ایران پرس: حضور گروه های تروریستی فعال در لیبی، همچنان معضل جدی این کشور در راه برقراری صلح و ثبات است.

در این راستا، مقامات لیبی اعلام کردند که 10 هزار عنصر تروریستی از کشورهای همسایه وارد لیبی شده اند.

«عبدالحمید دیبیه» نخست وزیر دولت موقت وفاق ملی لیبی با رد اتهام تونس مبنی بر تروریست بودن لیبیایی ها، در این زمینه گفت: "10 هزار نفر از عناصر تروریستی از کشورهای همسایه وارد لیبی شدند و این درحالی است که تعداد تروریست‌های لیبیایی کمتر از انگشتان یک دست است."

در حالی که به رغم تلاش های دیپلماتیک و میانجیگری های منطقه ای و بین المللی، شرط اصلی ادامه مذاکرات صلح لیبی که خروج نیروهای نظامی بیگانه و تشکیل نیروی نظامی واحد تحت نظر دولت مستقل لیبی است، محقق نشده است؛ برخی از کشورهای همسایه لیبی، این کشور را به فعالیت های تروریستی در برخی کشورهای منطقه متهم کرده اند.

این اتهام در حالی است که لیبی خود یکی از بزرگترین قربانیان تروریسم در جهان است. حضور نیروهای خارجی در لیبی و فعالیت های تروریستی در این کشور همچنان چالش اصلی بر سر راه برقراری ثبات در این کشور محسوب می شود.

حضور 20 هزار مزدور و جنگجوی خارجی در لیبی

اگرچه مقامات لیبی بارها بر خروج نظامیان بیگانه از این کشور تاکید کرده اند و از آنها خواسته اند که خاک این کشور را ترک کنند، اما همچنان نظامیان برخی از کشورها از جمله ترکیه در لیبی حضور دارند.

بر اساس تخمین سازمان ملل، حدود 20 هزار مزدور و جنگجوی خارجی در لیبی حضور دارند، این در حالی است که در برخی مناطق این کشور گروه های تروریستی چون داعش نیز حضور فعال دارند، این گروه ها تلاش می کنند با نفوذ به دیگر کشورهای همجوار حضور خود را در کشورهای مختلف آفریقا گسترش دهند.

مقامات لیبی طی ماه های اخیر بارها خواستار خروج نظامیان بیگانه و عناصر گروه های تروریستی از این کشور شده اند. در واقع فعالیت های این گروه ها که از خارج از مرزهای لیبی هدایت و حمایت می شوند روند برقراری صلح در این کشور و برگزاری انتخابات را مختل کرده است، آن هم در حالی که با افزایش تنش های سیاسی در کشورهای همجوار اکنون گروه های لیبیایی به انجام عملیات های تروریستی در دیگر کشورها متهم شده اند.

نخست وزیر دولت موقت وفاق ملی لیبی با اشاره به اینکه اتهام تروریست بودن را نمی پذیریم، گفت: "مردم لیبی‌ برای شکست داعش در سرت و دیگر جاها با تروریست‌ها جنگیده‌اند."

ناامنی ها در کشورهای شمال آفریقا و مناطق مختلف این قاره افزایش یافته است. کارشناسان سازمان ملل می‌گویند، گسترش نفوذ و فعالیت گروه های تروریستی به ویژه در سراسر مناطقی از مالی تا بورکینافاسو، ساحل عاج، نیجر و سنگال و همچنین تاخت و تاز آنها از نیجریه تا کامرون، چاد و نیجر در غرب آفریقا، موجب نگرانی شدید شده است.

به گفته آنها، فعالیت گروه‌های وابسته به داعش و القاعده در کل آفریقا افزایش یافته است. براساس آمارهای منتشر شده، شمار حملات تروریستی در قاره آفریقا طی 6 سال گذشته حدود 20 برابر و قربانیان این حملات 9 برابر بیشتر شده است.

«ولادیمیر ورونکوف» مشاور دبیرکل سازمان ملل در امور مبارزه با تروریسم در این زمینه گفت: "این نگرانی وجود دارد که گروه تروریستی داعش از وضعیت کنونی لیبی بهره برداری کند."

این گروه به تازگی اقدام به سازماندهی عناصر خود در غرب آفریقا کرده و می‌کوشد، مزدوران و جنگجویان بیگانه در لیبی را به صفوف خود ملحق کند. نگران کننده ‌ترین تحول طی ماه‌های گذشته، گسترش بی وقفه گروه‌های تروریستی در سراسر قاره آفریقاست.

مقامات کنونی لیبی نگران حضور نیروهای نظامی بیگانه و گروه های تروریستی در این کشورهستند آنها در حالی که شرایط کنونی لیبی را  حاصل مداخلات خارجی می دانند خود اکنون در مظان اتهام کشورهای همسایه قرار گرفته اند به نظر می رسد آشفتگی های منطقه شمال آفریقا و مداخلات خارجی در راستای اهداف استعماری کشورهای خارجی همچنان ادامه دارد.

نویسنده: آتوسا دینیاریان

117