ایران پرس- «کیم سونگ» نماینده دائم کره شمالی در سازمان ملل متحد، تاکید کرد، موضوع خلع سلاح هسته‌ای کشورش به طور کامل از موضوعات مورد بحث با آمریکا کنار گذاشته شده است.

کیم سونگ با بیان اینکه آمریکایی‌ها در طول مذاکرات صداقتی از خود نشان نداده‌اند، افزود، واشنگتن با طولانی کردن مذاکرات تنها به دنبال خرید زمان برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آتی در آمریکاست.

حذف موضوع خلع سلاح هسته ای کره شمالی از میز مذاکرات با آمریکا بیش از هرچیز علامتی دال بر اعتراض پیونگ یانگ به رفتارهای یکجانبه و غیرقانونی آمریکا و ناامیدی آن از فرآیند مذاکرات است.

حدود 20 ماه پس از کلید خوردن مذاکرات دو کشور و پس از سه دیدار سران آمریکا و کره شمالی، واقعیت های میدانی نشانه ای دال بر سرخوردی پیونگ یانگ از این مذاکرات است. در این مذاکرات قرار بود در ازای گام برداشتن کره شمالی در مسیر خلع سلاح هسته ای، طرف آمریکایی ضمن ارائه تضمین امنیتی به کره شمالی، تحریم‌های این کشور را تعلیق و در نهایت لغو کند.

در این مدت کره شمالی اگر چه یک مرکز آزمایش موشکی را تخریب و هرگونه آزمایش سلاح هسته ای و موشک قاره پیما را متوقف کرد اما از طرف مقابل چیزی جز ادامه رفتارهای خصمانه سر نزد.

در چنین فضایی بود که کره شمالی تغییر مواضع تاریخ گذشته و خصمانه آمریکا را خواستار شد و تا پایان سال 2019 به این کشور فرصت داد تا در رفتار خود تجدید نظر کند. مقامات کره شمالی در هفته های اخیر بارها تهدید کرده اند، با پایان سال 2019، این کشور طرحی متفاوت ارائه می کند و ممکن است به مسیر سابق بازگردد.

اکنون که تنها سه هفته به پایان سال 2019 باقی مانده و آمریکا نیز اراده ای از خود برای تغییر رفتارش بروز نداده است، برای مقامات کره شمالی گویا مسجل شده است که طرف آمریکایی مذاکره را دستاویزی برای بهره برداری تبلیغاتی در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو قرار داده است و می خواهد با خرید زمان، از موضوع مذاکره با کره شمالی بهره برداری سیاسی کند.

در چنین اوضاع و احوالی، آخرین موضع پیونگ یانگ یعنی اعلام کنار گذاشتن موضوع خلع سلاح هسته ای از میز مذاکرات برای دولت «دونالد ترامپ» احتمالا بدترین اتفاق ممکن است چرا که از ماه ژوئن 2018 که مذاکرات سران دو کشور در سنگاپور آغاز شد از منظر آمریکا موضوع خلع سلاح هسته ای کره شمالی اصلی ترین و جدی ترین موضوع روی میز بوده است.

از همین رو رییس جمهور آمریکا که تاکنون لحنی متفاوت درباره کره شمالی داشت و همواره از مذاکره با این کشور به عنوان دستاورد خود یاد می کرد در واکنش به تصمیم تازه کره شمالی گفت، بروز رفتار خصمانه از سوی پیونگ یانگ موجب تعجب او خواهد شد.

رییس جمهور آمریکا همچنین با همتای کره جنوبی خود تلفنی گفتگو کرد تا با این متحد آسیای شرقی خود درباره گام هایی که باید برداشته شود گفتگو کند.

در مجموع، تصمیم کره شمالی مبنی بر کنار گذاشتن موضوع خلع سلاح هسته ای از میز مذاکرات با آمریکا، هشداری به دولت کنونی آمریکاست. این اقدام کره شمالی همچنین بدین معناست که حدود 20 ماه پس از آغاز مذاکرات دو کشور، طرفین درحال بازگشت به خانه اول هستند و به علت کارشکنی ها و بدعهدی های طرف آمریکایی، مذاکرات دو کشور هیچ پیشرفتی نداشته است.

138/116

نویسنده: محمود بلنداختر

بیشتربخوانید:

آزمایش جدید موشکی کره شمالی