به گزارش چهارشنبه ایران پرس، روزنامه ساوث چاینا مورنینگ پست چین در این باره نوشته است؛ زمانی که عملیات احداث این پایگاه به اتمام برسد، چین صدها نیروی نظامی را در قالب دست کم یک گردان در این پایگاه مستقر خواهد کرد که هر گردان می تواند شامل بیش از پانصد سرباز باشد.
بنا به این گزارش، عملیات احداث پایگاه شروع شده است و چین دست کم یک گردان از نظامیان خود را همراه با تجهیزات و تسلیحات در آن مستقر خواهد کرد و در آنجا به آموزش نیروهای نظامی افغانستان اقدام می کند.
این پایگاه در منطقه باریک مرزی قرار دارد که تاجیکستان و پاکستان را از هم جدا می کند.
نخستین پایگاه نظامی خارجی چین در جیبوتی احداث شده است اما بنظر می رسد که نقش پایگاه چین در افغانستان متفاوت باشد.
چین ادامه بحران و ناامنی در افغانستان را مانع مهمی بر سر راه اجرای برنامه های اقتصادی خود در این کشور و همچنین پاکستان می داند.
از آنجا که راهبرد اصلی چین اجرای برنامه های اقتصادی و پرهیز از هر گونه خشونت و تنش های منطقه ای و جهانی است؛ استقرار صلح و امنیت در افغانستان را برای اجرایی شدن کریدور اقتصادی چین -پاکستان به عنوان بخشی از طرح بزرگ "یک جاده یک کمر بند" حیاتی می داند.
پیش از این «لی کچیانگ» Li Keqiang نخست وزیر چین در دیداری با عبدالله عبدالله رئیس شورای اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان، آمادگی پکن برای بازسازی افغانستان را یک سیاست راهبردی عنوان کرده بود.
درهمین راستا، چین سه سال پیش دولت چین نماینده ویژه ای در امور افغانستان منصوب کرد تا گسترش روابط پکن با کابل به طور ویژه پیگیری شود.
«سن یوشی» سفیر سابق چین در کابل و دهلی نو به عنوان نماینده ویژه چین در امور افغانستان منصوب شد تا بنا به اعلام وزارت خارجه چین زمینه های تقویت روابط پکن با دولت و احزاب افغانستان فراهم شود.
علاوه براین، چین تلاش کرد، مناسبات همه جانبه از جمله در بخش نظامی با افغانستان را از طریق صادارت تجهیزات نظامی به این کشور با توجه به نیازهای روز افزودن کابل توسعه دهد.
چین بنا به ملاحظات منطقه ای وبین المللی خواستار ایفای نقش بیشتر در تحولات افغانستان است و حضور پکن در نشست های چهار جانبه به همراه آمریکا، پاکستان و افغانستان را که سال گذشته پنجمین دور آن چندی پیش درمسقط عمان برگزار شد؛ باید در همین زمینه مورد تحلیل و ارزیابی قرار داد.
«روح الله عثمانی»، کارشناس مسایل آسیای شرقی در دانشگاه جان هاپکنز آمریکا می گوید: "چین نگران گسترش تروریسم در منطقه ناشی از فعالیت گروه های افراطی در افغانستان است و به همین دلیل تلاش دارد تا به دولت این کشور را در راستای مبارزه با تروریسیم و روند مصالحه با مخالفین مسلح کمک کند."
از نظر مقامات پکن، حضور در روند صلح، بازسازی و تامین امنیت افغانستان، زمینه تمایل بیشتر این کشور به توسعه روابط با چین را فراهم می کند که این مسئله می تواند به حضور گسترده تر این کشور در افغانستان منجر بشود.
ورود چین به صحنه تحولات افغانستان
139/110
بیشتر بخوانید:
واکنش چین به افزایش نیروی نظامی امریکا در افغانستان / تحلیل
واکنش چین به افزایش حضور نظامی آمریکا در افغانستان