به گزارش روز شنبه ایران پرس به نقل از ایسنا، «مین آنگ هلیانگ»، فرمانده ارتش میانمار در دیدار با «جاناتان پاول»، مذاکره کننده سابق دولت لندن در روند صلح میانمار، عملیات مقابله با روهینگیا در کشور را با عملیات دولت انگلیس در ایرلند شمالی شبیه دانست.
پاول که در دوران نخست وزیری تونی بلر، رئیس دفتر وی بود. در توافق بلفاست یا «جمعه نیک» 1998 ایرلند شمالی میانجیگر بود.
پیمان جمعه نیک، پیمانی است که بین طرفهای درگیر در ایرلند شمالی، یعنی پروتستانهای طرفدار انگلیس و کاتولیکهای جمهوری خواه ایرلند با میانجیگری لندن در روز جمعه ۱۰ آوریل ۱۹۹۸ بسته شد.
فرمانده ارتش میانمار در ادامه گفت: نخست اینکه این افراد باید بپذیرند که بنگالی هستند، نه روهینگیا و بعد آنهایی که در منطقه ساکن هستند، باید براساس قانون عمل کنند.
عملیات ارتش میانمار علیه مسلمانهای روهینگیا باعث شد تا صدها تن از این افراد کشته و 75 هزار تن دیگر نیز مجبور شوند به مرز بنگلادش بروند.همچنین گزارشهایی ازتجاوز، شکنجه و کشتارهای جمعی توسط ارتش میانمار منتشر شده است.
این در حالی است که دولت میانمار بارها این اتهامات را رد کرده و می گوید، ارتش طی عملیاتی ضروری، اقدام به مقابله با آشوبگران کرده است.
کشتار مسلمانان روهینگیا در استان راخین میانمار که از ماه اکتبر سال گذشته باعث تشدید ناامنی در منطقه شد، نهادهای بین المللی را بیش از پیش نگران وضعیت مسلمانان روهینگیا کرده است.113/110
بیشتربخوانید:
دفاع فرمانده ارتش میانمار از کشتار مسلمانان روهینگیا در راخین/ تحلیل
وضعیت اسفبار مسلمانان روهینگیا در بنگلادش+ ویدئو