این طرح شامل آن بخش از شرکت های آمریکایی نیز می شود که از فراخوان های سازمان ملل متحد یا اتحادیه اروپا برای تحریم رژیم صهیونیستی حمایت کنند. تصویب این طرح واکنش های بسیاری را برانگیخته است؛ به طوری که اتحادیه آزادی های شهروندی آمریکا، با انتقاد از تصویب این طرح در مجلس نمایندگان، آن را اقدامی غیرقانونی خواند که موجب به خطر افتادن حقوق شهروندی کسانی می شود که رژیم صهیونیستی را تحریم می کنند.
اگر چه دهه ها است فلسطینی ها مورد ظلم سیاست های تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی قرار دارند اما درگیری های اخیر در اراضی اشغال شده فلسطین به ویژه کشتار صدها فلسطینی در «راهپیمایی روز نکبت» که همزمان با انتقال سفارت آمریکا به قدس صورت گرفت، موجب شده است که خشم و انزجار از جنایات رژیم صهیونیستی و سیاست های دولت ترامپ در حمایت از این رژیم، سراسر جهان از جمله جامعه آمریکا را فرا بگیرد.
این شرایط سبب گسترش دامنه تحریم رژیم صهیونیستی در عرصه های مختلف به ویژه در زمینه های اقتصادی و تسلیحاتی شده است.
شورای حقوق بشر سازمان ملل نیز در 24 مارس 2016 قطعنامه ای تصویب کرد که در آن از کشورها خواسته شده است شرکت های خود را برای خارج کردن سرمایه هایشان از سرزمین های اشغالی یا فسخ قراردادهایشان با این رژیم، تحت فشار قرار دهند.
سیاست های ضد بشری رژیم صهیونیستی سبب شکل گیری جنبش جهانی تحریم اسرائیل (BDS) منع سرمایه گذاری و خرید کالاهای اسرائیلی با هدف حمایت از مردم مظلوم فلسطین، شده است.
هدف جنبش «بایکوت سرمایه گذاری و تحریم» تحت فشار قرار دادن رژیم اسرائیل با اهرمهای اقتصادی به منظور پایان اشغال سرزمین های فلسطینی است.
«حیدر عید» استاد دانشگاه الاقصی در این باره گفت: وقت آن رسیده است که جهان برخیزد و کاری انجام دهد. جامعه بین المللی باید تا زمانی که فلسطینی ها به آزادی، حقوق مدنی و عدالت نرسیده اند، صنایع اسرائیل را تحریم کند.
همزمان با افزایش جنایات رژیم صهونیستی علیه فلسطینیان، بسیاری از شرکت ها و موسسات از نقاط مختلف جهان از جمله آمریکا به جنبش بایکوت اسرائیل پیوسته اند؛ به طوری که این وضع موجب نگرانی مقامات رژیم صهیونیستی شده است.
از این رو بار دیگر فشار اسرائیل و لابی صهیونیستی «آیپک» سبب شده است تا مجلس نمایندگان آمریکا با تهدید و در نظر گرفتن اقدامات تنبیهی علیه شرکت های تحریم کننده اسرائیل درصدد مقابله با موج پیوستن این شرکت ها به جنبش ضد اسرائیلی بایکوت برآید.
موج پیوستن به کارزار تحریم اسرائیل در آمریکا نشان دهنده افزایش خشم و نفرت در میان شهروندان این کشور از اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به ویژه در موضوع کشتار فلسطینیان است.
از این رو به نظر می رسد اگرچه مقامات واشنگتن درصدد حمایت از اسرائیل با توسل به ابزارهای قانونی و تهدید و ارعاب مخالفان این رژیم هستند، اما خشم افکار عمومی جامعه امریکا از اقدامات رژیم صهیونیستی بیش از آن است که چنین خط و نشان کشیدن های محافل قدرت کنگره و کاخ سفید بتواند در مقابل آن بایستد.110/135
نویسنده : آتوسا دینیاریان
بیشتر بخوانید :
کنگره امریکا بدنبال حاکمیت اسرائیل بر جولان/ تحلیل
حمایت آمریکا؛ اینبار لاپوشانی سوابق نقض حقوقبشری اسرائیل/ تحلیل
هدف آمریکا در حمایت از اسرائیل؛ ازبین بردن حق بازگشت فلسطینیان