شماری از اعضای مجلس نمایندگان افغانستان از موضع محمد اشرف غنی رئیس جمهوری این کشور مبنی بر رد کمک 500 میلیون دلاری پاکستان به کابل استقبال کردند.

این نمایندگان در نشست مجلس افغانستان اعلام کردند، با اینکه این کشور به کمک های خارجی نیاز دارد، اما نباید از پاکستان که به زعم آنان، دشمن مردم افغانستان است کمک بگیرد.

رئیس جمهوری افغانستان در نشست قلب آسیا در هند، خطاب به سران و مقامات بلند پایه کشورهای شرکت کننده در این اجلاس گفت، پاکستان می تواند 500 میلیون دلاری را که برای بازسازی افغانستان متعهد شده است، صرف جلوگیری از افراط گرایی کند.

غنی افزود، اگر طالبان در پاکستان پناهگاه نداشته باشند، حتی یک ماه هم قادر به مقاومت نخواهند بود. موضع تند رئیس جمهوری افغانستان علیه پاکستان و رد کمک 500 میلیون دلاری این کشوردر نشست قلب آسیا بر خلاف انتظاردولت اسلام آباد بود.

با توجه به اختلافات تاریخی و سیاسی افغانستان و پاکستان و همچنین مواضع رئیس جمهوری افغانستان در بیش از دو سال گذشته اخیر، "سرتاج عزیز" مشاور نخست وزیر پاکستان در امور سیاست خارجی برای شنیدن انتقادهای تند غنی در اجلاس قلب آسیا آمادگی داشت، اما وی و دولت اسلام آباد تصور نمی کردند که غنی کمک های پاکستان را رد کند.

پاکستان، در اجلاس بروکسل درباره افغانستان وعده داده 500 میلیون دلار برای روند بازسازی این کشور کمک کند. پاکستان بر این باور بود که دولت افغانستان به دلیل نیاز شدید به کمک های مالی خارجی، ازکمک اسلام آباد استقبال خواهد کرد.

رد کمک پاکستان از سوی رئیس جمهوری افغانستان نشان داد، تا زمانی که اسلام آباد سیاست های خود در قبال تروریسم را مطابق انتظارات کابل تغییر ندهد، افغانستان همچنان پاکستان را دشمن خود می داند.

از نظر دولت افغانستان، سیاست پاکستان موجب شده است فعالیت های تروریستی در افغانستان ادامه یابد و برنامه های کابل برای مقابله با افراط گرایی بی نتیجه بماند.

در چنین شرایطی مقامات ارشد افغانستان از جمله اشرف غنی با استفاده از فرصت حضور در اجلاس های بین المللی، سیاست های پاکستان را مورد انتقاد قرار می دهند.

در اجلاس قلب آسیا، علاوه بر انتقادهای تند محمد اشرف غنی، سخنان انتقادی نارندرا مودی نخست وزیر هند نیز که تلویحا پاکستان را به گسترش افراط گرایی در منطقه متهم کرد، خشم مقامات پاکستان را برانگیخت.

انتقادهای تند رئیس جمهوری افغانستان و نخست وزیر هند موجب شد در داخل پاکستان برخی گروه ها و شخصیت های سیاسی، سیاست خارجی حزب حاکم مسلم لیگ نواز را به دلیل حضور سرتاج عزیز در نشست قلب آسیا که با اتهام زنی به اسلام آباد پایان یافت، ضعیف ارزیابی کنند.

با توجه به سخنان تند غنی و مودی علیه پاکستان در اجلاس قلب آسیا، به نظر می رسد تنش میان هند و افغانستان با اسلام آباد مضاعف خواهد شد.