معاون اول رييس جمهور با تاكيد بر اينكه به لطف خدا اقتصاد كشور در مسير و ريل درست قرار گرفته و به سمت رشد و توسعه حركت مي كند، گفت: خوشبختانه موانع پيش روي پيشرفت و توسعه كشور يكي پس از ديگري در حال برداشته شدن است.

پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری: دكتر اسحاق جهانگيري، پيش از ظهر امروز (سه شنبه) در مراسم افتتاح طرح اوره و آمونياك شهداي مرودشت، اظهار داشت: بايد حركت اقتصاد كشور با شتاب تر شود زيرا اقتصاد ايران با چالش هاي بزرگي مواجه است كه بايد در جهت رفع اين چالش ها گام برداريم.

طرح آمونياك و اوره شهداي مرودشت صبح امروز با حضور معاون اول رييس جمهور در شركت پتروشيمي شيراز به بهره برداري رسيد.

دكتر اسحاق جهانگيري صبح امروز (سه شنبه) در جريان سفر به استان فارس، با حضور در شهرستان مرودشت، طرح آمونياك و اوره شهداي مرودشت را افتتاح و از تاسيسات مستقر در اين پروژه بازديد كرد و با توضيحات وزير نفت در جريان ظرفيت و ميزان سرمايه گذاري اين طرح قرار گرفت.

طرح آمونياك و اوره شهداي مرودشت از مهمترين طرح هاي پتروشيمي كشور است كه براي راه اندازي آن 2600 ميليارد تومان بصورت 550 ميليون يورو ارزي و 4000 ميليارد ريال سرمايه گذاري ريالي صورت گرفته است.

جهانگیری در سخنرانی خود اظهار داشت: ايران در منطقه اي حساس در خاورميانه واقع شده كه نه تنها خود يك كشور با ثبات و با امنيت مقتدرانه است بلكه نقش ثبات بخش در منطقه دارد و به آرامش و از بين رفتن تروريسم خطرناك در منطقه كمك مي كند و از دولت هاي قانوني منتخب ملت هاي منطقه نيز حمايت مي كند.

معاون اول رييس جمهور افزود: اقتدار اقتصادي چنين كشوري بايد متناسب با شأن و جايگاه اين كشور باشد و بتواند اقتصاد خود را رشد و توسعه دهد. دكتر جهانگيري يكي از چالش هاي اقتصاد كشور را بيكاري عنوان كرد و افزود: اقتصاد ايران بايد بتواند به مسئله بيكاري پاسخ مناسب دهد و براي نسل جوان كه بزرگترين فرصت توسعه كشور هستند، فرصت هاي شغلي مناسب فراهم كند.

وي اضافه كرد: اقتصاد ايران بايد بتواند رفاه و درآمد مردم را افزايش دهد؛ به گونه اي كه مردم از زندگي مطلوب و وضعيت معيشتي مناسب برخوردار باشند.

معاون اول رييس جمهور با تاكيد براينكه بايد موانع پيش روي توسعه اقتصاد كشور برطرف شود، خاطرنشان كرد: قطعاً يكي از موانع پيش روي اقتصاد تحريم هاي ظالمانه بود كه خوشبختانه بخش قابل توجهي از آن لغو شده و بخش ديگر نيز بايد لغو شود و انتظار اين است كه غربي ها نسبت به اجراي كامل برجام متعهد باشند.

دكتر جهانگيري با تاكيد بر اهميت نقش آفريني و حضور پررنگ بخش خصوصي در توسعه اقتصاد كشور گفت: اقتصاد ايران با حضور بخش خصوصي مي تواند سرعت خود را افزايش دهد و براي اين منظور لازم است زمينه مناسبي براي فعاليت بخش خصوصي فراهم شود. وي در ادامه با يادآوري اينكه اقتصاد كشور معمولاً تحت تأثير دو دسته عوامل قرار دارد گفت: يك بخش از عوامل به مسائل داخل بنگاه هاي اقتصادي برمي گردد و بخش مهمتر فضا و محيطي است كه بر بنگاه هاي اقتصادي حاكم است.

معاون اول رييس جمهور افزود: صاحبان بنگاه هاي اقتصادي انتظار دارند كه دولت شاخص هاي اقتصادي را با ثبات نگه دارد؛ به گونه اي كه آينده اقتصادي كشور براي فعالان اقتصادي قابل پيش بيني باشد. دكتر جهانگيري ادامه داد: فعالان اقتصادي انتظار دارند تغييرات نرخ ارز، تورم و سود بانكي قابل پيش بيني باشد و بتوانند ارزيابي كنند كه چه تغييراتي قرار است در قيمت حامل هاي انرژي صورت گيرد.

امروز با سياست گذاري هاي دولت تا حد زيادي فضاي مناسبي براي توسعه كشور فراهم شده و اكنون زمان آن فرا رسيده است كه بنگاه هاي اقتصادي و بخش خصوصي وارد ميدان شوند و نقش خود را در جهت توسعه اقتصاد كشور ايفا كنند.

وي با يادآوري اينكه فراهم شدن اين شرايط بر عهده دولت است گفت: دولت تدبير و اميد تلاش كرده است فضاي مناسب و قابل پيش بيني براي فعالان اقتصادي فراهم كند كه البته اين فضا به صورت كامل فراهم نشده و بايد كار بيشتري در اين زمينه انجام شود.

