نزدیک به ۷۰ روز از طوفان الاقصی میگذرد. رژیم صهیونیستی در عملیات طوفان الاقصی متحمل بزرگترین شکست اطلاعاتی و نظامی تاریخ ۷۵ ساله خود شد.
گستردگی این شکست عامل مهمی در جنگ گسترده علیه غزه بود، جنگی که همه مصادیق جنایت جنگی در آن رخ داده است، اما رژیم صهیونیستی به اهداف نظامی خود از جمله آزادی اسرا و از بین بردن حماس دست نیافت تا شکستی دیگر را متحمل شود.
با این حال، شکستها و آسیبپذیری های رژیم صهیونیستی در ۷۰ روز گذشته به عرصه سخت نظامی محدود نشد، بلکه این رژیم در عرصه نرم نیز شاهد آسیبپذیری و تهدیدهای متعددی است.
سازمانهای امنیت سایبری رژیم صهیونیستی اعلام کردند: بیش از دو هزار مورد درز اطلاعات شخصی طی دو ماه گذشته رصد شده که این میزان ۱۰ برابر روزهای عادی است. گفته میشود این بزرگترین حمله سایبری تاریخ رژیم صهیونیستی است.
این حجم از حملات سایبری حاوی چند نکته مهم است:
اول اینکه؛ رژیم صهیونیستی بیش از هر زمان دیگری با تهدیدهای ترکیبی نظامی، اطلاعاتی، اجتماعی (مهاجرت معکوس) و سایبری مواجه است.
دوم اینکه؛ حملات سایبری در دو ماه اخیر به این دلیل شدت گرفته است که رژیم صهیونیستی خشونت بیش از اندازه علیه مردم فلسطین به کار گرفته و مرتکب جنایت نسل کشی، جنایت جنگی و جنایت علیه صلح شده است. در واقع، حملات گسترده سایبری واکنشی به جنایتهای صهیونیستها است.
سوم اینکه؛ حملات سایبری علیه رژیم صهیونیستی شامل اهداف گستردهای است و محدود به چند نهاد و سازمان خاص نمیشود. راه اهن، ایستگاه تصفیه و توزیع آب، روزنامه ها و رسانه های تصویری، نهادهای اطلاعاتی و نظامی و چندین نهاد دیگر هدف حملات سایبری قرار گرفتهاند. در واقع، نهادها و سازمانهای حیاتی اسرائیلی تاکنون بارها هدف حملات سایبری گسترده قرار گرفتهاند. «گابی پورتنوی» رئیس سازمان امنیت سایبری رژیم اسرائیل، اواخر سال گذشته، اعلام کرده بود که آنها هر ماه با دهها حمله سایبری مواجه هستند. اکنون، اما، این حملات سایبری به روزانه صدها مورد رسیده است.
چهارم اینکه؛ برخی از حملات سایبری اقدام متقابل است. برای مثال، گروه انتقام جویان سایبری به ایستگاه تصفیه و توزیع آب حمله کردند و این اقدام خود را واکنش به رژیم صهیونیستی در خصوص قطع آب در نوار غزه بیان کرده و پیغام «چشم در برابر چشم» را برای سران رژیم صهیونیستی ارسال کردهاند. طبق اسناد منتشر شده توسط گروه انتقامجویان سایبری، آنها به ۱۸ ایستگاه تصفیه و توزیع آب در سراسر سرزمینهای اشغالی دسترسی پیدا کردهاند.
پنجم اینکه؛ افزایش قابل توجه حملات سایبری سبب نگرانی جدی مقامات صهیونیست شد زیرا از دید آنها جبهه دیگری از جنگ بین اسرائیل و گروههای مقاومت شکل گرفته که بر خلاف درگیری نظامی قابل بمباران نیست. جنگ سایبری هم مانند طوفان الاقصی، قدرت بازدارندگی رژیم صهیونیستی را زیر سوال برده و پوشالی بودن قدرت اطلاعاتی و نظامی آنرا ثابت میکند.
نویسنده: سیدرضی عمادی
117
بیشتر بخوانید:
ویرانی نزدیک به ۴۰ هزار ساختمان در نوار غزه از آغاز جنگ تاکنون
سیما مشتاقان