به گزارش خبرگزاری ایران پرس به نقل از اداره کل اطلاع رسانی و امورسخنگویی وزارت امورخارجه، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امورخارجه ایران امروز سهشنبه در دیدار«غیرت ساری بای» دبیر کل سازمان تعامل و اقدامات اعتماد سازي در آسیا (سیکا) در تهران، از تلاشها و نقش فعال و مثبت کشور قزاقستان به عنوان رئیس دورهای سیکا قدردانی کرد.
وزیر امور خارجه ایران با تاکید بر فلسفه وجودی سیکا به عنوان یک تشکل مهم راهبردی در زمینه بسترسازی ارتقای امنیت، صلح و همکاری در آسیا، ترغیب بیشتر کشورها را جهت عضویت در سیکا از طریق همکاری فراگیر و منفعت محور در زمینههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و دیگر عرصهها خواستار شد.
امیرعبداللهیان همچنین درباره حضور شوم رژیم صهیونیستی در سیکا و نقش مخرب و غیرسازنده آن در فعالیتهای این سازمان هشدار داد.
ساری بای نیز با ارائه گزارشی درباره فعالیت های سیکا شامل طرح های در دست اجراء و آینده آن، از مشارکت فعال و همکاری های سازنده جمهوری اسلامی ایران در پیشبرد اهداف سیکا قدردانی کرد.
طرح برگزاری نشست سران سازمان تعامل و اقدامات اعتمادسازی در آسیا (سیکا) اکتبر ۱۹۹۲ در چهل و هفتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد از سوی «نورسلطان نظربایف» رئیس جمهوری وقت قزاقستان به منظور ارتقای روابط دوجانبه و همکاری میان کشورهای آسیایی با هدف ایجاد ثبات و برقراری امنیت در منطقه مطرح و این سازمان در سال ۱۹۹۶ به طور رسمی تشکیل شد.
نشست سران سیکا هر ۴ سال یک بار و اجلاس وزیران امورخارجه هر ۲ سال یک بار برگزار میشود. این سازمان ۲۷ عضو دارد و در برگیرنده ۱۲ عضو ناظر مشتمل بر سازمانهای بینالمللی همچون سازمان ملل متحد، سازمان امنیت و همکاری اروپا، اتحادیه عرب و تعدادی از کشورها از جمله مالزی، اندونزی، ویتنام، ژاپن، اوکراین و آمریکا است. ایران، قزاقستان، افغانستان، پاکستان، کره جنوبی، چین، روسیه، هند، فلسطین، مغولستان، قرقیزستان، ازبکستان، تاجیکستان، جمهوری آذربایجان و تایلند از جمله اعضای سازمان سیکا هستند.
۲۲