صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی خود درباره رشد اقتصاد جهانی در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ را در بررسی مجموعه‌ای از عوامل مانند تعرفه‌های وارداتی بین آمریکا و چین کاهش داد.

به گزارش پارس‌تودی؛ صندوق بین‌المللی پول روز سه‌شنبه اعلام کرد تنش‌های موجود در سیاست تجاری و اعمال تعرفه بر واردات سبب ضربه به بازرگانی بین‌المللی شده است و بازار‌های در حال ظهور هم با شرایط مالی دشوارتر و خروج سرمایه‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند.

این پیش‌بینی‌های جدید که در جزیره بالی محل برگزاری نشست سالانه صندوق بین‌المللی پول و نیز بانک جهانی اعلام شد، نشان می‌دهد موجی از رشد قوی اقتصادی که تا حدی ناشی از کاهش‌های مالیاتی در آمریکا و درخواست بیشتر برای واردات بود، شروع به افول کرده است.

صندوق بین‌المللی پول در بازنگری چشم‌انداز خود برای اقتصاد جهانی اعلام کرد پیش‌بینی می‌کند این رشد به میزان سه و هفت دهم درصد هم در سال ۲۰۱۸ و هم در سال ۲۰۱۹ باشد. 

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا درچارچوب سیاست حمایت‌گرایی اقتصادی، با افزایش تعرفه‌ها بر مواد و مصنوعات وارداتی به آمریکا عملا وارد جنگ تجاری با بسیاری از اقتصادهای بزرگ جهان شده‌است.

ترامپ با اعمال تعرفه‌های گمرکی جدید برای تجارت با چین که یکی از بزرگترین شرکای تجاری آمریکا محسوب می‌شود، جنگ تجاری با این کشور را از ژوئن 2018 آغاز کرد. آمریکا در این مرحله تعرفه 25 درصدی بر 50 میلیارد دلار از محصولات چین اعمال کرد.

مرحله دوم این جنگ تجاری از اواخر سپتامبر 2018 آغاز شد. ترامپ اعلام کرد، آمریکا 10 درصد تعرفه بر حدود 200 میلیارد دلار از محصولات وارداتی از چین اعمال خواهد کرد. آمریکا قصد دارد میزان این تعرفه را تا پایان سال 2018 به 25 درصد برساند.

 

بیشتر بخوانید:

تهدید تجاری ترامپ ضد چین؛ رویارویی دو غول اقتصادی جهان/ تحلیل

ژاپن‌تایمز: احتمال تبدیل‌شدن مناقشه تجاری آمریکا و چین به تنش نظامی