معاون اول رييس جمهور تصريح كرد: امروز مي دانند كه دولت قادر است تورم را كنترل كند و از تغييرات لحظه اي نرخ ارز جلوگيري نمايد. دولت مصمم است از طريق سياست گذاري صحيح و نه از طريق دستورات اداري، نرخ سود تسهيلات بانكي را كاهش دهد.

دكتر جهانگيري با اشاره به كساني كه تلاش مي كنند فضاي اقتصادي و فضاي جامعه را مأيوس كننده و ناامن جلوه دهند گفت: اين افراد قطعاً مسير اشتباه را طي مي كنند و دلسوز مردم نيستند؛ زيرا بايد فضاي كشور آرام باشد تا دولت بتواند در جهت خدمت به مردم گام بردارد.

معاون اول رييس جمهور با اشاره به وجود زمينه هاي متعدد براي فعاليت بخش خصوصي خاطرنشان كرد: هيچ زمينه اي مهمتر از بخش نفت، گاز و پتروشيمي در كشور وجود ندارد و بخش خصوصي بايد اهتمام ويژه اي براي فعاليت در اين بخش داشته باشد.

دكتر جهانگيري افزود: بايد مديران دوره هاي گذشته را به دليل برخي كم كاري ها سرزنش كنيم؛ زيرا از صد سال گذشته تاكنون كه در اين كشور نفت بهره برداري و استخراج شده است، منابع نفتي نتوانسته اند آن طور كه بايد نقش تعيين كننده در توسعه ايران ايفا كنند و ميزان خام فروشي نسبت به ارزش افزوده بيشتر بوده است.

وي در ادامه سخنان خود با اشاره به اينكه در اقتصاد مقاومتي دو سياست وجود دارد كه ممكن است برخي افراد آن را متضاد يكديگر تلقي كنند گفت: يكي از اين سياست ها توسعه ظرفيت هاي صنعت نفت و گاز كشور و ديگري كاهش وابستگي اقتصاد به درآمدهاي نفتي است.

معاون اول رييس جمهور همچنين يكي از دغدغه هاي اصلي كشور را افزايش ظرفيت برداشت از ميادين مشترك نفت و گاز عنوان كرد و گفت: در دو سال اخير با تلاش هاي دولت تدبير و اميد، ظرفيت برداشت از اين ميادين به ميزان قابل توجهي افزايش يافته است و پيش بيني مي شود تا پايان سال ميزان توليد از ميدان غرب كارون تا 200 هزار بشكه افزايش پيدا كند.

دكتر جهانگيري با انتقاد از برخي سياست هاي سال هاي گذشته كه منجر به برداشت بيشتر طرف مقابل از ميادين مشترك نفت و گاز شد گفت: متاسفانه برخي افراد به جاي اينكه به توسعه كشور و افزايش ظرفيت برداشت از ميادين مشترك تمركز كنند به دنبال مسائل حاشيه اي هستند و نتيجه اين رويه كاهش برداشت ما نسبت به طرف مقابل و به هدر رفتن منابع كشور بوده است.

وي پرهيز از خام فروشي و توسعه صادرات محصولات پتروشيمي را از مهمترين سياست هاي اقتصاد مقاومتي برشمرد و گفت: دولت اين سياست را با جديت دنبال مي كند.

معاون اول رييس جمهور با اشاره به گزارش وزير نفت در اين مراسم مبني بر اينكه حجم سرمايه گذاري در بخش پتروشيمي براي سال 95 بيش از 5 ميليارد دلار است افزود: بايد از وزير نفت و مديران اين بخش به دليل شتاب ويژه در سرمايه گذاري و افزايش ارزش سالانه اين طرح ها قدرداني كنيم چرا كه بخشي از اين طرح ها در شرايطي اجرا شده اند كه تحريم ها وجود داشت.

دكتر جهانگيري گفت: در دوره تحريم ها دو گروه به صورت عمده در كشور تلاش كردند و تأثير زيادي بر اقتصاد گذاشتند كه يكي مديران و كاركنان بنگاه هاي اقتصادي بودند كه در گمنامي تلاش هاي شاياني انجام دادند و توانستند تحريم ها را دور بزنند و كارخانه هاي خود را تكميل كنند. اين افراد نامشان در تاريخ كشور مي درخشد و يادشان همواره باقي خواهد ماند.

وي اضافه كرد: گروه ديگركساني بودند كه در داخل كشور سعي مي كردند از فرصت تحريم ها جيب ملت ايران را خالي كنند كه در اين ميان يكي از افراد سوء استفاده گر توانست با حمايت دست هاي پشت پرده 2ميليارد و 700 ميليون دلار پول كشور را ببرد.

معاون اول رييس جمهور افزود: قطعاً اين فرد به تنهايي قادر به اين كار نبوده است اما هيچكس اين موضوع را پيگيري نكرده است و ملت ايران نيز اين موضوع را هيچگاه فراموش نخواهند كرد و نام اين افراد در تاريخ سياه خواهد ماند.

دكتر جهانگيري اظهار اميدواري كرد در فضاي پساتحريم بتوانيم توسعه كشور را سرعت بخشيم و با اجراي سياست هاي اقتصاد مقاومتي اقتصاد كشور را وارد دوره رونق كنيم. در اين مراسم وزير نفت نيز در سخناني گزارشي از طرح هاي پتروشيمي برنامه ريزي شده براي افتتاح در سال 95 ارائه كرد و به تشريح برنامه ريزي براي افتتاح و به توليد رساندن نزديك به 8 ميليارد دلار طرح پتروشيمي تا نيمه سال 96 پرداخت.