

نتایج نظرسنجی مشترک روزنامه «لوفیگارو»(Le Figaro) و رادیو «آر تی ال»(RTL Radio)  نشان می دهد نزدیک 80 درصد مردم فرانسه ضمن حمایت از معترضان به سیاست های اقتصادی این کشوریا «جلیقه زردها»، اقدام های پیشنهادی «امانوئل مکرون»، رئیس جمهوری این کشور را برای بهبود وضع اقتصادی، ناکافی می دانند و با آن مخالف هستند.

شرایطی مشابه نیز در بلژیک در حال شکل گیری است. مردم بروکسل، پایتخت بلژیک، دومین هفته متوالی در اعتراض به گرانی سوخت تظاهرات کردند اما پلیس بروکسل ضمن بستن مسیرهای منتهی به محل برپایی تظاهرات و درگیر شدن با معترضان، دست کم 60 تن را بازداشت کرد. 

تظاهرات کنندگان در بروکسل جلیقه های زرد شبیه به جلیقه معترضان فرانسوی به تن داشتند و در مخالفت با افزایش مالیات ها و قیمت مواد سوختی شعار سر دادند.

با این حال، دولت بلژیک که مانند دولت فرانسه تاکنون موفق نشده است تظاهرات ضد سرمایه داری را متوقف کند، همانند مکرون تظاهرات معترضان به جنبش سرمایه داری را به «صحنه های جنگی» تشبیه کرد. 

شکست دولت های فرانسه و بلژیک در متوقف کردن تظاهرات ضد سرمایه داری، یادآور تظاهرات جنبش ضد سرمایه داری سال 2011 موسوم به «جنبش اشغال وال استریت» است.

تظاهرات سال 2011 از آمریکا آغاز شد، اما به بیش از 80 کشور جهان در آمریکا، اروپا و آسیا سرایت کرد. اکنون کشورهای اروپایی نگران هستند که تظاهرات ضد سرمایه داری فرانسه و بلژیک به دیگر کشورهای اروپایی نیز سرایت کند و به بحرانی فراگیر برای اروپا تبدیل شود. 

141/118

بیشتر بخوانید:

رویارویی مکرون با مردم معترض فرانسه

نبرد در شانزه‌لیزه با 2 کشته و 700 زخمی

سازماندهی مردمی جنبش ضدسرمایه داری «جلیقه زردها» در فرانسه