"عمران خان" گفت: حمله به هتل "پی سی" در شهر بندری گوادر Gwadar به منظور خرابکاری در طرحهای اقتصادی و شکوفایی پاکستان صورت گرفته است.
نخست وزیر پاکستان افزود، تروریست ھا با اینگونه جنایات نمی توانند اسلام آباد را از مبارزه با تروریسم منصرف کنند.
عصرشنبه چهار تروریست مسلح به هتل پنج ستاره "پی سی" در بندر گوادر در ایالت بلوچستان پاکستان حمله کردند و با نیروهای امنیتی درگیر شدند. در این درگیری یک نفر از نگهبانان این هتل کشته شد.
یک گروه جدایی طلب بلوچ، موسوم به "ارتش آزادیبخش بلوچ" (BLA) پاکستان، مسئولیت این حمله تروریستی را برعهده گرفت.
گوادر در جنوب ایالت بلوچستان پاکستان در ساحل دریای عمان واقع است. این بندر درسال های اخیر محل جذب میلیاردها دلار سرمایه خارجی بخصوص از سوی چین بوده است. چین برای تبادل کالا و انرژی با کشورهای غرب آسیا روی این بندر حساب ویژه ای باز کرده و در پروژه های مواصلاتی به گوادر و همچنین توسعه زیربناها در این شهر بندری سرمایه گذاری کرده است.
این سرمایه گذاری ها به این علت است که گوادر در چارچوب طرح "یک کمربند یک جاده" چین یا مسیر ابریشم نوین است.
از همین رو امنیت در این شهر و منطقه نه تنها برای پاکستان که برای چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان هم از اهمیت حیاتی برخوردار است.
پاکستان که برای برون رفت از شرایط اقتصادی کنونی خود روی سرمایه گذاری خارجی حساب ویژه ای باز کرده است، سرمایه گذاری چینی ها بخصوص در گوادر را برای اسلام آباد حیاتی و راهبردی می داند. به ویژه که موقعیت جغرافیایی گوادر شرایط منحصر به فردی را برای پاکستان به دلیل دسترسی به منطقه آسیای میانه فراهم می کند.
نظر به همین حساسیت و توجه ویژه پاکستان و چین به گوادر است که هر از چند گاهی مناطقی در این شهر و بخصوص مهندسان چینی هدف حملات تروریستی قرار می گیرند و بعبارتی تروریسم بر این شهر و منطقه سایه افکنده است.
با اینحال تحرکات تروریستی در گوادر جدای از فعالیت گروه های مختلف تروریستی در وسیع ترین ایالت پاکستان نیست و شهرهای مختلف ایالت بلوچستان پاکستان از جمله کویته همانند گوادر بارها شاهد فعالیت های تروریستی بوده است.
سایه انداختن تروریسم بر این ایالت مهم پاکستان یکی از مسائل مهمی است که نشان می دهد چرا دولت مرکزی پاکستان بر ضرورت مقابله با گروه های تروریستی در بلوچستان و همچنین تلاش برای امنیت مناطق مرزی در این ایالت تاکید می کند.
در سفر اخیر "عمران خان" نخست وزیر پاکستان به جمهوری اسلامی ایران، موضوع تقویت امنیت مرزی مورد تاکید روسای دولت های ایران و پاکستان قرار گرفت و طرفین برای تشکیل یک نیروی واکنش سریع در مناطق مرزی به توافق رسیدند.
"آصف ایزدی" کارشناس مسائل سیاسی در پاکستان می گوید، «مشکلات مرزی که به دلیل تحرکات برخی عناصر تروریستی، هر از گاهی میان پاکستان و ایران رخ میدهد، باید هر چه زودتر پایان یابد. تحقق آن بدون تردید با تقویت همکاریهای امنیتی ایران و پاکستان و هماهنگی بیشتر نهادهای ذیربط و نیروهای دوطرف، امکانپذیر است.»
هر چند مسئولیت حمله تروریستی روز شنبه گوادر را گروهی برعهده گرفت که از طرف پاکستان به کمک گرفتن از هند متهم است ولی واقعیت این است که گروه های تروریستی اگرچه ممکن است در نام و نشان های مختلف ظاهر شوند اما کارکرد همه آنها برهم زدن امنیت و سلب آرامش و رفاه ملت هااست.
از همین رو همانطور که کارشناسان می گویند مقابله با تروریسم نیازمند عزم قاطع تر اسلام آباد و نگاه همه جانبه تر پاکستان به تهدید ناشی از حضور گروه های افراطی و تروریستی در این کشور است.
البته پاکستان در ماه های اخیر با ممنوع کردن فعالیت برخی گروه های تروریستی و همچنین تقویت همکاری های منطقه ای با جمهوری اسلامی ایران؛ برای مقابله موثرتر با تروریسم و تامین امنیت در مناطق مختلف آن کشور بخصوص ایالت بلوچستان گام های بلندی برداشته که نوید بخش تحکیم امنیت و ثبات در پاکستان است.
نویسنده: محمود بلند اختر
139/117
بیشتر بخوانید:
اعلام وضعیت فوق العاده در پایتخت پاکستان
ابراز همدردی ایران با دولت و ملت پاکستان
کشته شدن 15 تروریست در ایالت بلوچستان پاکستان